De 100e Blog – Celebration! - Robert van der Wolk
4

De 100e Blog – Celebration!

Vier je successen. Dat zei Nisandeh Neta, toptrainer op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en business development tegen mij in een seminar over het stellen en behalen van doelen. ‘Waarom zou ik?’, dacht ik nog. En waarom zou je? Het is toch normaal dat je een doel behaalt als je ervoor gaat?

Maar dat is precies waar de crux zit. We zijn een bescheiden volkje, wij Nederlanders. En daarom vinden we het niet meer dan logisch dat wanneer we een doel stellen en het behalen, we er over het algemeen niet te veel bij stilstaan. Hup, op door naar de volgende doelstelling; het volgende project ligt te wachten. En daarmee gaan we voorbij aan het succes wat we behaald hebben.

En dat is zonde. Want bedenk eens hoeveel tijd, energie en misschien zelfs geld je er aan hebt besteed om datgene wat je opgezet hebt te behalen. Dat verdient een applaus, een compliment, een viering. Celebration! Waarom?

Allereerst omdat het je het gevoel geeft dat je iets waardevols hebt behaald. Of het nu om een klein doel gaat, zoals het opruimen van je huis, of een heel groot doel, zoals het behalen van een diploma; op het moment dat je jouw succes viert geeft het je instantly een topgevoel. En goede en fijne gevoelens willen we toch allemaal?

Daarnaast geeft het je bewustzijn en je onderbewustzijn een boost en een erkenning van datgene waar je in gepresteerd hebt. Omdat je hen laat zien dat je in staat bent geweest om deze uitdaging aan te gaan, én te overwinnen, creëer je een stimulans om door te zetten, bijvoorbeeld in een nieuw project of een nieuwe uitdaging. Success builds on success. En dat is een feit.

Stel je eens voor – je bent topsporter. Je scoort een goal of je behaalt een persoonlijk record, dan stimuleert dat gigantisch om door te zetten. Wanneer je het openingsdoelpunt scoort, geeft je dat zelfvertrouwen en erkenning voor je prestatie. Je bent meer gemotiveerd om verder te gaan en je verwachtingen liggen hoger om nóg een doelpunt te willen scoren. Dat is ook wat er in de sporterwereld gebeurt: een voetballer die een goal maakt, laat zien dat hij blij is en viert dit door over het veld te rennen van blijdschap, een buikslide te maken of zich te richten naar het thuisfront, om de supporters te laten zien dat hij het ‘m geflikt heeft.

Vier je successen.

En dat is ook precies waar deze blog over gaat. Als ik het op mezelf mag loslaten, dan ben ik apetrots dat ik met deze blog de grens van 100 blogs heb behaald, én ga doorbreken! 100 blogs in iets meer dan een jaar tijd.

Toen ik deze website opzette had ik nooit durven dromen dat ik 100 blogs zou gaan schrijven, laat staan dat ik ooit nog eens zou bedenken dat ik een blogmarathon van nog eens 60 blogs in één maand tijd zou opzetten. Mijn primaire doel was om mijn ervaringen tijdens mijn pelgrimstocht hierop te zetten – wat ik ook gedaan heb. Maar toen ik eenmaal terug was wilde ik graag doorzetten. Een bijdrage leveren aan de wereld door mijn gedachten en ervaringen te delen met anderen. En dus heb ik de site in stand gehouden en ben ik begonnen met het delen van mijn kennis op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Een fantastische bijkomstigheid is dat ik in de loop der maanden een flinke groep trouwe lezers heb verzameld, wat mij ook weer de boost geeft om door te zetten. Elke dag komen er weer nieuwe mensen bij, en niet alleen ben ik daar dankbaar voor, maar stimuleert het mij om het maximale uit mijzelf te halen.

Doe een dansje, koop een taart, zing een liedje of maak een toost – wat het ook is; vier je successen. Want dat zorgt voor zelfvertrouwen, verhoogde eigenwaarde, motivatie, doorzettingsvermogen en nog vele vele andere goede gevoelens en kwaliteiten.

Hiep hiep hoera! Hiep hiep hoera! Hiep hiep hoera!

Op ons succes.

Robert

Je mening telt
Deel dit artikel
Robert
 

Robert van der Wolk is psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Met 18 boeken en eBooks, en meer dan 600 artikels helpt hij mensen met een fysieke uitdaging om een onbegrensd leven te creëren. Met een lange geschiedenis aan fysieke beperkingen, waaronder Diabetes, nierfalen en extreme slechtziendheid weet Robert als geen ander hoe het is om met een fysieke uitdaging te leven, waar grenzen verlegd kunnen worden en welke tools er nodig zijn om toch in een ultieme vrijheid te leven.

 • Bo schreef:

  GEFELICITEERD ROBERT! 100e BLOG! (Niet normaal man!)

  We gaan strakjes hier op de zaak ter ere van jouw feestje
  vreselijk gretig gegrond champagnetaart eten 🙂

  Op je behaalde succes van een enorm bereik geboren uit je prestatie in Santiago! Sante!
  Natuurlijk heb ik een kadootje 🙂

  Kusjes Bo

   
 • mam schreef:

  Gefeliciteerd, lieverd, ik ben reuze trots op je!!
  Hoewel we dagelijks contact hebben en ik het hele proces van dichtbij meemaak, wil ik je ook op deze manier omhelzen voor dit resultaat.
  Ik bewonder je en je bent me heel dierbaar!
  Liefs en hug van Mam

   
 • Robert schreef:

  Thank you mam,
  Ik hou ook van jou.

   
 • marilyn schreef:

  Happiest 100st!
  Very proud of you!

  x

   
 • >