maart 31

1 comments

Waarom doe je wat je doet?

By Robert


 

Studeer je? Werk je? Heb je hobby’s? Ga je met vrienden om? Vind je jezelf een workaholic? Doe je aan sport? Heb je wel een stilgestaan bij de redenen waarom je doet wat je doet Wanneer je antwoord ‘nee’ is op deze laatste vraag, dan is deze blog zeker de moeite waard om te lezen.

Als je antwoord ‘ja’ is op de laatste vraag, dan heb je misschien ook wel een antwoord voor jezelf bedacht. Misschien omdat je die bepaalde studie of baanleuk vindt om te doen, al dan niet met het oog op de toekomst, misschien omdat je er plezier aan beleeft om met je vrienden leuke dingen te doen. Misschien is het wel omdat je veel geld verdient bij dat ene baantje en dat je daarom doet wat je doet. Hoe dan ook, we doen allemaal die dingen om een bepaalde reden. Er is nooit iets wat we doen zonder reden.

Simpel gezegd doen we dingen om twee redenen: we willen pijn vermijden of plezier vergroten. Nu lijkt dit misschien een overversimpelde uitspraak, maar ga voor jezelf eens na waarom je doet wat je doet. Sport je? Rook je? Kijk je graag tv? Lees je boeken of speel je spelletjes op de computer of met anderen? Je doet alle dingen omdat je je plezier wilt vergroten (film kijken, spelletje spelen etc.) of omdat je een bepaalde pijn (emotioneel, fysiek, mentaal, psychisch) wilt verkleinen (roken, drinken, drugs, eten). Wat zijn voor jou de beweegredenen om die dingen te doen die je doet?

Ik plak geen etiket op die dingen die je zojuist voor jezelf hebt bedacht en de reden waarom je het doet. Misschien zeg je wel dat je sport omdat je het leuk vind, en niet omdat je ‘de pijn’ van bijvoorbeeld een te zwaar gewicht wilt verkleinen. Een ieder heeft zijn of haar eigen redenen om dingen te doen. Niets in de wereld heeft een solide betekenis, slechts de betekenis die we er zelf aan koppelen (zie mijn vorige blog).

We hebben allemaal onze eigen reden om te doen wat we doen. De vraag is nu, wat ben je bereid te doen om te bereiken wat je werkelijk wilt, en hoe vind je de motivatie daarvoor?

Het antwoord op deze vraag geef ik je in mijn gratis IN ZICHT evenement dat plaatsvindt op 24 april aanstaande. Klik hier om je in te schrijven.

Op ons succes!

Robert

 

 

Je mening telt
About the author

Robert van der Wolk is psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Met 18 boeken en eBooks, en meer dan 600 artikels helpt hij mensen met een fysieke uitdaging om een onbegrensd leven te creëren. Met een lange geschiedenis aan fysieke beperkingen, waaronder Diabetes, nierfalen en extreme slechtziendheid weet Robert als geen ander hoe het is om met een fysieke uitdaging te leven, waar grenzen verlegd kunnen worden en welke tools er nodig zijn om toch in een ultieme vrijheid te leven.

You might also like

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >