Wees Niet Overtuigd Van Je Gedachten - Robert van der Wolk

Wees Niet Overtuigd Van Je Gedachten

Honderdduizenden gedachten gaan er dagelijks door je hoofd heen. Bewuste en onbewuste gedachten die je alert, gefocust, actief, en zelfs reactief houden. Diepe gedachten zoals overtuigingen vormen hierin de kern, samen met instinctieve gedachten, getriggerd door je oerbrein.

Je kunt je niet bewust zijn van al deze gedachten, en dus handel en reageer je op wat er zich tot in je bewuste mind naar boven komt. Deze gedachten hebben elk hun eigen boodschap, en het is maar de vraag hoeveel energie je ze geeft.

Waarom Verandering Moeilijk Is

Anno 2018 is het niet gek meer om een woord als comfortzone te gebruiken zonder al te veel vragende of lege blikken terug te krijgen. Deze comfortzone is het fysieke, mentale en emotionele gebied waar je bekend mee bent, waar je je comfortabel in voelt, en waar je grotendeels op de automatische piloot kunt functioneren.

Het is op het randje van die comfortzone waar gevoelens als angst, onzekerheid en twijfel geclusterd zijn, omdat het onbekende en nieuwe niet ver weg te vinden is.

De Paradox

Een comfortzone houd je wereld klein; in ieder geval kleiner dan hij kan zijn (en voor velen hoort te zijn). Dat beïnvloedt de mate van je eigenwaarde, zelfvertrouwen en algehele gemoedstoestand; wanneer je slechts bekend bent met een klein deel van je potentieel is het niet gek als je mate van zelfvertrouwen voornamelijk gebaseerd is op hoe goed en hoe veel je binnen die comfortzone effectief aankunt.    

Wanneer je kijkt naar alle hoofdzakelijke berichten op social media, dan zie je zelden negatieve berichten, en je dus al snel tot de conclusie komt dat iedereen een geweldig leven leidt; behalve jij.

Door mee te gaan met de façade van Facebook-achtige platforms, ontstaat er echter een splitsing in je eigen mind, welke zorgt voor een kloof tussen wat je de wereld laat zien, en wat er werkelijk in je leeft. Dientengevolge is het zoeken naar validatie van anderen – iets wat goed gefaciliteerd is op Facebook – de doorgaande en vicieuze cirkel waar velen in belanden.

Terwijl we ons blijven voeden met erkenning en validatie van anderen, komen we chronisch tekort aan zelfvertrouwen en eigenwaarde.

De Overbrugging

Een simpele hersenscan kan laten zien dat je brein geen onderscheid maakt tussen wat je met je vijf zintuigen waarneemt, en wat je met je gedachten creëert of herinnert. De werkelijkheid, daarom, is subjectief aan je eigen mind. Met andere woorden:

"Realiteit bevindt zich enkel in je mind"

Click to Tweet

Door jezelf nader onder de loep te nemen en op te merken wat je gewoontes, voornaamste gedachten, gevoelens en overtuigingen zijn, kun je de beperkende onderscheiden van de ondersteunende. En omdat alle realiteit zich in je mind bevindt, is dit ook de plek waar je het beste kunt gaan zoeken.

“Als je op alle plekken gezocht hebt waar je naar op zoek bent, dan had je het al lang  gevonden.”

De clou is dus om, ondanks angsten, gedachten of zelfs stemmetjes in je hoofd die je allerlei “redenen” geven om het niet te doen, het toch te doen. Zoals Susan Jeffers zo mooi haar boek genoemd heeft: “Feel the Fear and Do It Anyway.

Een stap buiten je comfortzone hoeft niet groots te zijn. Je hoeft bijvoorbeeld niet voor jezelf een doel op te stellen om te gaan skydiven als je hoogtevrees hebt. Maar je kunt wel nieuwe informatie tot je nemen welke je helpt om bekend te raken met het onbekende, en vandaaruit stapje voor stapje je zoektocht verder voort te zetten.

In mijn nieuwe boek “Onbegrensd” heb ik bijna 17 jaar aan persoonlijke ervaring, kennis, oefening, theorie en praktijk samengebracht over waar je kunt beginnen met het maken van een gedegen blik in je interne spiegel, en vervolgens die stukjes aanpast die de grootste belemmerende invloed hebben op alle gebieden van je leven.

Alles draait namelijk om hoe jij jouw innerlijke, en dus ook uiterlijke, wereld invult.

Je relaties, je financiën, je werk, je gezondheid; alles staat of valt met jou en jouw kijk op jezelf.

Wanneer je dus luistert naar gedachten die je veelal tegenhouden, zoals ik aan het begin vertelde, dan graaf je je als het ware in om vast te blijven zitten in een feitelijk alsmaar kleiner wordende comfortzone. 

Stap je buiten je comfortzone, maar dit keer bewapend met een routekaart naar je ideale zelf, dan ontdek je niet alleen dat je groter bent dan je problemen, maar ook dat de wijze waarop je naar jezelf kijkt drastisch verandert.

Zelfvertrouwen, eigenwaarde, je zelfbeeld – ze zijn allen afhankelijk van je meest dominante gedachten, gevoelens, overtuigingen en reacties. Allen staan met elkaar in verbinding, en allen zijn dus onderhevig aan het hefboomeffect.

Creëer Momentum

“Eén zwaluw maakt nog geen zomer”  luidt het gezegde. En dit gaat ook op voor een enkele actie. Maar doorgaande kleine stapjes zorgen daarentegen voor momentum dat leidt naar verandering.

The journey of a thousand miles begins with a single step. Deze woorden van Chinees filosoof Lao Tzu laten zien dat met één enkele stap je al onderweg bent naar je bestemming. Neem jouw eerste stap in het ontdekken naar wie je werkelijk bent, wat je werkelijk in je mars hebt, en waar je werkelijk naartoe kunt.

Bestel Onbegrensd nu Gratis*

Enkel tijdens de lancering van mijn boek in September bood ik mijn nieuwste boek Onbegrensd gratis aan. Maar ik geloof in de kracht van actie, zo ook in het geven als bijdrage aan anderen.

Omdat ik deze week mijn verjaardag vier – 37 jaar alweer – vind ik het een mooie gelegenheid om nogmaals het boek gratis aan te bieden. Ik vraag je enkel om de verzend- en administratiekosten (€7,95 voor Nederland, €12,95 buiten Nederland) op je te nemen. 

In Onbegrensd leer je

  • Wat ultieme vrijheid is, hoe het werkt en waar je het vindt
  • Welke rol je omstandigheden spelen en hoe je dit makkelijk kan veranderen
  • Welke overtuigingen je vasthouden, en hoe je jezelf hiervan kunt losbreken
  • Wat VISIE is en hoe je dit kan inzetten om jouw ultieme vrijheid en succes te leven
  • Hoe je emotionele gemoedstoestand je beïnvloedt om vooruit te komen in je persoonlijke en professionele leven, en hoe je je gemoedstoestand kunt optimaliseren om mogelijkheden te ontwaken om onbegrensd te leven
  • Welke betekenis je fysieke beperking werkelijk heeft
  • Hoe je je grenzen op simpele wijze kunt herdefiniëren zonder voorbij te gaan aan jezelf
  • Waarom samenwerken met anderen je helpt om vrijheid en succes te vinden en te creëren
  • en meer

Onbegrensd zit vol praktische tips, tools en technieken die je helpen om voorbij je angst, onzekerheid en twijfel te gaan en de ware kracht van je interne ik te vinden.

Ook al hoor je wellicht stemmen als “Ik moet erover nadenken” of “Wat een verkoper”, of “Ik ben bang dat het niet werkt voor mij” die je aanraden om niet de stap buiten je comfortzone te nemen, feel the fear, and do it anyway.

“Verandering vindt plaats wanneer de pijn van het blijven in dezelfde situatie groter is dan de angst voor het onbekende”.

Zoals mijn leeftijd deze week verandert, zo veranderen we langzaam maar zeker allemaal, en de wereld om ons. De enige constante factor in de wereld is dan ook de verandering zelf. En om mee te kunnen gaan en zelfs te profiteren van veranderingen, moet je bij jezelf beginnen om die dingen onder handen te nemen die je weerhouden van geluk, voldoening, zelfvertrouwen, je relaties met anderen, je werk en je gezondheid.

Neem daarom nu de keuze om tot actie over te gaan, om de terughoudende gedachten en stemmen voor eens en altijd aan te pakken en nieuwe mogelijkheden te ontwaken om, ondank wat er gebeurt, koers te houden naar een leven volgens jouw idealen. 

Als je er klaar voor bent: klik dan op de knop hieronder. 

Als je er nog niet klaar voor bent: klik dan op de knop hieronder. 

Ontvang Nu Gratis* Jouw Exemplaar Van Mijn Nieuwe Boek 
"ONBEGRENSD"

*Je betaalt alleen de verzend- en administratiekosten


Op jouw succes,

Robert


Als je dit artikel over gedachten, angst en je succes waardevol vond, deel het dan met je vrienden en volgers door op de social mediaknoppen hieronder te klikken; ze zullen je er dankbaar voor zijn.


Je mening telt
Deel dit artikel
Robert
 

Robert van der Wolk is internationaal spreker, trainer en life-coach. Met diverse boeken, eBooks en honderden artikels helpt hij mensen met een fysieke uitdaging om een onbegrensd leven te creëren. Met een lange geschiedenis aan fysieke beperkingen, waaronder Diabetes, nierfalen en extreme slechtziendheid weet Robert als geen ander hoe het is om met een fysieke uitdfaging te leven, waar grenzen verlegd kunnen worden en welke tools er nodig zijn om toch in een ultieme vrijheid te leven.

>