5 Redenen Waarom Goede Mensen Toch Falen

 

Elke held voelde zich ooit verslagen. Ze kregen te maken met enorme tegenslagen, en toch wisten ze deze te overkomen. Wat hadden deze helden in zich dat zoveel anderen lijken te missen?

Het is niet dat onze helden slimmer, sterker of gewoon meer mazzel hadden, dat hen naar hun overwinning leidde. Maar er zijn wel een aantal persoonlijke karakteristieken waar je van kunt leren om jouw eigen dromen en idealen te realiseren, zelfs als de kaarten niet in jouw voordeel gedeeld zijn.

In het artikel van vandaag geef ik je vijf redenen waarom goede mensen toch falen.

 

1. Angst is Sterker Dan Hun Vertrouwen

 

Goede mensen worden verleid en afgeleid door het penetrante en continue gebabbel van hun angsten. Deze angsten komen met name naar boven wanneer we stappen buiten onze comfortzone nemen.

Het is niet dat je zonder angst zou moeten willen leven – immers, de mensen naar wie we opkijken doen dat ook niet – het is juist de kunst om te blijven oefenen zelfs met de angst in je schoenen toch die stappen buiten je comfortzone te nemen. De clou is, dat wanneer je dit vaak genoeg doet, je op een gegeven moment op een punt belandt waar je oké bent met het ongewone en het nieuwe.

 

2. Ze geven hun omstandigheden de schuld

 

Ik heb vaak genoeg gepraat over de simpele succesformule, en ook dit punt is een afgeleide daarvan: het is niet wat er met je gebeurt dat de uitkomst bepaalt, maar hoe je ermee omgaat. Je grootste uitdaging, dat lijkt alsof het als een blok aan je been zit en je overal in tegenhoudt, kan ook een steppingstone zijn naar het leven van je idealen.

Deze problemen zijn daarom eveneens kansen om te groeien. Veel mensen lopen over hun levenspad en struikelen over hun problemen. Ze komen ten val en raken teleurgesteld over hoe hun leven lijkt uit te pakken. De vraag is niet “Waarom ik?” – we hebben namelijk allemaal hiermee te maken – maar juist “Hoe kan ik deze struikelblokken omzetten naar steppingstones?  Hoe kan ik deze moeilijke momenten omzetten naar monumenten waarin kracht en karakter uitblinken?

De hele zin van het leven is om te groeien. Om beter te worden.

 

3. Ze raken afgeleid

 

We hebben allemaal iets aan de wereld te bieden. Iets unieks dat alleen jij op jouw manier kunt doen. Maar omringd door die creatieve mind zitten talloze afleidingen die mensen ervan weerhouden om de status quo te interrumperen.

Haal je afleiding weg uit de optelsom voor succes, en je beland vanzelf in de top 10% van meest succesvolle mensen. Maar je moet wel moedig genoeg zijn om enige tijd er alleen voor te staan in je droom, om door te zetten en om jouw vakgebied of niche te realiseren.

 

4. Ze hebben weinig zelfvertrouwen

 

Kijk eens naar Elan Musk, Sir Richard Branson of Phil Knight (de CEO van Nike). Eén van de dingen die ze allemaal met elkaar gemeen hebben, is dat ze een ontzettend grote mate van zelfvertrouwen hebben. Of ze nu met een idee voor elektrische auto’s, of personentransport naar de ruimte komen. Het was hun zelfvertrouwen dat hen door alle kritiek en ridiculisering leidde en aanmoedigde om door te blijven gaan.

 

5. Ze bleven niet lang genoeg in de rij

 

“Get in line, stay in line” is een artikel dat ik Jaren geleden heb geschreven. Het is een uitspraak van een fantastische zakenman, trainer en persoonlijk rolmodel. Er zijn maar weinig dingen die krachtig genoeg zijn om te kunnen winnen, en volharding om door te gaan is er daar één van.

We zijn geneigd om snel op te geven, zelfs als dat na drie, vijf of zelfs tien jaar is. Stagnatie in groei en ontwikkeling komt wanneer commitment en doorzettingsvermogen afnemen, en het zijn met name de moeilijke momenten in het leven die voor verlies van doorzettingsvermogen, motivatie en commitment zorgen. Blijf daarom bij jouw purpose, blijf bij je doel – langer dan dat de wereld denkt dat goed voor je is.

Ik weet niet wat dat vuur in je hart is, maar ik kan je wel vertellen dat dat vuur een bewijs is dat je de kans en de verantwoordelijkheid hebt om het voor elkaar te krijgen. Wat het ook is dat je wilt bereiken.

Hier is mijn vraag aan jou: welke les heb jij moeten ervaren om te leren dat je succes aan de andere kant van de uitdaging ligt?

Ik ben benieuwd naar je reactie – laat daarom hieronder je comment achter, en ik kom er zeker bij je op terug.

Op jouw succes,

Robert

 

Als je dit artikel waardevol vond, deel het dan met je vrienden en volgers door op de social mediaknoppen hieronder te klikken, zodat ook zij van deze informatie profiteren.

Je mening telt

About the Author Robert

Robert van der Wolk is internationaal spreker, trainer en life-coach. Met diverse boeken, eBooks en honderden artikels helpt hij mensen met een fysieke uitdaging om een onbegrensd leven te creëren. Met een lange geschiedenis aan fysieke beperkingen, waaronder Diabetes, nierfalen en extreme slechtziendheid weet Robert als geen ander hoe het is om met een fysieke uitdfaging te leven, waar grenzen verlegd kunnen worden en welke tools er nodig zijn om toch in een ultieme vrijheid te leven.

follow me on:

Leave a Comment:

2 comments
Add Your Reply