Leer de Tekens van je Hart Herkennen

Inspiratie en Motivatie

1  comments

Om me heen is het donker. Ik wil perse mijn weg vinden en knipper allemaal lichtjes aan, zodat mijn pad zich laat zien.

Een schemerlampje rechts, autolampen voor me en het licht van de afzuigkap op links. Maar nog steeds zie ik niks.

De lampjes doe ik allemaal weer uit. Opnieuw zit ik in het donker. Even glijdt er een traan langs mijn wang naar beneden. Dan word ik boos, waarom is mijn pad toch niet duidelijk? Ik schreeuw om mijn boosheid en frustratie los te laten. Met mijn schreeuw verlaat een vasthoudendheid mijn lichaam en ziel.

Ik raak nu steeds stiller en stiller van binnen. Opeens hoor ik een zacht stemmetje. “Wat zeg je?”, vraag ik. Het stemmetje wordt steeds luider en luider. “Volg de tekens van je hart, en je zult je pad vinden”.

Ik krijg sterk het gevoel dat ik op moet staan. In het donker probeer ik nu mijn weg te vinden. Au! Mijn voet is tegen iets hards aangekomen. Het voetje van een schemerlamp die ik al even kwijt was. Met mijn handen voel ik de lamp van onder bij de voetjes naar boven.

Voorzichtig druk ik het lichtknopje in en een oase van geel licht verwarmt de ruimte. Ik ontwaar een deur en loop erheen.

Buiten de deur zie ik een paadje. Bij elke stap licht er een lampje op, als piketpaaltjes die kilometers lang zijn uitgezet. Telkens kan ik er slechts een tegelijk ontdekken.

Het stemmetje in mijn hart geeft zachtjes, en dan steeds luider aan welke kant ik opga. Maar het paadje lag er stiekem al.

Paulo Coelho schreef in de Alchemist: “Je eigen legende waarmaken is de enige verplichting van de mens. Alles is een. En als je iets wilt, spant het hele universum zich samen om ervoor te zorgen dat je je droom verwezenlijkt.”

Bij elke stap hoort een opdracht die mij na de uitvoering enorm veel voldoening geeft. Er wordt mij zo veel hulp gegeven, maar ik moet er wel voor open staan om de tekens te herkennen.

Herken jij de tekens van je hart, die naar jouw legende, jouw pad, leiden?

Soms weet je pas achteraf wat een teken was. Soms herken je ze direct:
– de titel van een boek die de man tegenover je in de trein leest
– een goede film die je toevallig ziet, met een bepaalde boodschap
– het idee om een lot te kopen voor de loterij
– een vervelend voorgevoel, je maag die zich bij een bepaald idee samentrekt
– een enorme blijdschap als je eraan denkt die ene hobby te doen, iemand weer te zien of bij het nemen van een beslissing

Al die tekens vormen met elkaar de taal van het universum, de taal van je hart. Ze willen je iets duidelijk maken.

Als je alleen je verstand volgt, kost je pad vaak heel veel moeite en enorm veel tijd. Je bent dan vaak ongeduldig, je wilt het veel sneller, en het lijkt maar niet te lukken. Je moet eerst heel veel deuren langs voor je de juiste te pakken hebt.

Je zekerheid en bevestiging haal je dan vaak uit de dingen die je doet, in de buitenwereld. Soms volg je eerder iemand anders zijn of haar hart, dan het jouwe.

Als je je eigen hart volgt, jouw pad, lijkt alles meer vanzelf te gaan. Hoewel je hier ook inspanning voor moet leveren, houd je onder aan de streep energie over, doordat je er meer voldoening uit haalt.

Je haalt je bevestiging nu veel meer uit jezelf, uit wie jij van binnen bent. Dit maakt je onafhankelijker van de buitenwereld. Je hebt nu dankzij het luisteren naar je intuïtie meestal in een enkele poging de juiste deur te pakken.

Of het gaat lukken om je pad te vinden en te volgen?
Alles is een. En als je iets wilt spant het hele universum zich samen om ervoor te zorgen dat je je droom verwezenlijkt.

 

Warme groet,

Margaretha
(die zich nog steeds verbaast over hoe enorm klein en soms enorm groot de tekens kunnen zijn, en achteraf vaak moet grinniken hoe duidelijk haar pad voor haar gemaakt werd)

MargarethaMargaretha Schokker is gefascineerd door drijfveren. Na haar burnout en een reorganisatie volgt ze nu een opleiding tot Holistisch Life Coach. Ze helpt om balans en ontspanning te vinden in de drukte van elke dag en geeft meer tips om je leven makkelijker te maken.


Tags

jouw pad herkennen, tekens, volg je hart


Lees dit ook 

Hoe Overkom Je Een Trauma?

Hoe Overkom Je Een Trauma?

De 4 Communicatiestijlen Die Je Moet Beheersen Om Met Iedereen Een Goed Contact Op Te Bouwen

De 4 Communicatiestijlen Die Je Moet Beheersen Om Met Iedereen Een Goed Contact Op Te Bouwen

Margaretha

Over de auteur

Margaretha Schokker is gefascineerd door drijfveren. Na haar burnout en een reorganisatie volgt ze nu een opleiding tot Holistisch Life Coach. Ze helpt om balans en ontspanning te vinden in de drukte van elke dag en geeft meer tips om je leven makkelijker te maken.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

 • Mustafa Darfoglu schreef:

  Het geeft me weer hoop om mijn droom te verwezenlijken. Dankje wel voor deze tekst.

  Grtjes Mustafa

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meld je aan voor de nieuwwbrief

  >
  Success message!
  Warning message!
  Error message!