5 Redenen Waarom Goede Mensen Toch Falen - Robert van der Wolk
2

5 Redenen Waarom Goede Mensen Toch Falen

 

Elke held voelde zich ooit verslagen. Ze kregen te maken met enorme tegenslagen, en toch wisten ze deze te overkomen. Wat hadden deze helden in zich dat zoveel anderen lijken te missen?

Het is niet dat onze helden slimmer, sterker of gewoon meer mazzel hadden, dat hen naar hun overwinning leidde. Maar er zijn wel een aantal persoonlijke karakteristieken waar je van kunt leren om jouw eigen dromen en idealen te realiseren, zelfs als de kaarten niet in jouw voordeel gedeeld zijn.

In het artikel van vandaag geef ik je vijf redenen waarom goede mensen toch falen.

 

1. Angst is Sterker Dan Hun Vertrouwen

 

Goede mensen worden verleid en afgeleid door het penetrante en continue gebabbel van hun angsten. Deze angsten komen met name naar boven wanneer we stappen buiten onze comfortzone nemen.

Het is niet dat je zonder angst zou moeten willen leven – immers, de mensen naar wie we opkijken doen dat ook niet – het is juist de kunst om te blijven oefenen zelfs met de angst in je schoenen toch die stappen buiten je comfortzone te nemen. De clou is, dat wanneer je dit vaak genoeg doet, je op een gegeven moment op een punt belandt waar je oké bent met het ongewone en het nieuwe.

 

2. Ze geven hun omstandigheden de schuld

 

Ik heb vaak genoeg gepraat over de simpele succesformule, en ook dit punt is een afgeleide daarvan: het is niet wat er met je gebeurt dat de uitkomst bepaalt, maar hoe je ermee omgaat. Je grootste uitdaging, dat lijkt alsof het als een blok aan je been zit en je overal in tegenhoudt, kan ook een steppingstone zijn naar het leven van je idealen.

Deze problemen zijn daarom eveneens kansen om te groeien. Veel mensen lopen over hun levenspad en struikelen over hun problemen. Ze komen ten val en raken teleurgesteld over hoe hun leven lijkt uit te pakken. De vraag is niet “Waarom ik?” – we hebben namelijk allemaal hiermee te maken – maar juist “Hoe kan ik deze struikelblokken omzetten naar steppingstones?  Hoe kan ik deze moeilijke momenten omzetten naar monumenten waarin kracht en karakter uitblinken?

De hele zin van het leven is om te groeien. Om beter te worden.

 

3. Ze raken afgeleid

 

We hebben allemaal iets aan de wereld te bieden. Iets unieks dat alleen jij op jouw manier kunt doen. Maar omringd door die creatieve mind zitten talloze afleidingen die mensen ervan weerhouden om de status quo te interrumperen.

Haal je afleiding weg uit de optelsom voor succes, en je beland vanzelf in de top 10% van meest succesvolle mensen. Maar je moet wel moedig genoeg zijn om enige tijd er alleen voor te staan in je droom, om door te zetten en om jouw vakgebied of niche te realiseren.

 

4. Ze hebben weinig zelfvertrouwen

 

Kijk eens naar Elan Musk, Sir Richard Branson of Phil Knight (de CEO van Nike). Eén van de dingen die ze allemaal met elkaar gemeen hebben, is dat ze een ontzettend grote mate van zelfvertrouwen hebben. Of ze nu met een idee voor elektrische auto’s, of personentransport naar de ruimte komen. Het was hun zelfvertrouwen dat hen door alle kritiek en ridiculisering leidde en aanmoedigde om door te blijven gaan.

 

5. Ze bleven niet lang genoeg in de rij

 

“Get in line, stay in line” is een artikel dat ik Jaren geleden heb geschreven. Het is een uitspraak van een fantastische zakenman, trainer en persoonlijk rolmodel. Er zijn maar weinig dingen die krachtig genoeg zijn om te kunnen winnen, en volharding om door te gaan is er daar één van.

We zijn geneigd om snel op te geven, zelfs als dat na drie, vijf of zelfs tien jaar is. Stagnatie in groei en ontwikkeling komt wanneer commitment en doorzettingsvermogen afnemen, en het zijn met name de moeilijke momenten in het leven die voor verlies van doorzettingsvermogen, motivatie en commitment zorgen. Blijf daarom bij jouw purpose, blijf bij je doel – langer dan dat de wereld denkt dat goed voor je is.

Ik weet niet wat dat vuur in je hart is, maar ik kan je wel vertellen dat dat vuur een bewijs is dat je de kans en de verantwoordelijkheid hebt om het voor elkaar te krijgen. Wat het ook is dat je wilt bereiken.

Hier is mijn vraag aan jou: welke les heb jij moeten ervaren om te leren dat je succes aan de andere kant van de uitdaging ligt?

Ik ben benieuwd naar je reactie – laat daarom hieronder je comment achter, en ik kom er zeker bij je op terug.

Op jouw succes,

Robert

 

Als je dit artikel waardevol vond, deel het dan met je vrienden en volgers door op de social mediaknoppen hieronder te klikken, zodat ook zij van deze informatie profiteren.

Je mening telt
Deel dit artikel
Robert
 

Robert van der Wolk is internationaal spreker, trainer en life-coach. Met diverse boeken, eBooks en honderden artikels helpt hij mensen met een fysieke uitdaging om een onbegrensd leven te creëren. Met een lange geschiedenis aan fysieke beperkingen, waaronder Diabetes, nierfalen en extreme slechtziendheid weet Robert als geen ander hoe het is om met een fysieke uitdfaging te leven, waar grenzen verlegd kunnen worden en welke tools er nodig zijn om toch in een ultieme vrijheid te leven.

 • Jos schreef:

  “Hier is mijn vraag aan jou: welke les heb jij moeten ervaren om te leren dat je succes aan de andere kant van de uitdaging ligt?”

  De “dood” Robert, de kleine dood noem ik het dan, want ik ben er nog.
  Dood de dood te ont-moeten me te realiseren wat de waarde van het Leven is. Er is geen dood, spirit lives forever.
  Dus maakt het feitelijk helemaal niets uit wat we doen.
  Om te worden wie wij zijn.
  Laar ergens zijn we dat vergeten, al die voorgaande levens, al die levens die nog komen gaan en die wij dus ook zelf creëren.
  Dus het maakt niet uit, we zijn allemaal onderweg.

  Stay Human,

  Jos.

   
 • Robert schreef:

  Beste Jops,

  Dank je voor je reactie en je vraag Jos. Ik vind het een goede vraag. Voordat ik daarop inga, wil ik je graag mijn inzichten in jouw reactie geven.

  Spirit does indeed lives forever. Of je nu één, tien of honderd levens gehad hebt; je zou kunnen concluderen dat dit zeker niet de laatste is. En ook al zou dat het wel zijn, dan nog blijft er meer over na de fysieke dood dan enkel de terugblikken naar die levens.

  Maar uitgaande van de continuïteit van een spirit en een fysiek leven is elk leven, en dus ook dit leven, een ervaring om te leren, te ervaren en te groeien – uitdagingen, problemen, relaties; allen zijn ze een spiegel naar de innerlijke werkelijkheid van de ware “ik”.

  In dit leven heb ik, zo geloof ik, gekozen voor bepaalde uitdagingen. Mijn ouders en andere familieleden, mijn fysieke, mentale en emotionele uitdagingen. En zelfs de grotere lessen, degenen die me voor de keuze stelden om de nog grotere levenslessen te leren, kwamen vaak meerdere keren terug.

  Mijn fysieke gezondheid was de prijs van mijn angst, onwetendheid en onvrede over mijn leven. In plaats van me vrij te kunnen bewegen in de meningen, adviezen en beslissingen van anderen (over onder meer mijzelf), hield ik vast aan het bekende, ook al was dat varren van ondersteunend.

  De les die ik heb moeten leren is dan ook dat echte verandering pas plaatsvind wanneer de pijn van het in dezelfde situatie blijven grote is dan de angst voor het onbekende.

  Hoewel ik geloof dat de spirit oneindig is, ervaar ik ook de voordelen van succes als keerzijde van uitdaging in dit leven. Mijn persoonlijke leven, het fysieke, mentale, emotionele en spirituele delen erin, ervaar ik als rijker, grootser en verstrekkender dan ooit tevoren. Zonder mijn pad van persoonlijke ontwikkeling zou ik nooit gekomen zijn tot dit punt, en ik ben daarom erg dankbaar en blij dat ik die keuze gemaakt hebt.

  Ik zie h et leven als één groot speelveld om te leren, te ervaren en te groeien. Dat wil niet zeggen echter, dat ik achterover kan leunen en die lessen “gewoon” op me af hoef te laten komen. Zoals in elke school, en dus ook de school van het leven, denk ik dat een les net zo vaak langskomt totdat deze geleerd is. Vanuit deze gedachte kies ik er graag voor om proactief mijn leven in te richten, bewust mijn pad te kiezen en mijn doelen te stellen om gelukkiger, gezonder en succesvoller te zijn dan ik vandaag de dag ben. Dit doe ik niet vanuit de angst om iets te missen, maar vanuit de drive om meer van mijn potentieel in te zetten om mijn leven meer inhoud, ikigai en voldoening te geven.

  Uitdagingen komen en gaan, en dit zal, zo geloof ik, een leve lang doorgaan. Die uitdagingen zijn allen kansen om beter t worden; om te groeien. Waarom dan niet die uitdagingen aangaan die leiden naar een resultaat dat we voor ogen hebben?

  Nogmaals dank voor je vraag en je reactie, Jos.

   
 • >