Een Marathon… van een Maand!

Inspiratie en Motivatie

5  comments

Tijdens een van mijn routinematige maandagse verplichtingen in het dialysecentrum dreef mijn mind af naar een plek die ik niet anders dan Utopisch kan bestempelen. Het voelde heerlijk, en het liefste zou ik er zo lang mogelijk willen blijven. De wereld die ik schetste voldeed aan al mijn wensen op alle gebieden waarin ik het maximaal haalbare wilde bereiken: een supergoede en krachtige gezondheid, financiële vrijheid, liefdevolle en timtieme relaties, eindeloze creativiteit, mijn werk als internationaal trainer en schrijven, mijn continue en doorlopende persoonlijke en spirituele groei en mijn contributie aan het verbeteren van deze wereld.

Die gedachte bracht me tijdens mijn ‘terugreis’ naar deze wereld op het idee om iets speciaals te gaan doen.

Een blogmarathon

Het idee is simpel: elke dag schrijf ik twee blogs over iets wat te maken heeft met één van de zeven categorieën die ik hierboven heb omschreven.
Op die manier krijg jij elke dag twee nuttige tips of tools van mij waarmee je direct aan de slag kunt om jouw leven verder te optimaliseren!

Help?!
Maar… een maand is lang. Heel lang, zeker als je elke dag jezelf ter doel stelt twee blogs te schrijven. Ik merkte het soms in het verleden al: ‘Waar moet ik over schrijven?’ En daarom nodig ik je uit voor het volgende:

Graag hoor ik van jou wat jij belangrijk vindt, en waar jij graag meer over wilt weten.
Misschien loop je vast op het helder krijgen van je doelen, of misschien kom je maar niet af van die angst voor spinnen. Wellicht wil je weten hoe je jouw relatie met je ouders (of juist met je partner) kunt verbeteren of verdiepen, wil je weten hoe je als zzp’er minder hard hoeft te werken en meer plezier kan hebben voor een goed maandsalaris. Of misschien vraag je jezelf af hoe je nu van die eeuwige ‘smeulende’ sigaret afkomt, of hoe je die extra kilootjes nou eens voorgoed van je afgeschud houdt.  Wat het ook is, ik nodig je uit om mij te helpen jou te helpen, en je onderwerp naar me toe te sturen.

Persoonlijk gebruik ik 7 thema’s waarin ik mijn doelen stel en waarin ik mijn eigen ontwikkeling wil verbeteren. Deze thema’s zijn:

 • Gezondheid en Fitness
 • Geld en Financiën
 • Business en Carrière
 • Relaties en Liefde
 • Persoonlijke Ontwikkeling en Spiritualiteit
 • Creativiteit
 • Contributie en Bijdrage aan de wereld

Het is een wild idee. Werkelijk. Want er komt echt veel bij kijken om een blogmarathon op te zetten en succesvol af te ronden. Maar ik geloof dat ik het kan. En met jouw hulp weet ik zeker dat het moet kunnen lukken.

Start: 1 November
Mijn plan is om de hele maand November te gebruiken om de marathon te houden. Dat betekent dat we nog zo’n kleine 3 weken vanaf nu hebben om ons voor te bereiden. Niet heel veel voorbereidingstijd, maar zeker ook niet onmogelijk, als je gelooft.

Weet jij al wat je wilt weten? Laat dan een comment
onder vermeldinig van “Blogmarathon”
op het contactformulier
achter!

Begin dit jaar was mijn plan om een marathon te lopen. Eerst had ik die van New York in gedachten, later die van Amsterdam. En hoewel ik ben begonnen met het treffen van voorbereidingen, door gezondheidsredenen heb ik dat doel een jaar opgeschoven. Toch bleef het kriebelen. Mijn wens om een marathon mee te doen had zich als een pitbull vastgebeten in mijn mind en liet niet meer los. De vastberadenheid groeide met de maand, maar helaas groeide de fysieke belemmring ook. En hoewel het voor mij als een teleurstelling kwam dat ik mijn droom voor dit jaar moest uitstellen, ik wist (en weet) ik dat deze fysieke marathon er zeker komt. Maar dit jaar is niet verloren. Integendeel!

En daarom ben ik zo verheugd dat dit idee zich presenteerde als een pasgeboren baby die door de ooievaar op de stoep ligt: out of the blue maar zeer zeker welkom! 🙂

De marathon van Amsterdam start over een paar dagen (17 oktober). En zo’n 15.000 mensen rennen de lengte van 42 kilometer en 195 meter op volle kracht en geven alles wat ze hebben om de finish te halen. Voor mij is dat bijna hetzelfde: het wordt een fikse inspanning en ik geef alles wat ik heb. Het wordt een geweldige marathon, en ik ben ervan overtuigd dat we met z’n allen de finish halen: 60 blogs in 30 dagen!

Daarnaast heb ik nog een extra verrassing voor je in petto. Maar… die hou ik nog even geheim! In de eerste week (de start is 1 November aanstaande) onthul ik je dit geheim 🙂

Let’s do this!!

Op jouw succes!

Robert


Tags

blogmarathon, Doelen, dromen, marathon, persoonlijke groei, succes


Lees dit ook 

Kom Los van het Vastzitten

Kom Los van het Vastzitten

Hoe Overkom Je Een Trauma?

Hoe Overkom Je Een Trauma?

Robert

Over de auteur

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

 • Hoi Robert,

  Wat een uitdaging!!

  Mijn onderwerp-idee: Iedereen heeft het maar over: ‘Zoek uit wat je wilt met je leven en waar je gelukkig van wordt.’ Maar hoe pak je dat concreet aan? Eén van die dingen waar geen standaard stappenplan voor bestaat, vermoed ik…

  Beetje een lastige wel ;). Heel veel succes!

  Groetjes, Chantal

 • Hoi Marilyn,

  Goed onderwerp! Hier ga ik zeker mee aan de slag!

  Hoi Fleur,

  Bedankt voor je comment.
  Het lijkt me een goed onderwerp om mee te nemen in de marathon, dus ik zal er mijn gedachten over laten gaan en er een leuke blog aan wijden.

  Heb je toevallig Marilyn’s comment gelezen? Time-management, discipline, uitstelgedrag… ik zie wel een gemeenschappelijke deler 🙂

  Dank je voor jullie input!

  Maak er een fijne dag van.

  Robert

 • Hoi Robert,

  Ik ben erg benieuwd naar jouw visie op extreem uitstelgedrag, waar ik extreem aan lijd. Als journalist ben ik een deadlinejunk van het ergste soort, het lijkt wel of ik dan pas kan presteren: op het aller, allerlaatste moment. Maar: het lukt me wel altijd, en krijg nooit klachten over mijn werk. Maar wél over mijn schandalige eigenschap deadlines nooit helemaal te halen.
  Het zal wel iets met discipline zijn, waar ik ook een chronisch gebrek aan heb.
  Ik loop hier al praktisch mijn hele leven tegenaan, dus o Robert, o goeroe, onderwijsch mij!;)
  En heel veel succes met dit extreme doel. Dat vergt vast alle eigenschappen die ik niet bezit!:)

  groetjes Fleur

 • marilyn schreef:

  Effectief time management!!!! Ik wil teveel in 1 dag proppen…..daar wil ik wel een blog over lezen!

 • Hai lief,

  60 blogs in 30 dagen..voor mij klinkt dat net zo absurd als de marathon itself, omdat ik blijkbaar een marathon buiten mijn ‘willen kunnen’ heb bepaald..
  Maar inderdaad voor wie geloofd is alles mogelijk en eigenlijk ben ik niet anders van je gewend dat je overal de vaart in zet en door gedrevenheid je je met een positieve houding overal doorheen manouvreerd, een eigenschap
  van je om te benijden!

  Ik ben er zoooooo ontzettend bij in november!

  Bo’tje

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meld je aan voor de nieuwwbrief

  >
  Success message!
  Warning message!
  Error message!