Wat Waren Jouw Successen?

Inspiratie en Motivatie

1  comments

Het einde van het jaar nadert. Voor velen dé tijd om vooruit te blikken. Plannen te maken, resoluties en voornemens uit de kast te halen en nieuwe motivatie te zoeken om de nieuwe start groots en positief te beginnen. Maar heb je ook al teruggekeken hoe(veel) de afgelopen 12 maanden je hebben doen groeien?

Ik maak aan het einde van elk jaar een planning voor het nieuwe jaar. Wat wil ik bereiken, welke doelen wil ik stellen en welke resultaten wil ik behalen? Deze doelen stel ik op verschillende vlakken; relaties, gezondheid, werk, financiën, persoonlijke groei, mijn contributie aan de wereld.

Voor deze doelen neem ik dan ook ruim de tijd. De gehele maand december knip, plak, schaaf en beitel ik aan de doelen totdat ik ze exact geformuleerd heb op de manier die goed voelt en helder voor me is.

Maar daarnaast kijk ik ook terug op de resultaten die ik behaald heb in het afgelopen jaar. De opsomming van behaalde doelen zorgt er niet alleen voor dat ik meer energie, drive en enthousiasme voel voor mijn nieuwe doelen, maar tegelijkertijd ervaar ik ook de groei die ik doorgemaakt heb in zo’n korte tijd.

2014 was voor mij een jaar van wedergeboorte. Na een dubbele orgaantransplantatie in 2012, dat me bijna het leven kostte en me een jaar lang dwong om mijn gezondheid op de eerste plaats te zetten – van het bed naar de rolstoel naar de wandelstok en uiteindelijk naar de wandelschoen – was ik dit jaar eindelijk sterk genoeg om mijn passie en mijn missie uit te dragen in persoon.

Nederland, België, Frankrijk, Armenië, Rusland, Hongarije, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten van Amerika, en zelfs deze maand Kroatië er nog bij, zijn een aantal landen die ik heb kunnen bezoeken om daar te mogen spreken trainen, coachen en genieten.

Stallone and van der WolkIk heb Hollywoodsterren als Al Pacino en Sylvester Stallone ontmoet, gedineerd met miljonairs, persoonlijke gesprekken gehad met zakenmensen als Nido Qubein en Michelle Moone. Ik heb geleerd van de besten ter wereld en ik heb mijn eigen grenzen met dusdanig grote lengtes verlegd, dat ik mezelf nog steeds achter de oren zou kunnen krabben.

Persoonlijk hoogtepunt is het rennen van de New York Marathon geweest. In de ijzige kou op de beruchte 2e november, liep ik de ruim 42 kilometer samen, met mijn coach en overwon daarmee de grenzen van mijn eigen gedachten en overtuigingen.

Robert on stage in AfricaIk heb voor duizenden mensen gesproken, wilde olifanten en neushoorns gezien, nieuwe vrienden gemaakt, persoonlijke muren doorbroken, nieuwe gebieden ontdekt van landen waar ik nog nooit geweest was.

Ik heb mijn vak verder uitgebreid met onder meer public speaking en coaching en ik heb elke maand minimaal één training gevolgd waarvan ik de kennis direct implementeerde. Mijn klanten bevinden zich in zowel binnen- als buitenland; van Amsterdam tot Zagreb en van Canada tot Nieuw Zeeland.

Met de filosofie van Kaizen in mijn achterhoofd en de mantra “Find a Way” ben ik dit jaar in staat geweest om met kleine stapjes grootse resultaten te behalen. Mijn 2014 is daarmee het beste jaar ooit voor mij geweest!

En jij? Wat heb jij gedaan waar je trots op kunt zijn? Welke stappen heb je ondernomen om dromen en wensen dichter naar je toe te halen? Op welke vlakken ben jij succesvoller en gelukkiger geworden?

In plaats van enkel naar de toekomst gericht te blijven en te focussen op dat wat er voor je ligt en jezelf af te vragen hoe je je doel wilt behalen, neem ook eens een moment om terug te blikken op de successen en ervaringen van het verleden.

Vind je focus; want het is immers waar je op focust, waar je meer van krijgt.

Met de laatste dagen van het jaar in het verschiet, en de start van het nieuwe jaar voor de deur, is dit bij uitstek het geschikte moment, om stil te staan en terug te blikken op jouw succesvol jaar.

Ter afsluiting wil ik graag nog ‘Dank Je Wel’ zeggen aan jou – mijn lezer, mijn fan, mijn supporter. Zonder jou was mijn jaar een stuk minder succesvol geweest: met alle successen die ik het afgelopen jaar behaald heb, kan ik weliswaar met tevredenheid terugkijken, maar met jouw terugkoppelingen, jouw feedback over jouw voortgang en jouw bereidheid om open te staan voor mijn kennis, kunde en levenservaring – dat geeft mij de power om me elke dag weer, jaar in, jaar uit, van mijn beste kant te laten zien en alles te geven wat ik je kan bieden.

Hoewel dit artikel over mij lijkt te gaan, gaat het in feite over jou: over jouw successen, jouw struggels, en uitdagingen, maar ook zeker jouw overwinningen. Choicepoint en ikzelf als professional, ontlenen ons bestaansrecht aan jouw succes. En dat mag nooit vergeten worden.

Kijk dus eens terug op de afgelopen twaalf maanden. Wat waren jouw successen? Wat heeft jou doen groeien tot de persoon die je vandaag de dag bent? Ik lees graag je reactie hieronder.

Op jouw succes en op een succesvol, liefdevol en gelukkig 2015,

Robert

 


Tags

2014, Al Pacino, coaching, Doelen, geluk, gelukkig, Hollywood, Kaizen, kampioen, marathon, miljonairs, new york, oud en nieuw, overwinning, persoonlijke groei, public speaking, succes, succesvol, Sylvester Stallone, terugblik


Lees dit ook 

Kom Los van het Vastzitten

Kom Los van het Vastzitten

Hoe Overkom Je Een Trauma?

Hoe Overkom Je Een Trauma?

Robert

Over de auteur

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

 • Hallo Robert,
  Een van mijn hoogtepunten van het afgelopen jaar was de ontmoeting met jou, dat wil ik echt zo stellen. Jij hebt mij toch op een andere manier naar mijzelf doen kijken( in t kort gezegd) .
  Ik heb zeker een aantal doelen voor 2015. Een ervan is zeker persoonlijke groei, meer voor mezelf opkomen..
  Robert, dank je wel voor alle rake en mooie woorden.. ook in het stuk over ontbrekende puzzel s herken ik dingen..
  Ik wens jouw een succesvol, liefdevol en bovenal gezond 2015.
  Met lieve groet,Ria
  Tot ziens in Ommen

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meld je aan voor de nieuwwbrief

  >
  Success message!
  Warning message!
  Error message!