Bewezen Strategieën voor Businessgroei - Robert van der Wolk

Bewezen Strategieën voor Businessgroei

door Nisandeh Neta

Na zes succesvolle ondernemingen in vijf verschillende industriën te zijn gestart en te hebben opgebouwd, 25 jaar succesvol ondernemerschap, en duizenden kleine ondernemers en ZZP’ers te hebben geleerd hun business te laten groeien – sneller en meer dan in hun wildste dromen – zijn hier mijn top 6 strategiën om je business te laten groeien.

Sommigen passen mogelijk in jouw situatie, anderen wellicht niet – maar het toepassen van één van deze strategiën levert je zeker businessgroei op.

 1. Neem nooit genoegen met wat nu werkt
  Ga altijd op zoek naar manieren om je bestaande producten of diensten te verbeteren, anders doen anderen dat voor je…
 2. De ‘gemakkelijkste’ verkoop ooit
  Je hebt geld, tijd en moeite gestoken in het werven van je klanten en het bouwen van een relatie met hen. Zoek uit wat je je klanten nog meer kunt bieden.
 3. Weet waar je alle antwoorden vandaan haalt
  ALLE antwoorden over hoe je onderneming het doet, welke richting je op moet en waar je mee moet stoppen, bestaan binnen jouw eigen klantenbasis. Vraag het gewoon!
 4. Ga online!
  Creëer een effectieve manier, via Internet, om je klanten te informeren, te updaten, hun problemen op te lossen en je producten en diensten aan te bieden.
 5. Meten is weten
  Wat je doet in je onderneming kan alleen maar verbeteren als je alles hebt beschreven, gemeten, getraceerd en van tijd tot tijd de effectiviteit van je acties hebt geëvalueerd
 6. Weet wanneer ‘Nee’ en ‘Stop’ te zeggen!
  Maak korte metten met het produceren van of doen wat niet langer financieel verantwoord is. “Dit hebben we altijd zo geproduceerd” of “Deze verkopen we al jaren” of “Zo doen wij dat al sinds het begin”  zijn geen goede redenen om iets te doen.

Er is altijd een prijs te betalen voor businessgroei. Het proces van groei kenmerkt zich door veel fouten, onverwachte verrassingen, gelegenheden om nieuwe dingen te leren en nieuwe mogelijkheden voor toekomstige groei.
Hopelijk geven deze strategieën voor businessgroei je weer nieuwe en creatieve ideëen om je onderneming sneller en gemakkelijker te laten groeien.
Wanneer jij er klaar voor bent om in actie te komen en meer klanten, winst, vrije tijd en plezier wilt creëren in jouw business, dan nodig ik je uit om deel te nemen aan de Business Bootcamp – het grootste seminar en netwerkevenement voor ondernemers in Nederland.

Als lezer van deze blog neem je kosteloos deel aan deze Business Bootcamp (je betaalt alleen voor koffie/thee en lunches). Meld je aan op www.BusinessBootcamp.nl

Je mening telt
Deel dit artikel
Robert
 

Robert van der Wolk is psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Met 18 boeken en eBooks, en meer dan 600 artikels helpt hij mensen met een fysieke uitdaging om een onbegrensd leven te creëren. Met een lange geschiedenis aan fysieke beperkingen, waaronder Diabetes, nierfalen en extreme slechtziendheid weet Robert als geen ander hoe het is om met een fysieke uitdaging te leven, waar grenzen verlegd kunnen worden en welke tools er nodig zijn om toch in een ultieme vrijheid te leven.

>