Relaties vergen commitment en opoffering. Er zijn veel factoren die nodig zijn om een relatie werkend te houden. Relaties in de echte wereld zijn geen walk in the park, zoals sommige Disneyfilms je doen geloven. Als jij een werkelijk geweldige connectie met jouw partner wilt, neem dan deze 8 gouden regels mee in je relatie.
1. Kies Je Partner
Stap nooit in een relatie omdat je je eenzaam voelt of vanwege sociale druk. Wees wijs wie je als partner kiest. Bepaal welke kwaliteiten, waarden en visie essentieel voor jou zijn in een lange-termijn relatie. Wanneer je je in zwaar weer bevindt in je relatie, onthoudt dan waarom je ze in de eerste instantie hebt gekozen. Dit is zo simpel en tegelijkertijd zo krachtig. Kies je Kies je partner elke dag, op elk moment.
2. Let Op Je Verwachtingen
We hebben allemaal verwachtingen naar anderen en je partner is niet anders. We hebben vaak hoge verwachtingen naar onze geliefden, omdat het de bedoeling is dat ze jou het beste kennen, toch? Hoewel dit waar is, zijn verwachtingen de broedplaats voor wrok en misverstanden. Het zou onredelijk zijn om van de ander te verwachten dat jij perfect of helderziend bent. Verwacht dit daarom ook niet van de ander. Probeer dingen te zien vanuit je partners perspectief voordat je een oordeel hebt.
3. Wees Vriendelijk
Relaties kunnen uitdagend zijn. Wanneer je van iemand houdt en je laat hem of haar toe in je hart, dan maak je jezelf daarmee kwetsbaar voor pijn. Dit kan ertoe leiden dat je emotioneel reageert in plaats van logisch of rationeel, met name op stressvolle momenten. Doe je best om schreeuwen, schelden en gemene opmerkingen naar je partner te voorkomen. Dit gedrag zorgt er alleen voor dat er barsten en scheuren in jullie relatie ontstaan. Het is vaak er moeilijk om dit weer later te lijmen.
4. Communiceer
Ik heb het al meerder artikels over communicatie geschreven. Met name in relaties is dit een essentiële pijler; het is de hoeksteen om samen in de liefde te kunnen groeien. Communiceer over je gevoelens, je behoeftes en je angsten. Ja, zelfs de pijnlijke en moeilijke dingen. Wees moedig om je waarheid te zeggen en je hart te laten spreken als je werkelijk een diepe connectie wilt ervaren.
5. Hou De Score Niet Bij
Relateren is geen spelletje. Om die reden zou je dus ook niet de score moeten bijhouden om te zien wie er wint. Je zult zeer zeker fouten maken. En je partner ook. Hou echter geen score bij wie wat wanneer deed of gezegd heeft. En haal al helemaal geen oude koeien uit de sloot die dagen, weken of zelfs jaren geleden zijn voorgevallen. Dit soort ‘oog-om-oog’ gedrag is ontzettend giftig en zorgt enkel voor boosheid en frustratie.
6. Geef Elkaar De Ruimte Om Te Zijn
Ruimte is heerlijk. Wanneer je van iemand houdt, dan wil je het liefste al je tijd met de ander doorbrengen. Dit is geweldig, en het kan eveneens verstikkend zijn. Vergeef niet om jezelf en je partner de ruimte te geven om jullie eigen dingen te doen. Hoe beter je voor jezelf en je behoeftes kunt zorgen, des te beter je een partner voor de ander kunt zijn. dit geldt uiteraard ook voor je partner. Geef de ander de ruimte om tot rust te komen en om zijn of haar gedachten en gevoelens te uiten, zodat zij ook op het best kunnen zijn.
7. Kies Voor Intimiteit
Seks is belangrijk. Je seksuele compatibiliteit of aansluiting met je partner is belangrijk. Er is geen ‘goed’ of ‘fout’ hoe jouw seksleven er uitziet of moet zien, zolang het voor jullie beiden de voldoening geeft. Praat regelmatig over je seksleven met je geliefde en wees er open en duidelijk in. Ontdek en leer wat je partner fijn vindt. Leer elkaars liefdestaal. Beoefen ook non-seksuele intimiteit; houd elkaar handen vast, knuffel en omhels. Aanraking en fysiek contact is een fundamentele behoefte. Laat jouw partner degene zijn die je hierin voorziet.
8. Oefen Vergeving
Liefde is bitterzoet. Wanneer je van iemand houdt, dan weet je dat ze je pijn gaan doen. Hoewel ze dit niet met opzet doen, betekent intimiteit wel dat je wonden zult oplopen, zoals jij ook de ander zult verwonden. Dit is precies waarom vergeving zo belangrijk is. De bereidheid om het weer goed te maken na een onenigheid, meningsverschil of ruzie is integraal voor elke succesvolle relatie.
Een succesvolle relatie creëren en behouden is niet makkelijk. Maar met een kleine dagelijkse inspanningen en veel liefde kan het één van de grootste geschenken zijn die je ooit zult ervaren.
Hier is mijn vraag voor jou: welke van deze 9 gouden regels spreken jou op dit moment het meeste aan? Laat hieronder jouw antwoord(en) achter en ik kom er zeker bij je op terug.
Op jouw succes,
Robert
Als je dit artikel voer 8 gouden regels voor een succesvolle relatie waardevol vond, deel het dan met mensen uit jouw netwerk door op de social mediaknoppen te klikken, zodat zij ook van deze informatie profiteren en hun relatie kunne optimaliseren.
PS: kom je steeds weer die momenten tegen waarin je niet sterk in je schoenen staat? Is het tijd om echt de basis te leggen voor een leven van zelfvertrouwen en eigenwaarde? Download dan hier mijn gratis boek Sterker Dan Ooit.
Beste Klaasjan,
Een relatie aangaan omdat je je eenzaam voelt is nooit een sterke basis voor een gezonde relatie, omdat je je daarmee afhankelijk maakt van de ander om je eenzaamheid te vervangen.
Los van het feit dat je weduwnaar bent, en wellicht nog in een rouwproces zit – dit duurt vaak langer dan we willen toegeven of willen – geeft de dame in kwestie aan dat zij op dit moment (nog) niet wil samenwonen. Belangrijk is om hierin nieuwsgierig te blijven en haar wens te respecteren: wat maakt dat ze dit zegt? Door duidelijke en open te kunnen communiceren over welke gevoelens er werkelijk spelen behoud behoud je de grootste kans om de connectie met elkaar te houden.
Wat in deze voor jou van belang is, is om jezelf de tijd te geven om de eenzaamheid te vervangen voor OK zijn met jezelf. Vriendschappen kunnen je daarin helpen ter ondersteuning, evenals het onderzoeken wat je precies eenzaam doet voelen. Een partner maakt je, zoals we vaak bewust of onbewust geloven, niet gelukkig; dit geluk moet echt vanuit jezelf komen, zodat je dit met een partner kunt delen. Hulp of ondersteuning om dit te bereiken is daarbij zeker aan te raden.
Voor mij nummer 1 stap nooit in een relatie als je eenzaam voelt.
Deze is voor mij op dit moment van toepassing.
Ik ben al een tijdje weduwnaar en heb een lat-relatie , zij heeft mij beloofd om samen te gaan wonen , en nu het zover is zeg zij, ik zou wel willen maar ik kan het niet , ik voel mij nu teleurgesteld, Hoe ga je daar mee om.