Manifesteren versus Geluk - Robert van der Wolk
2

Manifesteren versus Geluk

 

Het lijkt soms wel alsof sommige mensen altijd van alles aangewaaid krijgen en altijd geluk hebben. Geluk komt je niet zomaar aanwaaien. Wat je wel kunt doen is dingen manifesteren. De grote vraag is natuurlijk: hoe doe je dat? In dit artikel leg ik je uit wat je kunt doen om dat te manifesteren in je leven wat jij waardevol en belangrijk vindt.

Wat is manifesteren?

Maniesteren is meer dan mazzel hebben. Het is meer dan af en toe geluk hebben en die dingen en mensen in je leven verwelkomen die je werkelijk wilt. Manifesteren is gericht met een specifieke intentie, een wens of doel in de wereld zetten dat je aantrekt. Dit klinkt wellicht wat zweverig, maar ik kan je zeggen dat het werkt; net zoals zovele andere mensen over de hele wereld al hebben ervaren.

In de afgelopen weken heb ik meerdere prachtige dingen en mensen kunnen verwelkomen in mijn leven omdat ik door middel van manifestatie deze naar me heb toegetrokken. Zo wilde ik vorige week me als coach aanmelden op een festival, en zette ik de intentie neer om dit te manifesteren.

Ik besloot meer dan alleen de intentie neer te zetten en erop te mediteren, want gaan zitten hopen en wachten totdat er iets op je pad komt is niet de manier om dingen in je leven te manifesteren. Maar door mijn intentie duidelijk en helder neer te zetten, plantte ik wel het zaadje en onderhield ik dit door vervolgens actie te nemen op mijn intentie.

Zo besloot ik me via de organisatie van het festival aan te melden als coach en stuurde ik een korte en krachtige introductie van mezelf mee. Een dag later werd ik teruggebeld en kreeg ik te horen dat alle werkplekken helaas al vol zaten, maar dat ik wel als vrijwilliger op het festival aan de slag kon om alsnog mijn steentje bij te dragen.

Hoewel dit niet mijn ultieme wens was, besloot ik mee te gaan met de flow en ging ik akkoord met de positie; wel liet ik weten dat als er nog een gelegenheid zich aandiende om daar als coach te werken, ik hier graag gebruik van wilde maken.

“Het hangt erom” kreeg ik als antwoord. Er is op dit moment een dame die op Bali zit, en die een werkplek heeft gereserveerd, maar nog niet heeft laten weten of ze erbij zal zijn. Vanavond is de deadline, en als ze niet reageert of afzegt, dan is de plek voor jou.”

Het waren spannende uren, en zelfs de volgende ochtend voelde ik de spanning, omdat ik wist dat de deadline van middernacht de dag ervoor was verstreken. Rond 09:00 uur ging de telefoon, en kreeg ik te horen dat de dame in kwestie toch had besloten te komen en doorgegeven haar unieke bijdrage te leveren op het festival.

In plaats van teleurgesteld te reageren, was ik dankbaar dat ik alsnog als teamlid aan de slag kon, en gaf ik door dat ik, als er gelegenheid voor was, graag ook een extra bijdrage wilde leveren door het aanbieden van een of meerdere workshops.

En dag verstreek, en nog een. En nog een dag later belde de dame van de organisatie me opnieuw op en liet me weten dat ze gesproken had met haar leidinggevende, en dat een plek als teamlid – ik zou haar rechterhand worden – toch niet zo’n goede uitkomst bleek te zijn als vooraf was voorgesteld. Zou ik dan ‘gedegradeerd’ worden tot deelnemer?

On the spot liet ze me weten dat alle werktenten van 4×4 meter vergeven waren, maar dat er eventueel nog een werktent van 3×3 meter beschikbaar was. “Zou je daarin kunnen werken?” vroeg ze. Ik voelde het enthousiasme opkomen. “Natuurlijk” antwoordde ik. “Dan ga ik even kijken of ik je alsnog op het werkveld kan plaatsen. Ik denk dat het wel moet lukken met de verspreiding van alle werkplekken, dus dan kan je alsnog aan de slag als coach.”

Hoe werkt manifesteren?

Manifesteren begint altijd met het uitspreken van datgene wat het is dat je wilt. In deze maken veel mensen de misstap, dat ze in algemene termen blijven hangen en dus niet concreet of specifiek genoeg zijn in het aangeven wat ze willen manifesteren.

Zo kun je bijvoorbeeld zeggen dat je graag een auto wilt, of een nieuwe liefde. Maar zolang je niet specifiek kunt zijn in wat het is dat je wilt, zul je ook niet datgene aantrekken wat het werkelijk is dat je wilt. Wees daarom specifiek: ik wil graag een rode Mini Cooper die maximaal vijf jaar oud is en onder een bedrag van €7500 voor me klaarligt.” Zo ben je een stuk duidelijker in het uitspreken van je wens dan wanneer je zegt dat je “graag een andere auto wilt hebben.”

Zorg dat je wens van binnenuit komt

We kunnen allemaal wel een hele lijst opmaken met dingen die we zouden willen hebben.  Wanneer het op manifestatie aankomt, is het belangrijk om te weten dat je jouw wens vanuit je hart laat komen in plaats vanuit je hoofd. Het is het verlangen dat je hart heeft, dat zorgt voor de emotionele verbinding en de energetische resonantie die je de wereld in stuurt.

In mijn ervaring werkt manifestatie namelijk op twee manieren, en wanneer je ze beiden toepast, manifesteer je op de beste manier ooit. De eerste manier is door middel van emoties en gevoelens. Voel je je werkelijk verbonden met dat wat het is dat je wilt manifesteren en aantrekken in je leven.

De tweede manier is door middel van creatieve visualisatie. Hierbij gaat het niet alleen om het plaatje, maar om alle dingen die je zintuigelijk kunt waarnemen: hoe voelt het, hoe klinkt het, hoe ziet het eruit, en zelfs, hoe proeft het en hoe ruikt het? Al deze zintuigen kun je inzetten in je visualisatie waardoor zowel je hoofd alsook je hart een totaalbeeld kunnen maken van wat het is dat je in je leven wilt aantrekken.

Focus

Wanneer je je intentie en wens hebt uitgesproken, blijf dan niet zitten wachten en hopen totdat het een keer voor je deur komt. Wat belangrijk is, is dat je van daaruit actie neemt om dichter bij je doel te komen.

Als je ooit de filtm “The Secret” hebt gezien, of je hebt het boek gelezen, dan weet je dat actie het sleutelwoord is tot manifestatie. In het woord Attraction zit namelijk ook het woord action.

Begin je daarom te focussen op wat je om je heen aan aanknopingspunten ziet die je dichter-bij en verder op je pad naar realisatie van je wens helpen. We hebben allemaal een deel in ons brein zitten, dat het Reticualr Activation System heet, afgekort tot RAS.

Dit deel in je brein wordt actief wanneer je gericht gaat focussen op die dingen waar je naar op zoek bent. Je hebt het vast wel eens zelf gemerkt, dat wanneer je een nieuwe auto zocht of een bepaald kledingstuk wilde hebben, je in de dagen en weken die daarop volgden je overal om je heen diezelfde auto zag rijden of iemand datzelfde kledingstuk zag dragen.

Focus je daarom volledig op het verkrijgen van datgene wat het is dat je wilt. En, neem vervolgens actie om dichterbij te komen bij dat doel.

Nu actie!

Op het moment dat je hebt uitgesproken wat het is dat je wilt, en je hebt erop gefocust om het te krijgen, neem dan actie in de richting naar je doel. Soms kan dat zijn dat je niet meteen de ‘jackpot’ binnenhaalt, maar dat er nog een aantal stappen tussen zitten. Zolang echter je een mogelijkheid hebt om een stap dichter bij je doel te komen, neem die actie om daar dan ook te komen. Zo was ik bereid om eerst als teamlid aan de slag te gaan op het festival, ook al wilde ik liever als coach daar aan de slag.

Door middel van mijn bereidheid om direct in actie te komen, ontstond de gelegenheid om me ‘op te werken’ van deelnemer naar vrijwilliger, en uiteindelijk van vrijwilliger naar coach. Precies wat ik wilde – en dit alles als gevolg door de beslissing om direct in actie te komen.

Ook als je merkt dat je niet gelijk bij je einddoel terecht komt is het belangrijk dat je met de juiste intentie en het uitspreken van je wensen actie onderneemt. Je zult zien dat je hierdoor ook veel sneller bepaalde dingen in je leven zult manifesteren.

Manifesteren wil niet zeggen dat je iets nieuws creëert. In bijna alle gevallen hoef je niet iets te creëren, maar is het eerder iets dat je naar je toe trekt. Aantrekkingskracht heet dat, en wederom is de Law of Attraction hierin een mooie onderbouwing.

Hier is mijn vraag voor jou vandaag: welke manifestaties heb jij dit jaar gemanifesteerd, en wat is jouw verhaal hierin?

Ik ben benieuwd naar je reactie. Laat daarom je antwoord hieronder achteren ik kom er zeker bij je op terug.

Op jouw succes,

Robert

 

Als je dit artikel over manifestatie waardevol vond, deel het dan met je mensen in je netwerk door op je favoriete Sociale Mediaknoppen te klikken, zodat zij ook van deze informatie kunnen profiteren.

 

 

 

 

Je mening telt
Deel dit artikel
Robert
 

Robert van der Wolk is psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Met 18 boeken en eBooks, en meer dan 600 artikels helpt hij mensen met een fysieke uitdaging om een onbegrensd leven te creëren. Met een lange geschiedenis aan fysieke beperkingen, waaronder Diabetes, nierfalen en extreme slechtziendheid weet Robert als geen ander hoe het is om met een fysieke uitdaging te leven, waar grenzen verlegd kunnen worden en welke tools er nodig zijn om toch in een ultieme vrijheid te leven.

 • Christiaan schreef:

  Dank voor het interessante artikel
  Ik werk al ‘n tijdje met manifesteren en dit met wisselend succes.
  Ik vraag mij wel af hoe frequent je daar mee bezig moet zijn om een doel te bereiken en wat de beste tijdstippen zijn om er mee bezig te zijn. En soms lees ik ook dat je jou doel moet loslaten
  MVG

   
 • Robert schreef:

  Hi Christiaan,

  Dank je wel voor je reactie.

  Wat ik merk ten aanzien van manifesteren is dat de ochtend en de avond het beste zijn om mijn doelen en wensen te visualiseren en te specificeren. Door middel van visualisatie en meditatie heb ik gemerkt dat mijn doelen sneller behaald worden.

  Voor wat betreft de frequentie heb ik gemerkt dat, wederom de ochtend en de avond het beste voor me werken. Waar het met name om gaat is actie – het manifesteren werkt enkel door actie te nemen en niet te blijven hangen in het visualiseren of het wensen op het behalen van het behalen van je doel.

  Tot slot: loslaten. Wanneer je merkt dat je heel graag je doel wilt bereiken en je er erg veel mee bezig bent, dan betekent het vaak dat je er te veel nadruk op hebt gelegd en dus te veel druk voor jezelf.

  Wat goed voor me werkt is het uitspreken van mijn wensen en vervolgens in de actie modus gaan. Wanneer ik te krampachtig vasthoud aan mijn wens of doel en er te veel mee bezig ben, maar niet manifesteer, dan betekent het dat ik mezelf blokkeer in het realiseren van mijn doel.

  /Ik hoop je vragen zo beantwoord te hebben. Mocht je meer willen weten, dan hoor ik het graag.

   
 • >