Accepteer Je Wat Is Of Streef Je Naar Meer?

Inspiratie en Motivatie

0  comments

 

Met Thanksgiving, Black Friday, Cyber Monday, Sinterklaas en Kerstmis lijken de laatste weken van het jaar eerder een shopping-feest om meer te krijgen dan om blij te zijn met wat je hebt. Hoe kun je dankbaar zijn voor wat is en tegelijkertijd streven naar meer?

Kort geleden zag ik een Facebook post van iemand die zei “the only thing worse than all the Black Friday sales, is all those sanctimonious pricks telling you to resist the consumerism.”  En hier is precies waar het conflict ligt:

Accepteer je wat er IS of streef je naar MEER?

Icarus viel uit de lucht omdat hij te dicht bij de zon vloog. Ahab’s woede over de moeilijk te vinden witte walvis deed uiteindelijk zijn boot zinken. De eerste Faust was gedoemd vanwege zijn verwaandheid, en de tweede (van Goethe) werd gered door zijn streven.

Hoe kun je nu dankbaar zijn en tegelijkertijd streven naar meer?

Het antwoord, denk ik, is om dankbaar te zijn VOOR je ambitie: “Ik ben dankbaar, en ik wil meer.”

Epicurus, een beroemde filosoof uit de Griekse Oudheid, schreef ooit “Vernietig niet wat je hebt door te verlangen naar wat je niet hebt; Onthoud dat wat je nu hebt, ooit iets was waar je alleen maar op had gehoopt.”

En dit is waar: je kunt beter dankbaar zijn voor waar je bent. Maar dat betekent niet dat je niet om meer mag vragen, omdat verbeelding en kunnen dromen wat er (nog) niet is een centraal thema is van de menselijke mind.

Dit doet me denken aan de bekende scene van Oliver Twist, waar hij de legendarische woorden “Please sir, can I have some more?” zegt. Meer durven vragen was het incidentele startpunt in het verhaal van dit weeskind, dat eerst tot grotere tegenslag leidde, maar wat onmisbaar is in zijn persoonlijke ontwikkeling.

Je kunt ALLES hebben wat je wilt.

Ergens is er een deur, waarachter precies dat is waar je naar op zoek bent. En misschien moet je eerst op duizend deuren kloppen voordat je het ontdekt. Als je echter in de tussentijd hardop verkondigt waar je naar opzoek bent, verkrijg je eveneens ook relaties en kennis die je leiden in je zoekt. Dit is de reden waarom het lijkt alsof waar jij op zoek naar bent ook op zoek is naar jou.

Waarom vertel ik je dit?

#1 Omdat nu een goed moment is om eens diep adem te halen en te focussen op alle geweldige dingen die je dit jaar gedaan en bereikt hebt, terwijl je OOK denkt aan de dingen die je volgend jaar wilt bereiken.

#2. Als je een stap voorwaarts naar jouw ideale toekomst wilt nemen, maar niet zeker bent waar je moet beginnen, dan heb ik een speciaal aanbod voor je.

Sta Jij Voor Een Choicepoint?

De betekenis van Choicepoint
 Albert Einstein zei ooit eens dat tijd niet is wat het lijkt. Het stroomt alleen niet in één richting. De toekomst bestaat tegelijkertijd met het verleden, in hetzelfde moment.

Stephen Hawking ging nog een stapje verder en zegt dat kwantummechanica niet één definitief resultaat voor een observatie voorspelt. We weten niet exact wat er in de toekomst gaat gebeuren, maar het voorspelt eerder een aantal verschillende toekomsten en het vertelt ons hoe waarschijnlijk elke toekomst is.

Op school leer je dat tijd in twee richtingen stroomt, namelijk vooruit en achteruit, ofwel de toekomst en het verleden. Maar de hedendaagse wetenschap laat zien dat tijd niet alleen in deze twee richtingen stroomt, maar in drie richtingen. Er is een andere manier dan naar de toekomst of het verleden waarop tijd stroomt. En die derde manier is iets wat we verticale tijd (of vertical time) noemen. Verticale tijd suggereert dat op elk moment in de tijd meerdere gebeurtenissen plaatsvinden op hetzelfde moment. Het geheim is dat ze al reeds zijn gecreëerd.

Vaak zeggen trainers, coaches, motivational speakers, managers of vrienden dat je jouw eigen realiteit creëert. Kwantummechanica zegt nu dat dit best zou kunnen kloppen. Maar het zou wellicht nog nauwkeuriger zijn om te zeggen dat in plaats van dat je jouw eigen realiteit creëert, de realiteit al gecreëerd is. We kiezen welke van de reeds gecreëerde mogelijkheden we in ons leven toelaten.

Voor elke situatie van persoonlijke uitdaging (als je gediagnosticeerd bent met een mogelijk levensgevaarlijke conditie) zijn er andere mogelijkheden waarin dit simpelweg niet bestaat. Op wereldniveau, zoals bijvoorbeeld een wereldoorlog, zijn er andere mogelijkheden waarin dit nooit heeft plaatsgevonden. De vraag is: Hoe komen we van de ene naar de andere?

Deze ideeën worden parallelle mogelijkheden (of parallel possibilities) genoemd. Ze werden voor het eerst gesuggereerd in 1957 door Dr. Hugh Everett III op de Princeton University in Engeland. Dr. Hugh Everett zegt dat er niet alleen meerdere mogelijkheden zijn, maar ook dat we soms op een moment aankomen waar we van de ene mogelijkheid naar de andere kunnen springen. Hij noemde dit Choicepoints.

We kunnen onze dag beginnen in het bereik van één mogelijkheid. En door de keuzes die we maken, door de technologie die binnen in ons leeft – zowel individueel als collectief – kunnen we samenkomen en een zone creëren waarin we naar andere mogelijkheden kunnen springen. Ook al lijkt het alsof we een levensbedreigende conditie hebben, het betekent niet dat we die conditie hoeven te dragen naar zijn volledigheid.

 

Celebration Deal Voor Persoonlijke Groei

“Choicepoints” is een programma waar ik het afgelopen jaar hard aan gewerkt heb, en dat ik deze Januari voor het eerst beschikbaar zal maken. Het programma is volledig online en bestaat uit maandelijkse modules met een specifiek thema.

Omdat ik dit programma voor de eerste keer geef, bied ik je nu de mogelijkheid om voor een speciale, zeer gereduceerde prijs deel te nemen aan dit programma – onder voorbehoud dat je me feedback geeft over de modules.

Choicepoints is een mix van zelfcoaching, mentoring, theorie en praktijk en additionele support, om ervoor te zorgen dat je op de best mogelijke manier aan de slag gaat met die thema’s die voor jou belangrijk zijn.

Als je voor het komende jaar naar iets nieuws zoekt dat je helpt om je persoonlijke kwaliteiten, vaardigheden en talenten te verbreden, verdiepen en verbeteren, dan is Choicepoints een geweldige manier om met persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan.

 

Voordat ik je mijn vraag van vandaag voorleg, wil ik je nog dit meegeven:

De kracht om te kiezen is de kracht om te veranderen. Onthoud dat deze mogelijkheid je op elk moment in staat stelt om een andere of betere keuze te maken die je resultaten drastisch kan helpen verbeteren.

Hier is mijn vraag voor jou vandaag: als je van het komende jaar een beter jaar wilt maken dan het afgelopen jaar, welke ene actie zou je dan als eerste nemen?

Ik ben benieuwd naar je antwoord; laat daarom jouw reactie hieronder achter en ik kom er zeker bij je terug.

Op jouw succes,

Robert

 

 


Tags


Lees dit ook 

Kom Los van het Vastzitten

Kom Los van het Vastzitten

Hoe Overkom Je Een Trauma?

Hoe Overkom Je Een Trauma?

Robert

Over de auteur

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meld je aan voor de nieuwwbrief

>
Success message!
Warning message!
Error message!