juni 3

0 comments

10 Krachtige Karaktereigenschappen van Succesvolle Mensen

By Robert


 

Of het nu gaat om een gezondere lifestyle te onderhouden of een op een constructieve manier liefdevol en nieuwsgierig je relatie met je geliefde te verdiepen – veranderen kan best een uitdaging zijn. Hoewel de spits vaak met veel enthousiasme wordt afgebeten, is het juist de kunst om ook het vervolg goed te kunnen voortzetten. Maar hoe doe je dat?

In dit artikel vind je 10 krachtige karaktereigenschappen van mensen die op een succesvolle manier hun leven weten te veranderen om de kwaliteit daarvan vergroten.

Je kunt niet hetzelfde blijven doen en ver-wachten dat je andere resultaten krijgt. Albert Einstein gebruikte deze uitspraak als definitie van krankzinnigheid, en dát wil je natuurlijk niet hebben. Gebruik daarom deze 10 tips om je eigen karakter te ondersteunen en te versterken, zodat je niet zomaar op korte termijn iets verandert, maar juist ook voor de lange termijn.

1. Ik heb het keerpunt bereikt
De pijn om niet te veranderen is nu te groot geworden, en ik moet nu iets veranderen. Niet zozeer dat ik het zou willen of dat ik het zou moeten – of misschien dat ik het ooit een keer zal veranderen, nee, ik moet het nu doen! Dit betekent dat je volledig gecommitteerd bent en geen excuses meer aandraagt om het niet te doen.

2. Ik (niet iemand anders) moet het doen
Ik neem volledige verantwoordelijkheid om de verandering die ik wil te bewerkstelligen. Ik leg die verantwoordelijkheid niet neer bij andere mensen, zaken of gebeurtenissen en ik realiseer me dat ik degene ben die verantwoordelijk is voor mijn gedrag.

3. Ik kan het en ik zal het doen
Alle succesvolle mensen voelen dat ze zo’n kracht hebben over hun leven. Jouw geloof en jouw overtuigingen dat je nu die verandering kunt maken is de nummer 1 factor en voorspeller van jouw succes. Naarmate je consistent blijft in het nemen van kleine stapjes in de richting van het resultaat dat je wilt bereiken, zal je merken dat deze overtuiging met de dag sterker wordt.

Deze eerste drie zijn de fundamentele principes voor elke succesvolle verandering. Kijk maar eens naar je eigen leven en onderzoek eens of deze drie karaktereigenschappen aanwezig waren toen je de beslissing nam om iets in je leven te veranderen en even later het succes bereikte dat je hebt bereikt.

4. Het verleden is niet gelijk aan de toekomst
Misschien heb je in het verleden wel eens geprobeerd om een bepaalde verandering te maken, maar is het je niet gelukt. Als je denkt dat het verleden wel degelijk gelijk staat aan de toekomst, dan zit je vast! Alle mensen die succesvol zijn in het maken van veranderingen in hun leven realiseren zich dat het nu anders is. het verleden staat niet gelijk aan je toekomst.

5. Ik ben voorbereid
Zorg voor een plan van aanpak, een strategie. Een specifieke strategie hebben zal je kansen drastisch vergroten op het behalen van succes.

6. Verandering is geen probleem; het is een uitdaging
Ervaar eens voor een moment hoe het in je lichaam aanvoelt om een probleem te hebben. Hoe voelt dat? en hoe voelt het om dat probleem aan te vallen? Oké, voel nu eens voor een moment hoe het is om een uitdaging te hebben. Hoe voelt dat in je lijf? Ervaar je het verschil tussen een probleem en een uitdaging?

De meeste mensen kijken met verwachting en anticipatie naar een uitdaging; je kijkt er naar uit om het te overkomen. En dat is precies wat de verandering die je gaat maken is: een uitdaging.

7. Ik ben niet mijn gedrag
Oké, ik deed dingen die me niet ondersteunden in mijn gezondheid, relaties of financiën, maar dat is niet de werkelijk ik. Ik ben een menselijk wezen, niet een menselijk doen. Succesvolle mensen slaan zichzelf niet voor hun hoofd omdat ze ooit ander gedrag vertoonden, ze beseffen dat ze de persoon waren doe vroeger het soort dingen deed die voor de ongewenste resultaten zorgden.

Maar nu niet meer. Het was enkel een fase in hun leven waar ze doorheen gingen en nu is het tijd om door te gaan naar een hoger niveau in je leven. Bedenk dat zulke fases er zijn om je voor te bereiden op de momenten die je vandaag de dag, die uitdagingen waar ik het eerder over had, aan te kunnen gaan.

8. Concentreer je energie op de uitdagingen
Tijd en inspanning zijn twee aspecten die je zeker in ogenschouw moet nemen om verandering te creëren. Focus deze tijd en inspanning op één uitkomst: geconcentreerde kracht. Geconcentreerde kracht leidt tot gefocuste actie wat leidt tot positieve resultaten. Neem ook die tijd om het resultaat dat je wilt bereiken met geconcentreerde focus te bereiken. Op die manier master je de hulpbronnen die je nodig hebt om het resultaat te behalen dat je wilt hebben.

9. Realistische doelen
Het succes ligt niet enkel in het beoogde resultaat, maar ook zeker in de tijd waarin je het doel wilt behalen. Hoewel ik niet hou van de term ‘realistische doelen’, leg ik hier met name de nadruk op de hoeveelheid aan tijd die je wilt uittrekken om je doel te bereiken.  Dit is wat ik bedoel met realistische doelen. Houdt een realistische verwachting van wat je kunt bereiken en het tempo waarin je dat kunt bereiken.

10. Ik geniet van het proces waarin ik de verandering creëer
Veel mensen geloven dat verandering een uitputtingsslag is waarbij wilskracht het hoofdingrediënt is. Dit is absoluut niet waar. Gezonder, fitter en sterker worden, je relatie met jezelf of je partner verbeteren gebeurt niet in een ogenblik, en het hoeft dus ook niet een ‘loopgravenoorlog’ te worden, waarbij je zonder enig plezier en op pure wilskracht de strijd moet uitzitten.

Maak de verandering aangenaam, leuk en genietenswaardig. In mijn boek Geef Nooit Op heb ik de zin “Cherish the chase as much as you treasure the trophy” genoemd. Hiermee bedoel ik dat ook met name de weg naar je succes prachtig genoeg is om van te genieten in plaats van je enkel te focussen op je einddoel.

Ralph Waldo Emerson, een Amerikaanse essayist, docent en dichter, zei ooit “Do the thing and you will have the pwer.” En zo simpel is het. Veel mensen weten wat ze moeten doen om te krijgen wat ze willen. Helaas doen maar weinig mensen wat ze weten.

Maar jij weet nu beter. Niet alleen weet je wat je moet doen om te komen waar je wilt zijn, je hebt nu ook de power om het te doen, om door te zetten en om het resultaat te bereiken dat je wilt.

Kun je nog wel een extra beetje power, energie en ondersteuning gebruiken? Kom dan naar mijn kosteloze semi. Wacht niet te lang, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.

Welke van deze eigenschappen bezit jij en welke zou je graag willen verbeteren? Deel je ervaring hieronder.

Op jouw succes,

Robert

Je mening telt
About the author

Robert van der Wolk is psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Met 18 boeken en eBooks, en meer dan 600 artikels helpt hij mensen met een fysieke uitdaging om een onbegrensd leven te creëren. Met een lange geschiedenis aan fysieke beperkingen, waaronder Diabetes, nierfalen en extreme slechtziendheid weet Robert als geen ander hoe het is om met een fysieke uitdaging te leven, waar grenzen verlegd kunnen worden en welke tools er nodig zijn om toch in een ultieme vrijheid te leven.

You might also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>