Blik Terug Op 10 Jaar Succes Om Het Nieuwe Jaar Geweldig Te Beginnen

Alles Over Doelen Stellen en Behalen

4  comments

 

Het zijn de laatste dagen van 2019. Nog even en we kunnen terugkijken op een heel decennium, één waarin we allemaal onze eigen pieken en dalen hebben beleefd. In tien jaar gebeurt zo veel, dat het haast onmogelijk is om alles te belichten. Toch kun je terugkijken op een succesvol decennium, en wanneer je dat doet, kun je je ook goed voorbereiden op een nog beter jaar.

Als ik even snel nadenk, dan heb ik in de afgelopen tien jaar

 • Mijn eerste en tweede boek gepubliceerd
 • Heb ik nierdialyse en een dubbele orgaantransplantatie ondergaan
 • Ben ik vier keer verliefd geworden, heb ik twee relaties gestart en beëindigd
 • Heb ik meer dan 500 artikelen gepubliceerd
 • Ben ik vier keer verhuisd, waarvan één naar het buitenland
 • Heb ik meer dan 20 landen bezocht
 • Ben ik internationaal spreker geworden
 • Heb ik een marathon gelopen en gefinisht
 • Ben ik twee keer oom geworden
 • Heb ik een hond gehad
 • Heb ik 16 eBooks geschreven
 • Ben ik twee keer bijna doodgegaan
 • En ben ik twee keer een nieuw leven begonnen

Niet een alledaags lijstje, mar wel één die klopt. Sommigen hiervan zijn prachtig terwijl andere op deze lijst pijnlijk en zwaar waren. Een terugblik van tien jaar brengt veel met zich mee, en in dit artikel wil ik je helpen om de nadruk te leggen op de successen die je behaald hebt. Want met zoveel successen uit het verleden wordt het een walk in the park om met nog meer zelfvertrouwen en eigenwaarde het nieuwe jaar in te stappen.

Here we go.

Om het simpel te houden heb ik hier per jaar drie punten voor je gemaakt, welke je op werk, persoonlijk, relationeel, financieel, spiritueel of gezondheidsvlak kunt invullen. Het doel is helder: noteer per jaar drie successen op die je hebt behaald op één van deze vlakken. Dit kunnen kleine doelen zijn, maar ook grote. Belangrijk hierin is om je onbewuste mind en je bewuste mind samen te laten komen en je te laten zien dat je tot zo veel meer in staat bent geweest, zodat je weet én voelt dat je ook dit komende jaar nog meer geweldige successen kunt gaan behalen. De basis van elk succes ligt namelijk in het vertrouwen dat je in jezelf hebt om verder te komen dan waar je nu bent.

Om je een duidelijk voorbeeld te geven, heb ik mijn eigen lijstje hieronder voor je opgeschreven.

2010

 1. Gestart met dialyse terwijl ik werkte aan mijn gezondheid door wekelijks meer dan 25 kilometer te wandelen
 2. Mijn zelfvertrouwen vergroot door te werken aan mijn eerste boek tijdens dialyses
 3. Mijn eerste workshop gegeven onder de vlag van mijn nieuwe bedrijf Choicepoint

2011

 1. Mijn boek Geef Nooit Op gepubliceerd
 2. Mijn gezondheid verder versterkt door vegetarisch/veganistisch te eten
 3. De jaarwisseling onder de Eifeltoren gevierd na een dialysesessie

2012

 1. Een financiële slag gemaakt door me uit te laten kopen van een particuliere huurwoning
 2. De start van mijn nieuwe leven begonnen met een dubbele orgaantransplantatie
 3. Mijn eigen appartement gevonden, mijn thuis.

2013

 1. Uit de dood herrezen
 2. Mijn verjaardag in Orlando gevierd
 3. Mijn eerste jaar als getransplanteerde gevierd

2014

 1. Mijn TED-talk gegeven in Sofia, Bulgarije
 2. Steve Woźniak, Al Pacino en Sylvester Stallone ontmoet
 3. Een prachtige en liefdevolle relatie gestart
 4. De New York Marathon gelopen en gefinisht

2015

 1. Mijn 250e artikel gepubliceerd
 2. Voor het eerst zelfstandig een internationale training gegeven
 3. Voor meer dan 2000 mensen gesproken

2016

 1. Met mijn vriendin in Nederland gaan samenwonen
 2. Een geweldige en trouwe viervoeter in mijn leven verwelkomd
 3. Voor het eerst Azië verkend

2017

 1. Verhuisd naar het buitenland
 2. Voor een gerenommeerde business school gesproken
 3. Een nieuwe taal leren spreken

2018

 1. Mijn tweede paperback Onbegrensd gepubliceerd
 2. Een nieuwe taal leren spreken
 3. 12 eBooks geschreven

2019

 1. Mijn eerste festival bezocht als coach
 2. Politici getraind en Europarlementariërs toegesproken
 3. Mijn online coaching-programma Choicepoints gelanceerd

Voor sommige jaren kan ik de lijst nog wel langer maken dan de drie punten welke ik heb genoemd. Wanneer je dit voor jezelf doet, dan kun je je lijst natuurlijk zo lang als je wilt maken. Belangrijk hierin is dat je je focust op je successen. Welke positieve resultaten of ervaringen heb je behaald of gehad?

Klik je op deze link dan kun je bovenstaand document downloaden en direct beginnen met het invullen van je eigen lijst.

Nadat je je lijst gemaakt hebt, heb je maar liefst 30 successen welke je in de afgelopen tien jaar hebt behaald. Neem die lijst eens door. Hoe voel je je als je dit in je opneemt? Geeft het je meer zelfvoldoening en motivatie om vanuit de kennis dat je in de afgelopen tien jaar zo succesvol was, ook het komende jaar weer een aantal prachtige successen kunt behalen?

Je kunt veel meer dan je denkt, en je geschiedenis laat het zien. Het is het bewijs dat je zoveel meer in je mars hebt dan dat je dacht. En door het doen van deze simpele oefening versterk je niet alleen je zelfbeeld, je eigenwaarde en het vertrouwen in jezelf, maar bouw je tegelijkertijd ook aan een stevige en sterke ondergrond voor het komende jaar. Dat is nog eens de kracht van het verleden gebruiken om een supersterke toekomst neer te zetten.

In het artikel van volgende week maken we een start met de toekomst. Het jaar 2020. Een nieuw decennium waarin de wereld letterlijk aan je voeten ligt. Voor nu wil ik je helpen nog bewuster te worden hoe waanzinnig mooi jouw verleden is geweest, ongeacht wat je hebt meegemaakt (geloof me, ik weet waar ik geweest ben)!

Hier is mijn vraag voor jou vandaag: welke drie successen van de afgelopen 10 jaar springen er bij jou het meeste uit (dit hoeft niet in 1 jaar te zijn)?

Ik ben benieuwd naar je ervaringen uit je succesvolle verleden. Laat daarom hieronder je reactie achter en ik kom er zeker bij je op terug.

Op jouw succes,

Robert

 

Als je dit artikel over je succesvolle verleden waardevol vond, deel het dan met mensen uit jouw netwerk door op de social mediaknoppen te klikken zodat zij ook kunnen profiteren van de informatie en de oefening en samen met jou een geweldig nieuw jaar in kunnen gaan.

 

PS: kom je steeds weer die momenten tegen waarin je niet sterk in je schoenen staat? Is het tijd om echt de basis te leggen voor een leven van zelfvertrouwen en eigenwaarde? Download dan hier mijn gratis boek Sterker Dan Ooit.
 

PS: kom je steeds weer die momenten tegen waarin je niet sterk in je schoenen staat? Is het tijd om echt de basis te leggen voor een leven van zelfvertrouwen en eigenwaarde? Download dan hier mijn gratis boek Sterker Dan Ooit.


Tags


Lees dit ook 

Kom Los van het Vastzitten

Kom Los van het Vastzitten

Hoe Overkom Je Een Trauma?

Hoe Overkom Je Een Trauma?

Robert

Over de auteur

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

 • Hi Paul,

  Fantastisch! Je bent ontzettend goed op weg, en ik ben heel benieuwd wat het komend jaar je zal brengen.

  You rock!

  Robert

 • Beste Frederike,

  Dank je voor je reactie.

  Ik kan me erg goed voorstellen dat de situatie waarin je zit allesbehalve fijn of makkelijk is om uit te komen.

  De stappen die je onderneemt zullen zeker werken om je mind rustiger te maken. Waar je daarnaast goed aan doet, is ook om de kern van het mentale/emotionele probleem aan te pakken.

  Ik schat de kans groot dat je te maken hebt met triggers die een trauma doen opkomen, buiten het feit om dat je momenteel te maken hebt met een flinke kink in de kabel ten aanzien van je relatie, hetgeen mogelijk de trigger is van iets wat verder in je verleden ligt.

  Ik heb in de afgelopen jaren heel wat mensen gecoacht en begeleid en telkens weer zie ik bepaalde patronen naar boven komen; het probleem is dikwijls een uiting van een dieper liggend probleem. Los je de kern op, dan verschuift ook de consequentie van het probleem.

  Mediation zou zeker een goede zijn voor jullie, omdat het hier gaat om een (basis)behoefte welke niet vervuld werd (of om een kernprobleem bij je partner, of beide). In mijn artikelen vind je hier meer informatie over.

  Ten aanzien van je eigen persoonlijke ontwikkeling kan ik je zeker aanraden om aan de slag te blijven. Hoe meer je leert en ervaart, des te beter beslagen je ten eis zal komen wanneer je (weer) voor een uitdaging komt te staan. Mogelijk dat enkele van mijn boeken of programma’s je hierin goed kunnen helpen.

  Laat me weten waneer ik nog meer voor je kan betekenen.

  Robert

 • Lieve Robert,
  Ik heb je vanavond ondekt.
  Ik Googlde : hoe kom ik uit een diep dal ?

  Het inspireerd mij zeker wat je allemaal schrijft !!

  Ik kan het ook zeer zeker goed plaatsen !

  Ik heb ook echt de wil om er beweging in te krijgen !

  Toch blijf ik maar verdrietig en bang . Gekwetst. En ben niet echt trots op mijn afgelopen 10 jaar wat ik heb bereikt.

  Ik probeer mijzelf wat te coachen …. heb gewoon heel stil gestaan in persoonlijke ontwikkeling.
  Dacht dat ik wist waar ik voor vechtte ( mijn relatie /mijn gezin )
  En dat doe ik nog steeds. Maar na het opbiechten van hem 3 jaar al een vriendin ernaast , lukt het me niet om vooruitgang te boeken .
  Voel mij een mislukkeling….

  Ik heb me kleine stapjes voorgenomen :
  Beter slapen ( proberen om weer een ritme te krijgen )
  Ik wil het sporten weer gaan oppakken.

  Groetjes Fredrike

 • Mijn top 3 successen van de afgelopen 10 jaar hebben zich allen dit jaar nog afgespeeld:
  1) behalen van mijn freedive brevet
  2) gestart met bewuster eten waardoor ik 5 kg ben afgevallen
  3) geregeld dat ik 4 uur minder ga werken per week in een ongelukkige job

  Deze 3 successen zijn zo belangrijk voor me omdat ze het bewijs zijn dat:
  – ik ergens gepassioneerd voor kan gaan
  – ik mijn dromen kan waarmaken
  – ik in staat ben om balans te creëren in mijn leven

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meld je aan voor de nieuwwbrief

  >
  Success message!
  Warning message!
  Error message!