Ongestoorde Actie! - Robert van der Wolk

Ongestoorde Actie!

Ik word waker, wrijf de slaap uit mijn ogen, en in plaats van me nog eens om te draaien – ook al is het zondag – spring ik uit bed. Een heuse sprong, want de energie om vandaag aan de slag te gaan is enorm! Ik heb een lange nacht geslapen en ik heb mezelf beloofd vandaag flink aan de weg te timmeren. Er ligt nog een hoop werk voor me, dus actie is wel het sleutelwoord. Maar voordat ik aan de slag ga, moet ik wel eerst zorgen dat ik niet gestoord of afgeleid word.

Toch valt het soms niet mee om in de actiemodus te blijven. Er zijn tegenwoordig zoveel afleidingen, dat je haast niet meer aan werken toekomt. Laatst nog was ik tijdens een tweedaags ZZP-evenement in Nieuwegein in een zaal met 800 mensen. Daar hoorde ik dat uit onderzoek bleek dat een ZZP’er gemiddeld slechts 11 minuten gefocust en ongestoord aan het werk kan zijn voordat hij of zij gestoord wordt; een email komt binnen, de mobiele of vaste telefoon gaat over, een collega, vriend of prospect klopt aan de deur met een vraag, verzoek of mededeling, een fax komt binnen…

De lijst lijkt eindeloos. En de grap is dat we vrijwel altijd gehoor geven aan die dingen die onze aandacht vragen, ook al zijn ze vaak niet dringend. Uit datzelfde onderzoek bleek dat het gemiddeld 25 minuten kost om weer in de flow te komen van het onderwerp waarmee je aan het werk was. Dat betekent dat voor een project dat bijvoorbeeld 1 uur duurt om iets op te starten, uit te voeren en te voltooien, je gemiddeld vijf keer in je activiteit gestoord wordt, en dus vijf keer 25 minuten nodig hebt om weer in de focus van de flow terug te komen en je werk af te maken. Een snelle rekensom komt dan uit op 5×25 minuten + de 60 minuten dat je er anders toch al mee bezig geweest zou zijn = 185 minuten, ofwel ruim drie uur! Dat betekent dat je gemiddeld drie keer zo lang bezig bent met werkzaamheden die simpelweg veel sneller kunnen.

Wat heeft dit te maken met het stellen van doelen?

In het dagelijks leven hebben sommigen van ons doelen gesteld. Voor hen die dat niet doen: bij deze nodig ik je uit voor de gratis workshop IN ZICHT van 24 April aanstaande. Hierin leer je wat jouw persoonlijke doelen zijn, hoe je ze stelt en hoe je ze op de snelst mogelijke, makkelijke en meest efficiënte manier haalt. Het punt is echter, dat we zelden met één enkel doel tegelijkertijd bezig zijn. We hebben school, een baan, sociale afspraken, hobby’s en andere noodzakelijkheden, zoals taken in en om het huis. Dat betekent, dat over het algemeen het dus langer duurt om tot een doel te komen. En hoe langer iets duurt, hoe moeilijker het wordt. Wat je doel ook is.

In één van mijn eerdere blogs schreef ik dat het een soort traditie is geworden om per 1 januari van het nieuwe jaar een nieuwe lijst doelen te maken. Wanneer die doelen ver in de toekomst liggen of erg groot zijn, creëren we onbewust al de overtuiging dat het nagenoeg onmogelijk wordt om dat doel te behalen. We vinden redenen waarom het niet lukt en nog geen vier weken later wordt het doel doorgestreept. Niet behaald. Onmogelijk.

De clou is echter om gefocust te blijven op je doel. Kleine stapjes te nemen en door te zetten, ook als er geen schot in lijkt te zitten. Hoe je dat het beste doet, leer je in de vernieuwde IN ZICHT workshop.

Dus, ben jij bereid om tot jou resultaat te komen? En wil je weten hoe je, ondanks belemmeringen, afleidingen en andere obstakels tot je doel komt? Schrijf je dan nu in voor de gratis workshop IN ZICHT van 24 April. Wat heb je te verliezen? Bedenk eerder wat het je allemaal oplevert…

Op jouw succes!

Robert

Je mening telt
Deel dit artikel
Robert
 

Robert van der Wolk is psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Met 18 boeken en eBooks, en meer dan 600 artikels helpt hij mensen met een fysieke uitdaging om een onbegrensd leven te creëren. Met een lange geschiedenis aan fysieke beperkingen, waaronder Diabetes, nierfalen en extreme slechtziendheid weet Robert als geen ander hoe het is om met een fysieke uitdaging te leven, waar grenzen verlegd kunnen worden en welke tools er nodig zijn om toch in een ultieme vrijheid te leven.

>