De 7 Disciplines voor Meesterschap in Succes - Robert van der Wolk

De 7 Disciplines voor Meesterschap in Succes

 

 

Er zijn 7 disciplines die je moet ontwikkelen, wanneer je de resultaten wilt behalen van alles wat je wilt hebben, doen en zijn. Deze disciplines zijn niet moeilijk om te leren, maar vergen wel oefening en herhaling, zodat ze automatisch kunnen werken.

1. Goal Setting
Neem elke ochtend 3 tot 5 minuten de tijd om je doelen voor die dag op te schrijven. Noteer elk doel in de tegenwoordige tijd; dit helpt je mind om met meer gemak dit doel te behalen, omdat je mind het verschil tussen heden en toekomst niet onderscheidt. Ik raad je aan om een apart en speciaal notitieboek voor aan te schaffen, specifiek voor deze gelegenheid.

Door je 10 doelen aan het begin van de dag op te schrijven programmeer je ze diep in je onderbewuste mind, waardoor deze dagelijkse schrijfoefening in goal setting je mentale krachten stimuleert. Herhaal deze oefening en je zult merken dat het je mind stimuleert en je alerter maakt. Door de dag heen zul je zien dat je steeds makkelijker meer kansen en gelegenheden ziet om stappen voorwaarts te zetten en dichter bij je doelen te komen.

2. Planning en Organisatie
Neem een paar minuten, bij voorkeur de avond ervoor, om elk van je activiteiten voor de volgende dag te plannen. Werk met een lijst en denk op papier. Dit is één van de meest krachtige en belangrijkste disciplines voor een ieder die high performance moet of wil hebben.

3. Prioriteiten Stellen
De essentie van alle timemanagement, persoonlijk management en life-management, is de vaardigheid om op adequate manier prioriteiten te stellen in hoe je je tijd gebruikt en inzet.

4. Concentreren op je Hoogste Waarden en Activiteiten
Je vaardigheid om volledig geconcentreerd en gefocust aan je meest belangrijke taak te werken zal net zo veel bijdragen aan je succes als elke andere discipline die je ontwikkelt. Onderzoek je waarden en maak een overzicht welke voor jou de meest belangrijke zijn, bijvoorbeeld door het maken van een mission statement en concentreer je op de belangrijkste taken die in lijn liggen met deze waarden.

5. Lichaamsbeweging en goede Voeding
Je gezondheid is belangrijker dan wat dan ook. Zonder goede gezondheid ben je namelijk niet in staat om iets anders te ondernemen. Door jezelf te disciplineren om op regelmatige basis aan lichaamsbeweging te doen en zorgvuldig te eten, stimuleer je jezelf om op de hoogst mogelijke levels te leven van gezondheid en vitaliteit. Zelfs wanneer je kampt met een fysieke uitdaging, zoals nierfalen, diabetes of een andere chronische ziekte, dan is lichaamsbeweging en goede voeding een absolute vereiste om je levels van succes overall uit te bouwen.

6. Blijf Leren en Groeien
Je mind is net als een spier; hoe vaker je het gebruikt, des te sterker het wordt. In dit kader zeg ik vaak “Lose it or use it”. Het principe van Kaizen speelt hierbij een belangrijke rol. Structureer je tijd daarom om bijvoorbeeld een half uur per dag iets te leren wat je nog niet wist, en waar je nieuwsgierig naar bent of wat je wilt ontwikkelen als vaardigheid.

7. Tijd voor Belangrijke Mensen in Je Leven
Relaties betekenen alles. Wees er zeker van dat wanneer je de succesladder, beklimt je hem niet tegen het verkeerde gebouw hebt gezet. Maak tijd voor je relaties, zowel je persoonlijke als professionele, hoe druk je het ook hebt of krijgt; het zijn deze mensen die je ondersteunen en helpen te groeien tot de persoon die je wilt worden.

Deze 7 disciplines verzekeren je om op het hoogste niveau te blijven functioneren terwijl je maximale genoegdoening, vervulling en resultaten haalt uit alles wat je doet. Bestudeer deze 7 disciplines en maak een plan hoe je elk van deze kunt integreren in je leven.

Mijn mentor zei ooit “Succes is niet moeilijk, als je weet hoe het werkt”. En door elke dag te werken aan het verbeteren van mijn disciplines, kan ik met terugkijkende blik zeggen, dat ze me allen hebben geholpen en blijven helpen om verder te komen op elk vlak van mijnleven.

Wat is jouw beste discipline en wat is jouw grootste uitdaging in het integreren van een nieuwe discipline? Schrijf hieronder je reactie en deel dit bericht met vrienden uit je netwerk op Facebook en Twitter.

Op jouw succes,

Robert

 

PS: wil je meer weten over hoe je gemakkelijker je successen kunt vergroten en verdiept, kom dn naar het kosteloze seminar De Doorbraak. Klik hier voor meer informatie. 

Je mening telt
Deel dit artikel
Robert
 

Robert van der Wolk is psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Met 18 boeken en eBooks, en meer dan 600 artikels helpt hij mensen met een fysieke uitdaging om een onbegrensd leven te creëren. Met een lange geschiedenis aan fysieke beperkingen, waaronder Diabetes, nierfalen en extreme slechtziendheid weet Robert als geen ander hoe het is om met een fysieke uitdaging te leven, waar grenzen verlegd kunnen worden en welke tools er nodig zijn om toch in een ultieme vrijheid te leven.

>