5 Manieren Voor Meesteschap in Charme

De snelste manier om je relaties te verbeteren is door anderen het gevoel te geven dat ze belangrijk zijn. Wanneer het aankomt op het verbeteren van je people skills, dan is er maar één vaardigheid dat bovenaan staat, en dat is charme.

Charme is de vaardigheid om buitengewoon sterk rapport op te bouwen met iemand en hem of haar echt exceptioneel laten voelen in jouw aanwezigheid.

Hoewel veel mensen denken dat je geboren moet zijn met charme, en dat het dus een natuurlijke eigenschap is, kunt je leren om je charme te verbeteren.

De reden waarom charme zo belangrijk is, is omdat het grootste gedeelte van je vaardigheid en bekwaamheid om succesvol te zijn in wat dan ook, afhangt van je vaardigheid om mensen voor je te winnen, ze te overtuigen en ze te charmeren.

Zelden zijn we in ons eentje zo sterk, dat we niemand nodig hebben om op eigen houtje de eindstreep te halen. Iemand die bereid is je een handje te helpen, maakt het niet alleen makkelijker voor je om je doel te behalen, het bied je eveneens nieuwe kansen en mogelijkheden om sneller verder te komen.

Het is eveneens belangrijk om te weten dat het diepste menselijke verlangen de behoefte is om gewaardeerd en belangrijk gevonden te worden. Om die reden ligt het geheim van charme en het verbeteren van je people skills  in je vaardigheid om anderen te laten voelen dat ze belangrijk zijn.

Hoe belangrijker je iemand kan laten voelen in jouw aanwezigheid, des te charmanter je gevonden wordt.

Om je vaardigheid in charme te kunnen verbeteren zijn er een aantal belangrijke punten die allen leiden tot het versterken van je charme.

Acceptatie

Iemand onvoorwaardelijke positieve waardering geven is waarschijnlijk het grootste cadeau dat je die persoon kunt geven., dat wil zeggen dat je ze accepteert in hun geheel, voor wie ze zijn, zonder beperkingen.

De beste manier om te laten zien dat je iemand accepteert is door te glimlachen. Wanneer je glimlacht als je iemand ziet, dan stijgt het zelfvertrouwen automatisch. Ze voelen zich belangrijk, waardevol en dientengevolge vinden ze degene die ze zo laat voelen, ook leuker.

Waardering

Je kunt je waardering laten zien door simpelweg ‘Dank je’ te zeggen, of je dit nu zegt voor iets kleins of groots.  Anderen  bedanken voor wat ze doen of gedaan hebben, voor hun hulp, of wat dan ook dat je waardeert, heeft zo een groot effect.

Wanneer je een glimlacht of iemand bedankt voor wat hij of zij gedaan heeft, stijgt niet alleen hun eigenwaarde en zelfvertrouwen, maar hetzelfde gebeurt ook bij jezelf. Ironisch genoeg vind je jezelf leuker wanneer je iets doet of zegt dat bij anderen ervoor zorgt dat zij zichzelf leuker vinden. En hoe leuker je jezelf vindt, hoe leuker je over het algemeen anderen vindt en hoe minder je bezorgd bent of je al dan niet een goede indruk achterlaat – waarmee je je charme enkel natuurlijker laat zijn.

Goedkeuring

We hebben allemaal een onderbewuste behoefte voor goedkeuring, voor validatie. En om deze reden is het dat, wanneer je iemand die validatie of goedkeuring geeft, het zorgt voor een gevoel van erkenning en trots bij diegenen die jouw goedkeuring krijgen.

Dientengevolge vinden anderen het daardoor erg fijn om bij jou te zijn; je ben interessant en charmant.

Bewondering

Wanneer je mensen een oprecht compliment geeft over een eigenschap, een kwaliteit of een resultaat, dan voelen ze zich automatisch beter over zichzelf. Ze voelen zich erkend en herkennen zich in je compliment – ze voelen zich waardevol en belangrijk.

Complimenteer iemand daarom over een kledingstuk dat hij of zij draagt, of over een eigenschap, zoals doorzettingsvermogen of punctualiteit. Geef complimenten voor zowel de grote alsook de kleine dingen.

Aandacht

Dit is wellicht de belangrijkste kwaliteit om je charme te vergroten. Het is het krachtigste gedrag dat je kunt inzetten om rapport op te bouwen, en het is de sleutel tot directe contact.

Wanneer je nauwkeurig aandacht geeft aan anderen, zorgt dat voor een gevoel bij hen, dat ze belangrijk en gewaardeerd worden voor wie ze zijn. Als iemand met je wilt praten, zorg dan dat je alle andere activiteiten stopzet voor dat moment, en geef die persoon je volledige aandacht. Luister alsof je gefixeerd bent in wat ze zeggen, en neem een moment om te pauzeren voordat je hen van een antwoord voorziet.

Dit laat zien dat je de ander werkelijk gehoord hebt – niet alleen in wat ze gezegd hebben, maar ook wat ze bedoelden met hun woorden.

Denk eens hieraan: de snelste manier om je relaties te verbeteren is door anderen het gevoel te geven dat ze op welke manier dan ook belangrijk voor je zijn.

Is er één ding dat iemand anders doet, dat ervoor zorgt dat jij je belangrijk voelt?

Ik ben benieuwd naar je reactie; laat daarom hieronder van je horen, en ik kom er zeker bij je op terug.

Op jouw succes,

Robert

 

Als je dit artikel waardevol vond, klik dan bovenaan op de Vind ik leuk knop, en deel dit artikel met vrienden uit jouw netwerk door op de Facebook, Mail en WhatsAppknoppen hieronder te klikken, zodat zij ook van deze informatie kunnen profiteren.

 

 

 

Je mening telt

About the Author Robert

Robert van der Wolk is internationaal spreker, trainer en life-coach. Met diverse boeken, eBooks en honderden artikels helpt hij mensen met een fysieke uitdaging om een onbegrensd leven te creëren. Met een lange geschiedenis aan fysieke beperkingen, waaronder Diabetes, nierfalen en extreme slechtziendheid weet Robert als geen ander hoe het is om met een fysieke uitdfaging te leven, waar grenzen verlegd kunnen worden en welke tools er nodig zijn om toch in een ultieme vrijheid te leven.

follow me on:

Leave a Comment:

7 comments
Add Your Reply