Gebruik Goede Gevoelens Voor Je Goede Voornemens - Robert van der Wolk

Gebruik Goede Gevoelens Voor Je Goede Voornemens

 

Nog een paar weken voordat we het nieuwe jaar inluiden, en de meesten van ons zijn al volop bezig met het voorbereiden voor de feestdagen. Cadeautjes kopen, projecten afsluiten, ideeën opdoen, en wellicht zelfs al nadenken over het diner van Oudjaar. Hoewel er nog een hoop in de steigers staat, kun je er niet omheen: is er iets dat ik komend jaar anders zou willen?

Het systeem van doelen stellen is bij lange na niet nieuw. Elk jaar opnieuw verschijnen er tal van artikelen over het realiseren van dromen en het behalen van doelen; zeker rond de laatste dagen en weken van het oude jaar.

Waar weinig over gesproken wordt, is dat het behalen van doelen een hoofdzakelijk rationeel proces lijkt te zijn. Analytische, strategische en tactische handelingen die je dichter bij je gewenste resultaat moeten brengen, maar welke vaak niet behaald worden om motivatie-redenen.

Een doel opstellen is kinderwerk; iedereen kan het doen. Zelfs een plan neerpennen kost relatief weinig inspanning. En de eerste stappen onderweg zijn altijd het makkelijkst; vraag elke willekeurige Nieuwjaars-voornemer maar hoe gemotiveerd hij is op de eerste, tweede of derde dag na het nieuwe jaar.

 

Laat Je Hart Je Leiden

Eén van de belangrijke factoren voor het behalen van elk resultaat is de beweegreden om dat specifieke resultaat te willen behalen. Anders gezegd: waarom doe je wat je doet?

Onderzoek heeft al sinds decennia aangetoond dat extrinsieke motivatie zoals geld of spullen slechts een beperkte hoeveelheid motivatie met zich meebrengt; één die niet lang houdbaar is. Hoe groter het doel, des te groter de kans dat je opgeeft als je hoofdzakelijk gedreven bent door beloning van buitenaf.

Wat recenter onderzoek laat zien is dat juist ons hart een dusdanig sterke invloed heeft op de hoeveelheid motivatie die we ergens voor hebben. Neem je actie omdat je van binnenuit voelt dat het pad, waar je je op bevindt, je gelukkiger, zelfverzekerder of succesvoller maakt, dan ben je doorgaans meer bereid om in uitdagender tijden toch door te zetten.

Het geheim van het behalen van je doelen ligt dus in de emotionele redenen die je hebt en de emotionele beloning die je voelt, bij het doorlopen en reflecteren van dat proces en de mens die je bent geworden, om je doel te behalen.

 

De Wondere Wetenschap

Voordat je de rest van de argumenten in dit artikel van de hand wuift omdat ze je te wollig en zweverig klinken – wees ervan bewust dat wetenschap en spiritualiteit het over dit thema eens zijn (in tegenstelling tot zoveel andere onderwerpen).

De wereld zoals je hem ervaart bevindt zich enkel in je mind en is voor het grootste gedeelte afhankelijk van de overtuigingen die je er over hebt.

“Wat heeft dit met emotie te maken?” denk je nu wellicht. Wel, een overtuiging is de zekerheid die komt van het accepteren van wat je denkt dat waar is in je mind, gekoppeld met wat je voelt dat waar is in je hart. Simpel gezegd bestaat een overtuiging dus uit de mix van gedachten, gevoelens en emoties.

Wat wetenschap nu laat zien, is dat, hoe je over iets voelt in je hart en je mind een directe invloed heeft op de werkelijkheid zoals je die ervaart. En dat is meer dan goed nieuws, zeker zo vlak voor het einde van het jaar!

In de wondere wereld van de kwantum fysica, de wereld van de kleinste deeltjes, zien we dat er een veld lijkt te zijn dat alle materie met elkaar verenigd. Dit veld heeft diverse benamingen, waarvan de bekendste “The Quantum Hologram”, “the Matrix”, “The Mind of God” en “the Divine Matrix” zijn.

Wat interessant is, is dat we in ieder geval vier conclusies kunnen trekken over dit veld, en hoe het correleert met onze overtuigingen, emoties, gevoelens en gedachten, en de wereld waarin we leven:

  • Dit veld reageert op onze oprechte gevoelens en overtuigingen.
  • Ons DNA beïnvloedt deze Matrix
  • Gevoelens, emoties en overtuigingen beïnvloeden direct ons DNA
  • Wanneer je je overtuigingen verandert, dan verandert de Matrix de realiteit in ons leven

 

Wat Betekent Dit?

Emoties en gevoelens versterken de invloed van je DNA op the Matrix, en daarmee dus ook de mate van “aantrekkingskracht” die ze hebben op de fysieke wereld om je heen.

Hoe je je dus in het moment voelt en wat je gelooft dat mogelijk is in je gedachten en overtuigingen. Voeg dit samen met wat je werkelijk wilt bereiken het komende jaar, en je hebt een startpunt dat werkelijk zoden aan de dijk zet.

 

Visualiseer Je Doel Vanuit Je Gevoel

Ik nodig je uit om in de komende weken dieper na te denken over wat het precies is dat je wil bereiken in het komende jaar. Houd daarbij in gedachten de reden waarom je dit doel wilt bereiken, en onderzoek voor jezelf of dit doel een intrinsieke of extrinsieke motivatie heeft. Gebruik bij voorkeur een intrinsieke motivatie, omdat dit je beter helpt bij onvoorziene uitdagingen (en deze komen gegarandeerd).

Combineer ook positieve en versterkende gevoelens en emoties over het doel dat je wilt realiseren. Laat beperkende gedachten achterwege en focus je op hoe goed het voelt om dit doel in je leven te leven.

Versterk daarbij overtuigingen dat je je doel kunt behalen (elimineer beperkende overtuigingen dus), en je hebt een solide fundament waar je je toekomst op kunt bouwen.

Deze laatste dagen voor het nieuwe jaar zijn bij uitstek goed geschikt om werkelijk weg te dromen bij wat je wilt bereiken het komende jaar. Zet je je oprechte gevoelens en gedachten in om je drive te versterken, en je hebt één van de sterkste interne technologieën te pakken die je helpen om van het komende jaar een geweldig jaar te maken.

Hier is mijn vraag voor jou: heb jij in het verleden goede voornemens gehad, en hoe heeft dit voor je gewerkt? Ik ben benieuwd naar je antwoord – laat daarom jouw reactie in het commentveld hieronder achter, en ik kom er zeker bij je op terug.

Op jouw succes,

Robert

 

Deel dit artikel met vrienden en volgers door op de social mediaknoppen hieronder te klikken, zodat zij ook van deze informatie profiteren. 

 

Je mening telt
Deel dit artikel
Robert
 

Robert van der Wolk is internationaal spreker, trainer en life-coach. Met diverse boeken, eBooks en honderden artikels helpt hij mensen met een fysieke uitdaging om een onbegrensd leven te creëren. Met een lange geschiedenis aan fysieke beperkingen, waaronder Diabetes, nierfalen en extreme slechtziendheid weet Robert als geen ander hoe het is om met een fysieke uitdfaging te leven, waar grenzen verlegd kunnen worden en welke tools er nodig zijn om toch in een ultieme vrijheid te leven.

>