Over mij - Robert van der Wolk
9

Over mij

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om op mijn site rond te snuffelen. Ik hoop dat mijn verhalen je inspireren en aanzetten de kwaliteit van je leven te vergroten. Voel je vrij om een comment achter te laten, vragen te stellen of met opmerkingen te komen.Beste lezer,

Ik zal me even introduceren. Mijn naam is Robert van der Wolk. Ik ben 31 jaar en ben woonachtig in Haarlem.

Wat ik doe

Al bijna 20 jaar houd ik me bezig met het leren en trainen van nieuwe succesgewoontes op het persoonlijke vlak. Het is de drijfveer die centraal staat in mijn leven en er voor zorgt dat ik elke dag weer met positieve energie opsta. Niet in de eerste plaats omdat het mij erg heeft geholpen te dealen met de uitdagingen, problemen en obstakels van mijn leven, maar bovenal omdat zelfontwikkeling mij in staat heeft gesteld makkelijker betere resultaten te halen en beter met mezelf en anderen in contact te staan. Ik geef je een voorbeeld:

Gebeurtenis, reactie, resultaat

Ergens in je verleden is iets gebeurd waardoor je nu niet lekker in je vel zit. Je voelt misschien pijn, verdriet of boosheid over wat er er gebeurd is of wat je met iemand beleefd hebt. Die specifieke emotie voelt alles behalve fijn aan, en je hebt al vanalles geprobeerd om er van af te komen: negeren, er aan toegeven, ermee discussiëren in je hoofd of misschien zelfs met anderen. Maar wat je ook hebt gedaan, het gevoel dat gekoppeld is aan die gebeurtenis blijft maar aanwezig. Op sommige dagen gaat het goed en lijkt het niet een grote rol te spelen, maar er zijn andere dagen waarop het simpelweg de overhand kan nemen en je je compleet uit het veld geslagen voelt.

Emoties: Actiesignalen

Wat ik je kan laten zien, is dat die emotie een signaal is om in actie te komen. ‘Logisch’ zeg je misschien, ‘maar helaas zegt het gevoel me niet wat ik moet doen.’ Eigenlijk zijn alle emoties signale die ons iets willen vertellen. In dat licht overigens is er geen onderscheid tussen positieve of negatieve emoties. Het zijn bijna altijd de negatieve waardoor we opmerken dat we met iets zitten waar we van af willen. Zo is angst bijvoorbeeld een signaal dat je vertelt dat je wellicht niet honderd procent voorbereid bent op dat wat kan gaan komen en je laat weten dat je je misschien nog meer kunt voorbereiden. En zo is boosheid een signaal dat een grens van jou (een norm of een waarde) is overschreden, door een ander of misschien wel door je zelf. Zo hebben bijvoorbeeld pijn, teleurstelling, schuldgevoelens en zelfs depressie allemaal een boodschap die ze met zich meedragen. Het zijn signalen die je vertellen om in actie te komen en iets te veranderen.

Ik zal je nog een voorbeeld geven hoe persoonlijke ontwikkeling je leven positief kan veranderen.

Jouw taal of mijn taal?

Stel je voor dat je opgroeit in een land als Nederland. De taal, cultuur, gewoontes en gebruiken. Jarenlang praat je enkel Nederlands en krijg je de normen en waarden mee die bij dit land horen. Tot plotseling je iemand tegenkomt uit Spanje, of Griekenland, Israël of zelfs China. Je kunt uiteraard blijven communiceren in het Nederlands, maar de vraag is of je elkaar zult begrijpen. Nu schrijf ik dit in de context van persoonlijke ontwikkeling, maar vervang de talen eens met vaardigheden, nieuwe relaties, communicatievormen, succesgewoontes of overtuigingen die je zelf zou willen hebben.

Meertalig, dus makkelijker communiceren

Op het moment dat je weet hoe je een andere taal hebt geleerd, bijvoorbeeld Spaans, Grieks, Hebreeuws of Chinees, dan wordt het al een stuk makkelijker om tot elkaar te komen,  een conversatie aan te gaan, een probleem op te lossen, nieuwe uitdagingen makkelijker aan te gaan of zelfs je huidige emotionele status te veranderen of versterken. Je verbreedt je horizon, leert en ervaart nieuwe vaardigheden, lost makkelijker problemen op en bereikt sneller de resultaten die je wilt.

In deze enthousiasme over succes en persoonlijke ontwikkeling wil ik je graag uitnodigen je horizon te verbreden. Durf nieuwe dingen te ontdekken, nieuwe uitdagingen aan te gaan, jezelf groter te maken dan je ooit hebt durven dromen. Je hebt de controle over waar jij naar toe wilt met je leven.  En daar help ik je maar al te graag bij.

Durf te dromen, durf te leven.

Op ons succes!

Robert

 

Lees hier meer over mij.

 • Wiggert Tijsen schreef:

  Hallo Robert,

  vannacht tijdens de nachtdienst in de IJmuider Courant je verhaal zitten lezen; mijn aandacht was gevestigd door “Pelgrimstocht naar Santiago”. Ik wens jullie beiden heel veel succes met jullie tocht en uit eigen ervaring weet ik dat het een onvergetelijk avontuur gaat worden. Eén goede tip: luister vooral goed naar je lichaam en neem er de tijd voor. Laat je niet opjagen door anderen en zorg voor voldoende eten en vooral water. In bijna ieder dorp is wel een pomp op het dorpsplein waaruit je je fles(sen) weer kunt vullen. Ik zal jullie avontuur zeker volgen via het internet!
  Bon Camino!

  Wiggert Tijsen
  Heerhugowaard

   
 • DROMEN ?!
  HEERLIJK DAT JE HET KUNT
  EN ALS JE ZE OOK NOG KAN WAAR KAN MAKEN.
  IK HOOP OOK NOG EENS ZO,N WERELD REIS TE MAKEN
  IK ZIE NU DAT HET KAN

   
 • Cathelijne Paulus van Pauwvliet schreef:

  Dag lieve Robert!

  Ik sta op het punt je blogs te lezen over de tocht naar het einde der wereld. Alvorens aan dit ‘heerlijke’ verhaal te beginnen, lees ik je introductie. Tijdens de reis heb ik vaker gedacht, maar nu, na het lezen van bovenstaand verhaal denk ik weer: wat een bijzonder mooi iemand ben je toch!

  Liefs, Cathelijne

   
 • mieke schreef:

  Hee Robert,

  Heb delen van je website gelezen. Ik zag je naam op de nieuwsbrief van Nicole van Olderen en ik dacht die ken ik. Ik heb je, waarschijnlijk in 2002, bij het UWV ontmoet. Het doet me goed te lezen waar je mee bezig bent hoe je gevaren bent.

  Groeten Mieke de Vries

   
 • Paul Lagerberg schreef:

  Ik had al even op je site gekeken, maar nu ook toegevoegd aan mijn lijst met “te volgen webloggen”.

  Sterkte de komende we(e)k(en) !

  Paul

   
 • Marian schreef:

  Hoi Robbert,

  Wij hebben elkaar jaren geleden leren kennen bij een seminar van Roy Martina en nu kom ik bij het surfen je weblog tegen. Harstikke leuk. Ik ga even op mijn gemak rond kijken en lezen en natuurlijk een reactie achter laten! Hoe gaat het met je?
  Warme groet,
  Marian Palsgraaf

   
 • Bo schreef:

  Hai Lief,

  Zoals je weet vind ik het leuk om je te volgen en geniet ik van je hersenspinsels en je ervaringen.
  Ik neem bij ieder stukje wat je schrijft een stukje mee mijn leven in. Je bent een held in het aanwakkeren van verborgen gevoelens, iedere keer ben ik gemotiveerd aan te pakken wat jij in je schrijven openvouwt 🙂

  Love Bo

   
 • Ingela schreef:

  Hi Robert,

  Een mooi en inspirerend verhaal!

  1luv,
  Ingela

   
 • Ingela schreef:

  Hi Robert,

  Een mooi en inspirerend verhaal!

  1luv,
  Ingela

   
 • >