Robert van der Wolk werkt als psychotherapeut, life-coach, internationaal spreker en best-selling auteur op het vlak van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zijn persoonlijke geschiedenis en uitgebreide kennis over de menselijke mind vormen een synergetische basis voor zijn werk en bieden de drijfveren
om elke dag opnieuw het beste erin te stoppen én eruit te halen.Wat ik doe

Al ruim 20 jaar houd ik me bezig met het leren en trainen van nieuwe succesgewoontes op het persoonlijke vlak. Het is de drijfveer die centraal staat in mijn leven en er voor zorgt dat ik elke dag weer met positieve energie opsta. Niet in de eerste plaats omdat het mij erg heeft geholpen te dealen met de uitdagingen, problemen en obstakels van mijn leven, maar bovenal omdat zelfontwikkeling mij in staat heeft gesteld makkelijker betere resultaten te halen en beter met mezelf en anderen in contact te staan. Ik geef je een voorbeeld:

Waar je kracht ligt

Ergens in je verleden is iets gebeurd waardoor je nu niet lekker in je vel zit. Je voelt misschien pijn, verdriet of boosheid over wat er er gebeurd is of wat je met iemand beleefd hebt. Die specifieke emotie voelt alles behalve fijn aan, en je hebt al vanalles geprobeerd om er van af te komen: negeren, er aan toegeven, ermee discussiëren in je hoofd of misschien zelfs met anderen. Maar wat je ook hebt gedaan, het gevoel dat gekoppeld is aan die gebeurtenis blijft maar aanwezig. Op sommige dagen gaat het goed en lijkt het niet een grote rol te spelen, maar er zijn andere dagen waarop het simpelweg de overhand kan nemen en je je compleet uit het veld geslagen voelt.

Mijn kijk op emoties

Wat ik je kan laten zien, is dat die emotie een signaal is om in actie te komen. ‘Logisch’ zeg je misschien, ‘maar helaas zegt het gevoel me niet wat ik moet doen.’ Eigenlijk zijn alle emoties signale die ons iets willen vertellen. In dat licht overigens is er geen onderscheid tussen positieve of negatieve emoties. Het zijn bijna altijd de negatieve waardoor we opmerken dat we met iets zitten waar we van af willen. Zo is angst bijvoorbeeld een signaal dat je vertelt dat je wellicht niet honderd procent voorbereid bent op dat wat kan gaan komen en je laat weten dat je je misschien nog meer kunt voorbereiden. En zo is boosheid een signaal dat een grens van jou (een norm of een waarde) is overschreden, door een ander of misschien wel door je zelf. Zo hebben bijvoorbeeld pijn, teleurstelling, schuldgevoelens en zelfs depressie allemaal een boodschap die ze met zich meedragen. Het zijn signalen die je vertellen om in actie te komen en iets te veranderen.

Ik zal je nog een voorbeeld geven hoe persoonlijke ontwikkeling je leven positief kan veranderen.

Jouw taal of mijn taal?

Stel je voor dat je opgroeit in een land als Nederland. De taal, cultuur, gewoontes en gebruiken. Jarenlang praat je enkel Nederlands en krijg je de normen en waarden mee die bij dit land horen. Tot plotseling je iemand tegenkomt uit Spanje, of Griekenland, Israël of zelfs China. Je kunt uiteraard blijven communiceren in het Nederlands, maar de vraag is of je elkaar zult begrijpen. Nu schrijf ik dit in de context van persoonlijke ontwikkeling, maar vervang de talen eens met vaardigheden, nieuwe relaties, communicatievormen, succesgewoontes of overtuigingen die je zelf zou willen hebben.

Meertalig, dus makkelijker communiceren

Op het moment dat je weet hoe je een andere taal hebt geleerd, bijvoorbeeld Spaans, Grieks, Hebreeuws of Chinees, dan wordt het al een stuk makkelijker om tot elkaar te komen,  een conversatie aan te gaan, een probleem op te lossen, nieuwe uitdagingen makkelijker aan te gaan of zelfs je huidige emotionele status te veranderen of versterken. Je verbreedt je horizon, leert en ervaart nieuwe vaardigheden, lost makkelijker problemen op en bereikt sneller de resultaten die je wilt.

In deze enthousiasme over succes en persoonlijke ontwikkeling wil ik je graag uitnodigen je horizon te verbreden. Durf nieuwe dingen te ontdekken, nieuwe uitdagingen aan te gaan, jezelf groter te maken dan je ooit hebt durven dromen. Je hebt de controle over waar jij naar toe wilt met je leven.  En daar help ik je maar al te graag bij.

Durf te dromen, durf te leven.

Op ons succes!

Robert

 

Lees hier meer over mij.

Je Kunt Zo Veel MeerDan Je Denkt

Vanuit deze visie werk ik als spreker, auteur en coach bij Choicepoint, het internationale trainingsinstituut voor persoonlijk leiderschap, empowerment en succes. 

Een Beperking Is Een Uitdaging (geen probleem)

Het is al lastig genoeg om met een fysieke beperking te leven. Ongeacht het soort beperking – er is niet alleen structuur nodig om je fysieke gezondheid in goede banen te leiden, het onderhuidse gevoel dat je moet blijft altijd overal omheen hangen. En dat zorgt er voor dat het een uitdaging kan zijn om open, ontspannen en in een positieve flow te zijn op de andere vlakken in je leven: werk, relaties, financiën, je persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en de besteding van je vrije tijd.

Je leven brengt al voldoende uitdagingen met zich me. Daar zou Diabetes geen extra verzwaring in moeten zijn. En dat hoeft ook niet.

Hoe zou het zijn als je in jouw leven alle ‘gereedschappen’ in handen hebt om datgene te bouwen waar jij van droomt? Om jouw leven vorm te geven zoals jij dat graag wilt hebben? Hoe zou je je voelen als jij vol zelfvertrouwen en enthousiasme doelen die je voor jezelf hebt uitgezet bereikt?

Dat wat je over jezelf denkt, voelt en vindt, dat bepaalt je wereld. Geloof je dat de wereld een miserabele plek is waar je geen enkele kans krijgt, dan zal dat ook de wereld zijn die je zult zien. Geloof je dat de wereld een plek is waar er eindeloos veel kansen liggen om succesvoller te worden en waar je met steeds meer gemak je doelen bereikt, dan zal dat ook de wereld zijn waar je in zult leven.

Alles begint met je kaart van de wereld, of simpeler gezegd: de overtuigingen die je hebt over jezelf en de wereld waar je in leeft. Verander je die overtuigingen, dan verandert je wereld.

Helaas denken veel mensen dat ze met een korte peptalk hun wereld kunnen veranderen; jezelf oppompen met een ‘Tjakka-opmerking’ en vervolgens je koers voortzetten. Maar deze overtuiging is net als de verwachting dat je ongetraind de marathon van New York kunt finishen.

Vind Hier Wat Je Zoekt

Het vergt bereidheid en oefening om het beste uit jezelf te halen; om als een topatleet sterker te worden en te streven naar de resultaten die jij wilt. Ik help je daarbij door je de tools te geven die jij nodig hebt om van jezelf een meester van je eigen leven te maken. Als je meer wilt hebben in je leven, of je zoekt naar een manier om meer

 • Succes te realiseren
 • Doorzettingsvermogen te hebben
 • Zelfvertrouwen te voelen
 • Motivatie te hebben
 • Eigenwaarde te ervaren
 • Happiness te beleven
 • Communicatievaardigheden te ontwikkelen
 • Angsten te overwinnen
 • Je fysieke uitdaging te zien als een bevrijding in plaats van een beperking
 • Je relaties te verbeteren
 • Je passie te ontdekken
 • Je grenzen te verleggen
 • En doelen te realiseren

kortom, je potentieel te vervullen, dan help ik je graag op je pad naar jouw persoonlijke succes, geluk en voldoening!

Alles valt samen met de wijze waarop jij jezelf en de wereld om je heen ziet. Verander je je overtuigingen ten aanzien van jezelf en de wereld, samen met je strategie, dan verandert je wereld ook.

Neem vandaag nog, nu op dit moment, de beslissing om het heft in eigen handen te nemen en jouw ideale invulling op je leven te kiezen.

Dit is jouw Choicepoint – Awaken Possibilities


Download gratis mijn eBook "Sterker Dan Ooit" en optimaliseer je zelfvertrouwen en eigenwaarde

Of bestel mijn nieuwste boek "Onbegrensd - Ultieme Vrijheid Met Een Fysieke Beperking" 

Of  vraag een intakegesprek voor een 1-op-1 sessie aanChoicepoint is een internationaal georiënteerd trainingsinstituut voor mensen met een fysieke beperking en hun partners. Daarnaast werken wij ook nauw samen met  (zorg)instellingen en bedrijven wiens producten en diensten primair gericht zijn op deze mensen. Denk hierbij aan verenigingen, centra, ziekenhuizen of specifieke afdelingen hierbinnen en medische en/of farmaceutische organisaties. 

Choicepoint kan op drie verschillende manieren voor u diensten leveren. U kunt ons inschakelen: 


1. Voor een presentatie op locatie bij

Of het nu gaat om in-company presentaties voor afdelingen, bedrijfsuitjes of themadagen van (patiënten)verenigingen, een presentatie is altijd op maat gemaakt en richt zich op thema's als:

 • Succes, geluk en voldoening
 • Het vergroten van zelfvertrouwen
 • Het optimaliseren van communicatie
 • Omgaan met conflictenOptimaliseren van relaties
 • Emotioneel meesterschap
 • Mindset 

Met een extensieve achtergrond in HR, psychologie en communicatie is het verzorgen van een presentatie goed geschikt voor verenigingen en organisaties alsook voor georganiseerde bijeenkomsten voor specifieke doelgroepen. Ik hou van open gesprekken en nodig je dan ook van harte uit om jouw gedachten te delen tijdens een presentatie om nog meer rendement te behalen. Een presentatie is altijd interactief. 

Eén ding garanderen ik je wel: een presentatie als deze zal je nog lang bijblijven!


2. Schrijf je in voor een open training

Specifiek voor particulieren en individuen. Wil je je kennis, know-how en vaardigheden om te krijgen waar je altijd van hebt gedroomd te updaten? In mijn interactieve, energieke open trainingen leer en versterk je die vaardigheden om de persoon te worden die je werkelijk wilt zijn. Wil je leren hoe je doelen op de snelst mogelijke manier kunt realiseren? Wat dacht je van het leren omgaan van obstakels en uitdagingen, belemmerende gedachten en emoties? Of misschien wil je een specifieke vaardigheid leren, zoals optimale communicatie, NLP-technieken of het vinden van je purpose?  Schrijf je nu in voor één van mijn trainingen. 

Trainingen variëren van 1, 2 of 3 dagen tot een gehele jaaropleiding. 

 

3. Krijg 1-op-1 coaching

Ik coach je persoonlijk op onderwerpen als

 • Angsten
 • Het overwinnen van obstakels
 • Het verbeteren van communicatievaardigheden 
 • Relaties
 • Motivatie
 • Zelfvertrouwen
 • Succes
 • Carrièremanagement
 • Doelen stellen
 • Self-empowerment
 • En vele andere gebieden.

Ben je op zoek naar een personal mindsetcoach, die je door een moeilijke periode heen helpt, of een expert die je helpt je doelen te behalen, dan is dit de beste keus voor jou.

In elke van deze mogelijkheden staat het element van accelerated learning centraal.

Accelerated learning maakt het mogelijk om  meer informatie over te brengen in minder tijd.  Seminars en trainingen zijn altijd interactief, en maken het daarom mogelijk om voor iedere deelnemer de juiste manier van leren aan te bieden.Missie

Oprichter Robert van der Wolk, zelf slechtziend sinds 2002, weet als geen ander hoe het is om in een wereld van (fysieke) beperkingen en uitdagingen te leven. Desondanks heeft hij voor een levensstijl gekozen, waarbij hij zichzelf continu uitdaagt zijn grenzen te verleggen.

Om deze reden is de missie van Choicepoint:

"To awaken possibilities by empowering others to manifest their greatest ideals"

Tweet nu


Visie

Je kunt meer dan je denkt. En succes – in welk deel van je leven ook, is makkelijker dan je denkt. Zolang je weet hoe het systeem werkt. Zowel succes als het gebrek aan succes is een gevolg van je handelingen. Doe je de juiste handelingen, dan krijg je het gewenste resultaat.

En het ligt in jouw potentieel om alles te doen. Zolang je er maar in gelooft. In dit aspect – je mindset – helpt Choicepoint je om je horizon te verbreden, zaken op een andere manier te bekijken en het leven als een groot speelveld te zien met eindeloze mogelijkheden waarin je met meer gemak meer succes behaalt.


De betekenis van Choicepoint

Albert Einstein zei ooit eens dat tijd niet is wat het lijkt. Het stroomt niet alleen in één richting. De toekomst bestaat tegelijkertijd met het verleden, in hetzelfde moment.

Stephen Hawking ging nog een stapje verder en zegt dat kwantummechanica niet één definitief resultaat voor een observatie voorspelt. We weten niet exact wat er in de toekomst gaat gebeuren, maar het voorspelt eerder een aantal verschillende toekomsten en het vertelt ons hoe waarschijnlijk elke toekomst is.

Op school leer je dat tijd in twee richtingen stroomt, namelijk vooruit en achteruit, ofwel de toekomst en het verleden. Maar de hedendaagse wetenschap laat zien dat tijd niet alleen in deze twee richtingen stroomt, maar in drie richtingen.

Er is een andere manier dan naar de toekomst of het verleden waarop tijd stroomt. En die derde manier is iets wat we verticale tijd (of vertical time) noemen. Verticale tijd suggereert dat op elk moment in de tijd meerdere gebeurtenissen plaatsvinden op hetzelfde moment. Het geheim is dat ze al reeds zijn gecreëerd.

Vaak zeggen trainers, coaches, movational speakers, managers of vrienden dat je jouw eigen realiteit creëert. Kwantummechanica zegt nu dat dit best zou kunnen kloppen. Maar het zou wellicht nog nauwkeuriger zijn om te zeggen dat in plaats van dat je jouw eigen realiteit creëert, de realiteit al gecreëerd is. We kiezen welke van de reeds gecreëerde mogelijkheden we in ons leven toelaten.

Voor elke situatie van persoonlijke uitdaging (als je gediagnosticeerd bent met een mogelijk levensgevaarlijke conditie) zijn er andere mogelijkheden waarin dit simpelweg niet bestaat. Op wereldniveau, zoals bijvoorbeeld een wereldoorlog, zijn er andere mogelijkheden waarin dit nooit heeft plaatsgevonden. De vraag is: Hoe komen we van de ene naar de andere?

Deze ideeën worden parallelle mogelijkheden (of parallel possibilities) genoemd. Ze werden voor het eerst gesuggereerd in 1957 door dr. Hugh Everett III op de Princeton University in Engeland. Dr. Hugh Everert zegt dat er niet alleen meerdere mogelijkheden zijn, maar ook dat we soms op een moment aankomen waar we van de ene mogelijkheid naar de andere kunnen springen. Hij noemde dit Choicepoints.

We kunnen onze dag beginnen in het bereik van één mogelijkheid. En door de keuzes die we maken, door de technologie die binnen in ons leeft – zowel indicidueel als collectief – kunnen we samenkomen en een zone creëren waarin we naar andere mogelijkheden kunnen springen. Ook al lijkt het alsof we een levensbedreigende conditie hebben, het betekent niet dat we die conditie hoeven te dragen naar zijn volledigheid.


Voor meer informatie en mogelijkheden over de diensten, producten en services die wij leveren kun je op onderstaande knop klikken om contact met ons op t enemen. 

FacebookTwitterLinkedInWhatsAppEmailSumoMe
>
Success message!
Warning message!
Error message!