Intention of the Day - Robert van der Wolk
1

Intention of the Day

Soms heb je wel eens het idee dat je niet in controle bent over dat wat er allemaal op een dag gebeurt. Dat je in plaats van zelf te leven geleefd wordt, en gedirigeerd wordt door wat de dag allemaal te brengen heeft. Mensen komen op je a met vragen en opmerkingen die je niet had zien aankomen,, er gebeuren dingen die je niet had voorzien en het lijkt alsof je de controle van dat wat je wilde doen langzaam mar zeker door je vingers voelt glijden. Met een kleine tool kun je daar wat aan doen.

Jaren lang had ik last van dagen waarop ik het gevoel had dat er een soort hogere macht over mij regeerde, en me dingen op mijn pad stuurde waar ik niet of nauwelijks invloed op had. Vreselijk vond ik dat, want al mijn plannen die ik voor die dag had, als ik ze al had, vielen dan in het water en ik had niet het gevoel dat ik daadwerkelijk iets had gedaan.

Het was tijdens één van mijn eerste trainingen dat ik leerde kennismaken met affirmaties, en de intentie van de dag. En ik moet zeggen, hoewel het idee simpel is, is de uitwerking erg effectief. Het werkt als volgt:

Wanneer je ’s morgens opstaat begin je meestal op de automatische piloot met je activiteiten. Douchen, tanden poetsen, kleren aantrekken, ontbijten enzovoorts. Meestal heb je tegen de tijd dat je de deur achter je dichttrekt al zoveel gedaan, dat je er nauwelijks bij stilstaat op wat voor manier je bezig bent met het bewuste proces van jou zelf gedurende de dag. Een slimme handeling is daarom om ergens tussen het moment dat je opstaat en het moment dat je de deur achter je dichttrekt een minuut of twee te nemen om een intentie voor die dag neer te zetten.

Sta even stil bij de wijze waarop je door de dag wilt komen. hoe wil je je voelen? Hoe wil je op gebeurtenissen en mensen reageren? Een intentie van de dag kan je erbij helpen om zowel meer bewust als ook onderbewust je dag te laten verlopen op een manier waarop dat voor jou prettig voelt. Oké, misschien heb je dan niet helemaal de totale controle over hoe de dag verloopt, maar door het zetten van een intentie van de dag heb je wel meer controle over de manier waarop jij op de dag reageert (en uiteraard ook op de gebeurtenissen en de mensen die je die dag ontmoet).

Een intentie van de dag kan kort en bondig zijn, bijvoorbeeld: ‘ik voel me optimistisch’, ‘krachtig’, ‘ik sta open voor nieuwe ontwikkelingen vandaag’ of zelfs ‘supercalifragilisticexpealidocious!’ Uiteindelijk gaat het om de mindset die je neerzet, en het gevoel wat je hierbij oproept.

Een intentie van de dag helpt je door de dag heen, laat je meer in controle over dat wat er die dag allemaal met je gebeurt, in die zin, dat je bepaalt hoe jij met situaties omgaat.

Bijna elke dag, nu toch al zeker voor een paar jaar, zet ik een intentie. Met name als ik weet dat ik op de dag zelf een belangrijke taak heb of beslissing wil nemen. Met het zetten van zo’n intentie lijkt het dan alsof ik in samenwerking met mijn onderbewustzijn makkelijker door de dag kom. Ook in moeilijke of lastige situaties, zoals ik afgelopen weken heb meegemaakt, merk ik dat het zetten van een intentie mij grote meerwaarde biedt.

Try it. You might like it!

Op ons succes!

Robert

Je mening telt
Deel dit artikel
Robert
 

Robert van der Wolk is internationaal spreker, trainer en life-coach. Met diverse boeken, eBooks en honderden artikels helpt hij mensen met een fysieke uitdaging om een onbegrensd leven te creëren. Met een lange geschiedenis aan fysieke beperkingen, waaronder Diabetes, nierfalen en extreme slechtziendheid weet Robert als geen ander hoe het is om met een fysieke uitdfaging te leven, waar grenzen verlegd kunnen worden en welke tools er nodig zijn om toch in een ultieme vrijheid te leven.

  • marilyn schreef:

    Je kent vast wel de uitdrukking; de beste intenties hebben! Lijkt me een mooi advies, ga het zeker toepassen!

     
  • >