september 17

1 comments

De Spiegel Naar Je Ziel

By Robert


 

Zelfkennis. Daar draait het om. Hoe beter je jezelf leert kennen, hoe meer je ontdekt wie je werkelijk bent. In je kern. Je essentie. Je leert jezelf kennen door in de spiegels te kijken die anderen je voorhouden.

Deze zomer heb ik een ontzettend avontuur beleefd dat haast met geen pen te beschrijven valt. Ik heb daarom besloten om het transformatieproces en de veranderingen die de hoogste impact hebben gehad, mee te nemen in mijn nieuwe boek dat volgend jaar zal verschijnen.  Van overgave in kwetsbaarheid, tot mentale breakdown, tot een manische vriend waarmee ik zijn brandende motor met appelsap stond te blussen.

Niet elk avontuur kan ik in dit blog artikel beschrijven. Wat ik wel met je kan delen is de rode draad die in bijna alle van mijn avonturen te vinden is.

Kortom, hoe ga je om met grote problemen.

Wat ik ook met je kan delen, is dat mensen je een enorme spiegel kunnen voorhouden, soms zo direct dat je er bijna bang van wordt, omdat je er op deze manier oog in oog mee komt te staan.

Overtuigingen, vastgeroeste patronen, diep onbewuste overtuigingen, weggestopte emoties. Het kan echt veel zijn. Er zit wel een sterk positieve keerzijde aan vast. Twee eigenlijk.

  1. Je bepaalt zelf hoe diep je gaat
  2. De Return On Investment (ROI) is zoveel keren groter

Kijk wie de ander werkelijk is, en waar de ander een spiegel is naar jezelf. Wat is het dat je niet wilt zien van jezelf in de ander, of waar je op triggert? Welk inzicht kan het je geven over jezelf dat vooralsnog verborgen is gebleven?

In bijna elk van mijn contacten zie ik aspecten van mezelf. Van de zachte en liefdevolle kanten die zorg, liefde en kwetsbaarheid laten zien en de praktische, geplande kanten bij vrienden die hun levensvisie stapje voor stapje uitrollen tot de controversiële en verbaal sterke (en soms directe) kanten van mensen die er geen doekjes om winden en de spiegels van dierbaren die me laten zien dat er nog genoeg stappen buiten mijn comfortzone te nemen zijn, zelfs als dat in eerste instantie grensoverschrijdend is ten aanzien van mijn overtuigingen en gedateerde normen.

Al deze mensen om me heen laten delen van mijn ziel zien; van de essentie van mijn wezen. En elk op hun beurt geloof ik dat ik een spiegel voor hen ben, op welke manier dan ook.

We zijn snel geneigd om mensen die ons niet aanspreken, niet op dezelfde golflengte zitten of zelfs mensen die iets pijnlijks of irritants bij ons triggeren, weg te schuiven of te vermijden. Dit lijkt in eerste instantie een prima oplossing, totdat je beseft dat ook elk van deze mensen een deel van jou vertegenwoordigt. En daarin is wegschuiven of vermijden van je eigen innerlijke deel niet de beste keuze.

Leer daarom van de spiegels die anderen je voorhouden. Ze laten je iets over jezelf zien, en je kunt ervan leren.

En gebruik deze inzichten om jezelf naar een nieuwe level in je leven te krijgen. Persoonlijke ontwikkeling, moed en daadkracht zijn nodig om uitdagende momenten, emotionele wervelwinden en praktische problemen aan te kunnen gaan.

Mijn online programma Choicepoints helpt je hierbij door op 12 belangrijke pijlers naar jezelf te kijken en stapsgewijs die acties te nemen die je naar dat volgende level helpen. Dit programma is mijn beste werk tot noch toe, en je kunt nu nog profiteren van een fikse korting  wanneer je vandaag nog instapt. Wacht niet te lang met je eigen ontwikkeling, want oppotunity only knocks once’. Als dit the right time voor je is, maak dan nu de keuze om vandaag die eerste stap te nemen naar jouw ultieme leven.

Klik hier voor meer informatie over mijn Choicepoints programma en om je aan te malden.

Hier is mijn vraag voor jou vandaag: welke spiegel laten mensen in jouw omgeving je zien? Kun je een ‘positieve’, ‘neutrale’ en ‘negatieve’ spiegel benoemen?

Ik ben benieuwd naar je antwoord. Laat daarom hieronder je reactie achter en ik kom er zeker bij je op terug.

Op jouw succes,

 

Robert

 

Als je dit artikel over spiegel naar je ziel waardevol vond, deel het dan met de mensen in jouw netwerk door op de sociale mediaknoppen te klikken, zodat zij ook van deze informatie profiteren.

 

 

Je mening telt
About the author

Robert van der Wolk is psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Met 18 boeken en eBooks, en meer dan 600 artikels helpt hij mensen met een fysieke uitdaging om een onbegrensd leven te creëren. Met een lange geschiedenis aan fysieke beperkingen, waaronder Diabetes, nierfalen en extreme slechtziendheid weet Robert als geen ander hoe het is om met een fysieke uitdaging te leven, waar grenzen verlegd kunnen worden en welke tools er nodig zijn om toch in een ultieme vrijheid te leven.

You might also like

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >