10 Tips Om Elke Dag Gelukkig te Zijn

Ontwikkel Meesterschap In Je Eigen Psychologie

1  comments

 

Ben je echt gelukkig? Sta even een moment stil bij deze vraag en laat het antwoord in je opkomen. Je gelukkig voelen is namelijk hét fundament voor groei in alle facetten van je leven. Met zoveel stress, onzekerheden en je eigen emotionele bagage is het soms erg lastig om je werkelijk gelukkig te voelen. Gelukkig vind je in dit artikel 10 krachtige tips om je meteen gelukkig te voelen.

1. Kies voor geluk

Per dag maak je gemiddeld 75000 keuzes. Van wat je gaat aantrekken tot hoe laat je gaat slapen. Hoewel de meeste beslissingen die je maakt op onbewuste patronen baseren, De keuze om je gelukkig te voelen hoort daarin één van de eerste, zo niet de eerste keuze van de dag te zijn. Als je net als de meeste mensen bent die ‘s morgens na het wakker worden gelijk naar hun telefoon grijpen, zet dan bijvoorbeeld op je lock-screen de vraag: “Waar kies ik voor?”. Je bewust worden van de keuzes die je hebt, inclusief de keuze om te kiezen om je je gelukkig te voelen, helpt je daarin om elke dag opnieuw de beste keuzes te maken.

2. Accepteer het leven zoals het is

Het is lang niet altijd even makkelijk om in het hier en nu te leven. Veel mensen leven op basis van oude patronen; herinneringen uit het verleden of verbeelding over de toekomst. Accepteren dat het leven nu is zoals het is, en dat je hierin op dit moment niets aan kunt veranderen maakt je los van de bezwarende emoties die je geluksgevoel in de weg staan. Je kunt het weer niet veranderen. Of de ruzie die je gisteren hebt gehad. Kunnen erkennen en accepteren wat er nu is helpt je om uit de negativiteit van het verleden te komen en je los te maken van negatieve emoties en onaangename gebeurtenissen, zodat je je nu in ieder geval een stuk beter voelt.

3. Stop met gelijk willen hebben

In contact met anderen leven we vaak in twee verschillende werelden; die van het ego of die van het hart. Leef je vanuit je ego, dan streef je ernaar en doe je er alles aan om je gelijk te halen. Helaas gaat dit ten koste van je contact met anderen. Zelfs al ben je de winnaar van de discussie, dan nog zijn jullie beiden verliezers. Handel en reageer daarom niet vanuit je ego door je gelijk te willen halen, maar vanuit je hart. Kies ervoor om je gelukkig te voelen en deel dit gevoel met de ander door je hart te volgen.

4. Doe waar je passie voor hebt

Kijk je naar mensen die hun passie volgen, dan zie je gelukkige mensen. Of het nu een hobby is, je werk of een talent dat je ontwikkelt; doe je het met passie, dan voel je je daar gelukkig bij. Volg daarom je hart zo vaak je kunt en ervaar het plezier dat je hart je geeft. Sta daarnaast ook open om nieuwe dingen te ervaren, zodat je je nog vaker gelukkig voelt.

5. Oefen dankbaarheid

Misschien wel de snelste manier om je gelukkig te voelen. Wanneer je dankbaar bent voor wat je hebt, doet en wie je bent, dan zorgt dat voor een instant geluksgevoel. Maak bijvoorbeeld een dankbaarheidslijst door voordat je gaat slapen tien punten op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Dit geeft je een goede start voor een ontspannen nacht. Daarnaast geeft dankbaarheid je ook meer rust, ontspanning en een gevoel van geluk en happiness. En, naarmate je deze lijst uitbouwt door elke dag op te schrijven waar je dankbaar voor bent, bouw je tegelijkertijd ook een prachtige lijst op die je in tijden waar je wat minder lekker in je vel zit nog eens op kunt terugkijken, zodat je weet wat het is wat je in je leven hebt waar je dankbaar voor kunt zijn.

6. Vergeef de mensen die je pijn hebben gedaan

Vergeving is het loslaten van oude pijn dat je nog in je lichaam, mind en geest hebt zitten. Zoals bij het tweede punt, is die pijn iets uit het verleden. Door het los te laten creëer je niet alleen meer ruimte en vrijheid voor jezelf, maar heel je ook het verleden en maak je de weg vrij naar de toekomst. Besef dat geluk ontstaat wanneer je je vrij voelt. Jij wilt vrij en gelukkig zijn. Vergeef jezelf dus ook voor alle momenten waar je fouten gemaakt hebt, voor het vasthouden van je negatieve emoties.

7. Omring je met positieve mensen

Je bent een reflectie van de mensen met wie je je het meest omringt. Vrienden, familie, collega’s; wie het ook zijn, zorg ervoor dat je je met die mensen omringt die je stimuleren, ondersteunen, motiveren en een positieve impact op je leven hebben. Positiviteit werkt aanstekelijk. Omring je je met positieve mensen, dan heeft dat ook een positieve impact op jouw eigen geluksgevoel en gemoedstoestand.

8. Spring uit de ban

Soms is het gewoon fijn om eens lekker uit de ban te springen. Doe maak gek, dan doe je namelijk al gewoon genoeg. Laat je niet afleiden door alle miesere van het leven, maar gun jezelf gewoon even de tijd om te lachen, om echt vermaakt te worden door iets dat je gelukkig maakt. Toen ik dit artikel schreef en een foto zocht, dacht ik gelijk aan de foto van mijn hond. Het toverde direct een glimlach op mijn gezicht en ik voelde me meteen een stuk gelukkiger. Of je nu gekke foto’s bekijkt, spontaan gaat dansen of zingend onder de douche staat; doe lekker gek en voel je direct gelukkig.

9. Help een ander

Iets goeds doen voor een ander helpt je om je gelukkig te voelen. Elke maand opnieuw verras ik een willekeurige supermarktganger door het betalen van zijn of haar boodschappen. Dit doe ik al sinds 2007 en elke keer weer voel ik me gelukkig wanneer ik iemand met mijn onbaatzuchtige actie blij kan maken. Wat dat betreft snijdt het mes aan twee kanten. Je helpt er tevens de maatschappij mee door de focus eens van jezelf weg te halen en op een ander te richten. De samenleving wordt er een stuk mooier van. Help een buur met een klusje. Pluk een bloem en geef het aan een wildvreemde op straat, wat het ook is; maak een ander blij en wordt er zelf ook gelukkiger van.

10. Herinner je beste momenten

Als je toch gaat fantaseren over het verleden, fantaseer dan de goede kant op. Denk terug aan de beste momenten uit je leven, of dat nu gisteren, vorig jaar of tien jaar geleden was. Een glimlach op je gezicht kost niets en je voelt naast dankbaarheid ook meteen een golf van oxytocine, het happy-hormoon opkomen. Dit kun je overigens ook doen voor de toekomst. Welk prachtig beeld kun jij voor je gesloten ogen toveren door erover te fantaseren? Een glimlach laat je echt gelukkiger voelen.

 

Hier is mijn vraag voor jou vandaag: Welke andere manieren heb jij om je meteen gelukkig te voelen? Laat hieronder je reactie achter en ik kom er zeker bij je op terug.

Op jouw succes,

Robert

 

Als je dit artikel over geluk waardevol vond, deel het dan met je vrienden, familie en collega’s door op de sociale mediaknoppen hieronder te klikken, zodat zij ook van deze informatie profiteren. Deel jouw geluk met hen, zodat zij zich ook gelukkiger voelen ?

PS: kom je steeds weer die momenten tegen waarin je niet sterk in je schoenen staat? Is het tijd om echt de basis te leggen voor een leven van zelfvertrouwen en eigenwaarde? Download dan hier mijn gratis boek Sterker Dan Ooit.


Tags


Lees dit ook 

Kom Los van het Vastzitten

Kom Los van het Vastzitten

Hoe Overkom Je Een Trauma?

Hoe Overkom Je Een Trauma?

Robert

Over de auteur

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

 • Robert jij hebt wat mij betreft alles al genoemd ik ben gelijk aan de slag gegaan ?

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meld je aan voor de nieuwwbrief

  >
  Success message!
  Warning message!
  Error message!