Sneller Terugveren Van Een Tegenslag Met Deze 5 Principes - Robert van der Wolk
2

Sneller Terugveren Van Een Tegenslag Met Deze 5 Principes

 

Hoe veer je terug na tegenslag? We hebben allemaal te maken met tegenslag in één of meerdere gebieden van ons leven en in verschillende gradaties. Je relatie eindigt of je ligt in scheiding, je raakt je huis kwijt, kunt eigenlijk niet meer de eindjes aan elkaar knopen of je gezondheid laat je in de steek of je hebt enorme financiële uitdagingen. Hoe kom je daar bovenop?

Iemand zei ooit eens “Het enige constante in de wereld is verandering”. In deze context vind ik dat mooi passen, want het indiceert dat de situatie uiteindelijk zal veranderen. De vraag in deze is dus niet zozeer óf je kunt terugveren, maar hoe snel.

In dit artikel vind je 5 stappen die je kunt nemen om elke uitdagende situatie te overkomen en sneller dan ooit terug te veren in je kracht, energie en positiviteit.

1. Master je Mind en Herschep Je Realiteit.

De emoties die we ervaren wanneer uitdagende situaties zich voordoen, koppelen we vaak aan de situatie die ze veroorzaakt lijkt te hebben. Toch is dat niet helemaal correct. Ergens tussen de externe situatie – slechte gezondheid, een geliefde die vreemdgaat of je verlaat of een ontslag – en de emoties die je ervaart (ogenschijnlijk als gevolg hiervan), ligt nog een andere stap. En die stap is de gedachte die je hebt over wat er buiten jou omgaat. En die gedachte zorgt ervoor dat je je voelt zoals je je voelt. Het is niet de situatie, maar de gedachte erover die je de gevoelens geeft die je ervaart.

Wanneer je de gedachte over de situatie verschuift, dan verschuif je eveneens je gevoelens ten aanzien van de situatie. Hoewel de situatie zelf niet verandert, ben jij het die anders tegen de situatie aankijkt, en daarmee alsnog de situatie verandert (denk aan mijn belangrijkste formule). Wil je meer weten hoe je je mindset kunt masteren, download dan gratis mijn e-book Master Mindset.

2. Ontdoe je van Negatieve en Beperkende Overtuigingen

Mensen krijgen niet wat ze willen, mensen krijgen wat ze geloven. Je kunt nog zo hard je best doen om een bepaald resultaat te bereiken of te behalen, maar zolang je ervan overtuigd blijft of gelooft dat het niet voor jou is, omdat je het niet waard bent, of omdat je gelooft dat het te hoog gegrepen is, zul je die resultaten ook niet bereiken.

Hoe vaak heb je geprobeerd om af te vallen en fitter te worden, maar merkte je dat na een dieet of kuur je toch weer in rap tempo aankwam? In eerste instantie heeft dit zeker met voeding te maken, maar vergeet niet, dat wanneer je gelooft – zeker na herhaaldelijke pogingen, waarin je niet het resultaat hebt bereikt dat je wilde bereiken – dat je het niet kunt, dan zijn het je beperkende overtuigingen die je nog sterker belemmeren om met verandering om te gaan en de successen te bereiken die je wilt realiseren.

Als je meer wilt weten over het vergroten van je zelfvertrouwen, het elimineren van beperkende gedachten en overtuigingen en het bereiken van jouw droomdoelen, kom dan naar het gratis successeminar De Doorbraak.

3.  Verbind Met Je Hogere Zelf

Oké, dit klinkt wellicht wat zweverig, en ik kan me goed voorstellen dat je er zo over denkt. Maar hou nog even vol en bepaal dan wat je er van vindt. Ik ben een groot voorstander van de wetenschap; wanneer het experiment herhaaldelijk tot dezelfde uitkomst resulteert, dan ben ik er van overtuigd dat het een solide systeem is.

Dr. David Dawkins, een gerenommeerd wetenschapper en auteur heeft ontdekt dat er verschillende levels of consciousness zijn; niveaus waarin we, door onder andere onze emoties, informatie over onze realiteit interpreteren en terugkoppelen naar hoe we ons daarover willen voelen.

Simpel gezegd: lage niveaus (200 en daaronder) zijn emoties die er voor zorgen dat je vast blijft zitten en niet tot nieuwe en bruikbare ideeën en inzichten kunt komen. Op hogere niveaus komen we wel tot nieuwe inzichten en ideeën, en het is met name op deze levels waar je je hogere bewustzijn vindt.

Gevoelens als vrede, liefde, plezier en geluk scoren hoog op deze level of consciousness (tot wel 500) en bieden je de mogelijkheid om de juiste antwoorden te vinden om een vraagstuk op te lossen of aan te pakken.

Bedenk: de realiteit die we als echt beschouwen, is niets meer dan een interpretatie van wat we zien en hoe we erover denken. Door gevoelens en emoties als geluk, plezier en (onvoorwaardelijke) liefde toe te laten in het moment, ongeacht de situatie, kun je sneller het beperkende loslaten en tot antwoorden en inzichten komen die je zoekt.

4. Laat Liefde Leiden

Liefde scoort hoog op de level van het menselijk bewustzijn. Maar liefde omvat ook dankbaarheid en vergeving, en met name deze twee aspecten licht ik in dit artikel graag uit.

Vergeef, een situatie of een persoon. Op die manier laat je de negativiteit los. Vergeving is deel van ongeconditioneerde liefde. Het doel van vergeving is niet zozeer voor de ander om vergeven te worden – wat die ander ook gedaan heeft, alswel voor jou.

Iemand zei ooit eens “Niet vergeven is als het drinken van rattengif, en verwachten dat de rat sterft.” De enige persoon die je ermee beperkt is jezelf. In welke situatie je ook zit, zoek naar de zilveren omlijning van de zwarte wolk. En ik kan me voorstellen dat je zegt dat die er niet is. Toch, wanneer je terugkijkt op voorgaande situaties in je leven, waarin je in een grote uitdaging of crisis zat, is er altijd iets waardevols uit voortgekomen.

Verschuif je interpretatie ervan en verschuif je energie. Het is niet makkelijk, maar kom altijd van een plek waar liefde het middelpunt is.

Wees ook dankbaar voor dat wat je hebt; mensen, je vrienden, je gezondheid, wat dan ook. En wees ook dankbaar voor dat wat er zal komen. Want dingen zullen veranderen en een betere toekomst staat op je te wachten. Voel dus die dankbaarheid voor wat er allemaal voor moois op je staat te wachten, ook al is het nu nog niet zover.

5. Stap in Je Grootsheid

Focus op het positieve. Zoek naar oplossingen. Blijf niet staren naar de dichte deur van onmogelijkheden, maar zoek manieren om weg te stappen van die dichte deur en alternatieven te vinden om toch door te gaan.

Er zijn zoveel andere deuren om je heen die open staan, maar zolang je blijft gefocust op de dichte deur, zul je de open deuren niet zien. Wanneer je eenmaal je focus verschuift naar wat er nog meer mogelijk is, dan merk je ook welke van de open deuren nu de beste keus is en kun je ook daadwerkelijk in je grootsheid stappen. Ik geloof het tot in elke vezel van mijn lichaam: je kunt zo veel meer dan je denkt.

Of je nu in een uitdagende situatie zit, je hebt er net één gehad of er dreigt er één aan te komen; met deze 5 stappen kun je deze, en ook de volgende situaties aanpakken en op de snelste manier weer terug bouncen naar de modus waarin je het beste functioneert: de krachtige, zelfverzekerde, liefdevolle, positief gestemde ik!

Like dit artikel en deel hem met mensen die hier kracht en inspiratie uit kunnen halen.

OP jouw succes,

Robert

 

Je mening telt
Deel dit artikel
Robert
 

Robert van der Wolk is internationaal spreker, trainer en life-coach. Met diverse boeken, eBooks en honderden artikels helpt hij mensen met een fysieke uitdaging om een onbegrensd leven te creëren. Met een lange geschiedenis aan fysieke beperkingen, waaronder Diabetes, nierfalen en extreme slechtziendheid weet Robert als geen ander hoe het is om met een fysieke uitdfaging te leven, waar grenzen verlegd kunnen worden en welke tools er nodig zijn om toch in een ultieme vrijheid te leven.

  • Jacqueline schreef:

    Een prachtig geschreven artikel om nog vaak te lezen….en toe te passen! Dank je wel.

     
  • […] hebben allemaal enorme veerkracht. Om terug te bouncen van tegenslagen.  Maar ook om hoger en verder te komen dan […]

     
  • >