Kippensoep Voor De Ziel – 8 tips Van Best-Selling Auteur Jack Canfield

Ontwikkel Meesterschap In Je Eigen Psychologie

0  comments

 

Voor wie het boek nog niet gelezen heeft, Chicken soup for the Soul, geschreven door Jack Canfield en Mark Victor Hansen (1993) is een must-read. Het boek bevat tal van inspirerende, waargebeurde verhalen die je meenemen, laten zien en motiveren om door te zetten en je dromen werkelijkheid te maken.

Jack Canfield, al meer dan 30 jaar actief als spreker, best-selling auteur en trainer, geeft in al zijn boeken de boodschap dat verandering tot verbetering kan leiden, zeker wanneer je weet wat je doet. Hij helpt mensen over de hele wereld en ik ben blij dat ik een aantal van zijn boeken in mijn bibliotheek heb staan.

Tijdens het lezen van zijn materiaal kwam ik op de gedachte om een aantal tips uit te lichten en aan jou mee te geven. Natuurlijk is het de beste manier om al zijn boeken zelf van begin tot eind te lezen, maar ik snap dat je lang niet altijd de tijd en zin hebt om door dergelijke boeken te worstelen.

Sta me toe om daarom een aantal krenten voor je uit de pap te halen en ze in dit artikel aan je te geven.

1. Vertrouw je eigen ervaring
In een interview geeft Canfield aan dat hij en Mark met hun boek Chicken soup for the Soul naar maar liefst 144 uitgevers zijn geweest en dat pas bij de 145e het verlossende antwoord kwam. De boodschap: geloof in jezelf en in de kracht van je eigen potentieel en laat je niet afstoppen door meningen van anderen.

Als je iets echt graag wilt realiseren en je bent gepassioneerd om het te doen, geef dan niet op omdat anderen denken dat het niet kan, maar vertrouw op je zelf en blijf gefocust op je doel. Blijf geloven in je droom.

2. Stuur en stimuleer ondersteunende gedachten
Think the thoughts that you think you’d be thinking if you’d be achieving your goal.” Wat Canfield hiermee bedoelt is dat je je eigen gedachten kunt sturen in de richting waar je uiteindelijk je doel of droom in wilt realiseren.

Wat voor gedachten hebben miljonairs, topatleten of geliefden die al 40 of 50 jaar bij elkaar zijn? Je kunt deze gedachtenpatronen modelleren door deze mensen te interviewen, hun biografieën en boeken te lezen en voorbij te gaan aan beperkende overtuigingen en ze te vervangen door je eigen positieve gedachten.

“Gedachten zijn geprogrammeerd”, zegt Canfield. Mensen hebben het idee dat hun gedachten uniek zijn, terwijl de meerderheid van die gedachten hoofdzakelijk geconditioneerd zij door hun ouders, hun school of door andere invloedrijke mensen.

Kijk dus naar de mensen die succesvol zijn en al de resultaten hebben behaald die je zelf ook wilt bereiken.

3. Beheers je 1-2-3’tjes
Er zijn eigenlijk maar 3 dingen die je kunt beheersen in dit leven, en dat zijn je gedachten, de beelden die je in je mind hebt en de acties (en hieronder valt ook dat wat je zegt en wat je doet) die je neemt. Dat is het. Disciplineer jezelf dus en wees bereid om te leren hoe je je gedachten kunt controleren, hoe je waakzaam blijft wat er in je mind komt, wat je leest en waar je naar luistert.

Gebruik ook affirmaties en positieve zelfpraat om jezelf te her-programmering. Er zijn tal van boeken en seminars die je kunt lezen en volgen om een winnaarsmentaliteit te creëren, en dit is echt een veel betere plek om in te zijn en je leven te leiden.

4. Setbacks en Struggels zijn onderdeel van het proces
We hebben allemaal te maken met tegenslagen en struggels, en ze horen er allemaal bij. Wederom, blijf gefocust op wat je wilt en niet op wat je niet wilt. Zet vijf stappen naar voren en twee terug, vijf stappen voorwaarts en drie stappen terug; obstakels en stegenslagen zullen er altijd zijn, of je nu supersuccesvol bent of voor je gevoel nog maar aan het begin staat van je eigen echte leven.

5. Ga voor Mastery
Succes is onderdeel van het doel. Maar het werkelijke doel is Mastery. Met andere woorden: Als het leven gemakkelijk was, dan hoefden we ook geen persoonlijke kwaliteiten te ontwikkelen, zoals persoonlijke kracht, geduld en doorzettingsvermogen.

Wanneer het moeilijker wordt, ontwikkel dan nieuwe vaardigheden. Jim Rohn, een geweldige motivational speaker, zei ooit “Don’t wish for things to be easier, wish for you to be better.” Het zijn die nieuwe skills en attitudes die je naar een geheel nieuwe level brengen van je eigen ontwikkeling.

6. De Belangrijkste Formule
Ik heb er al een keer een volledig artikel over geschreven: G+R=U; voor mij dé belangrijkste formule ooit, omdat het laat zien dat je te allen tijde in staat bent om je uitkomst te bepalen, ongeacht de situatie of gebeurtenis.

Gebeurtenissen zullen altijd blijven komen,; of het nu de economie is die rare sprongen maakt of er is een zekere spanning in het werk of relatieveld – het is de manier waarop je je respons geeft dat zal bepalen hoe je uitkomst is. Lees hier meer over deze formule.

Wat er ook buiten jezelf gebeurt, het is de vrijheid van keuze, gedachte en actie die van binnen uit komt, die bepaalt hoe je de gebeurtenissen beleeft.

7. De Rule of Five
“Iedereen moet een doorbraak-doel hebben”. Eén doel, dat wanneer je het zou behalen, je er een kwantumsprong mee zou maken in je eigen succes. Ongeacht hoe groot je doel ook is, ‘The Rule of 5’ houdt in dat je elke dag vijf acties neemt om dichter bij je doel te komen.

Het is net alsof je naar een enorme boom gaat met een bijl, en elke dag hak je vijf keer in die boom. Uiteindelijk zal de langste en dikste boom in het bos omgaan. Neem dus elke dag een klein beetje van je tijd om gefocuste actie in de richting van je doel te nemen.

8. Vraag om feedback
In veel gevallen – zeker in business, maar ook in je privéleven – kun je nooit honderd procent zeker zijn hoe je actie of opmerking aankomt. Hoewel directe feedback soms erg duidelijk kan zijn (een glimlach of een frons), kan het soms erg uitdagend zijn om feedback te vragen wanneer je dat wilt weten.

Als een vriendin boos op me is, dan vertelt ze het aan haar vriendinnen, haar kennissen, haar manager; iedereen behalve ik. En dat terwijl ik de enige ben die het beter kan maken. Wanneer je dus een geweldige relatie wilt hebben, zowel persoonlijk als in business, vraag dan om feedback.

Iemand zei ooit “Feedback is the breakfast of champions”, en ik vind dit een mooie uitspraak. De vraag is: hoe doe je dat op de juiste manier?

De meest krachtige vraag die ik kan bedenken is “op een schaal van 1 tot 10, wat voor cijfer geef je aan …?” (vul jouw onderwerp in op de puntjes: mijn relatie met jou, dit artikel, mijn werkzaamheden). Elk antwoord dat lager is dan een 10 krijgt nog een vervolg vraag, en deze is: Wat is er voor nodig om het tot een 10 te maken? En dit is precies waar de werkelijke waarde in zit.

Wanneer ik dus aan mijn vriendin zou vragen “wat is jouw cijfer voor de kwaliteit van onze relatie deze week, en ze geeft het een 7, dan weet ik eigenlijk nog steeds niet voldoende, anders dan dat ze niet honderd procent tevreden is. Wanneer ik de vervolgvraag stel, dan krijg ik exact te horen wat ik kan doen om mijn relatie met haar tot een 10 te maken.

Als auteur van meer dan 300 artikels wil ik deze vraag dan ook graag aan jou stellen: op een schaal van 1 tot 10, wat voor cijfer geef je aan de kwaliteit van de informatie en content die ik je geef? En, als het geen 10 is, wat kan ik doen om er een 10 van te maken?

Laat je comment achter in de box hieronder en ontvang als eerste mijn gloednieuwe eBook direct in je mailbox.

Op jouw succes,

Robert


Tags

belangrijkste formule, boek, boeken, Chicken soup for the Soul, Doelen, feedback, focus, geluk, Jack Canfield, Kippensoep voor de Ziel, lezen, Mark Victor Hansen, Mastery, obstakels, struggels, succes, vaardigheden


Lees dit ook 

De Empatische Leider In De Corporate Wereld

De Empatische Leider In De Corporate Wereld

Kom Los van het Vastzitten

Kom Los van het Vastzitten

Hoe Overkom Je Een Trauma?

Hoe Overkom Je Een Trauma?

Robert

Over de auteur

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meld je aan voor de nieuwwbrief

Geoptimaliseerd door Optimole
>
Success message!
Warning message!
Error message!