3 Geweldige Manieren om Voor Altijd Verliefd Te Blijven

Bouw Liefdevolle en Gepassioneerde Relaties

2  comments

Relaties zijn belangrijker dan wat dan ook. Of het nu gaat om zakenrelaties of persoonlijke en intieme relaties; er is niets anders in het leve dat ons meer geluk of ongeluk kan brengen dan succes of mislukking in je relaties.

Feit is dat alle gelukkige, succesvolle mensen relatie-experts zijn. Ze besteden er veel tijd aan en zijn continu bezig hoe ze hun relaties op verschillende manieren kunnen verbeteren en versteken.

Het goede nieuws is dat relatie-expertise geleerd kan worden door ervaring, oefening, instrutie, feedback en reflectie van wat er gebeurd is in het verleden. We hebben allemaal het verlangen om gelukkige en vervullende relaties te hebben – vaak ligt het meer aan de vaardigheid die eraan ontbreekt.

In dit artikel geef ik je drie belangrijke ideeën en strategieën om je relaties te verbeteren. Elk idee kan op de juiste tijd en op het juiste moment je leven volledig veranderen.

 

1. Committeer je volledig

Om werkelijk gelukkig te zijn in je relatie is het van belang dat je je volledig committeert aan deze relatie in elke vezel van je hart en ziel. Elke commitment is een zogenaamde turningpoint in het leven van elke volwassene en in elke relatie. Committeer je voor honderd procent dat deze relatie voor jou is en dat jij je hele hart erin legt om deze relatie succesvol te maken.

Wanneer je een commitment maakt, dan denk je er nooit over na om uit elkaar te gaan of je eigen weg te nemen. Dit is simpelweg geen optie. Neem die beslissing met volle overtuiging.

Wanneer je merkt dat je deze commitment niet kunt maken, dan doe je er waarschijnlijk beter aan om überhaupt niet in de relatie te stappen. Met niemand anders ben je meer open, eerlijk en geef je meer vertrouwen dan met deze persoon.

Wanneer je problemen of onenigheden hebt, stel dan van te voren vast dat jullie ze aanpakken, er mee aan de slag gaan en ze uitwerken, ongeacht hoe lang het duurt of hoe moeilijk het ook kan zijn. Maak een total commitment en wijk er niet van af. Dit is het startpunt om voor altijd verliefd te blijven.

 

2. Communiceer openlijk en eerlijk

Een goede relatie wordt gekarakteriseerd door een open en eerlijke communicatie tussen twee mensen. Gelukkig kun je dit oefenen door de ander te vertellen hoe je je voelt en wat je denkt op een regelmatige basis. Hou geen zaken achterwege of om je natuurlijke spontaniteit achterwege te laten. Als je een probleem of een vraag hebt of iets dat je wilt bespreken, wees er dan open, eerlijk en helder over met de ander.

Omdat mensen verschillend zijn, zullen er in elke relatie misverstanden en miscommunicaties zijn. Het is jullie taak om deze op te ruimen op een frequente basis. Laat ze nooit opstapelen. Eén belangrijk aspect in open en eerlijke communicatie is om nooit te verwachten dat de ander je gedachten kan lezen; dat is simpelweg niet eerlijk om te verwachten dat de ander precies weet wat je denkt of voelt.

Vertel de ander wat je verwachtingen zijn en waar je je zorgen om maakt en houdt geen geheimen voor de ander. Zorg er ook voor dat je de ander nooit laat gissen wat er zich afspeelt in je mind. Dit kan namelijk leiden tot allerlei misverstanden.

Wanneer je communiceert, kies je timing dan zorgvuldig uit. Timing kan alles zijn om gehoord te worden en om je boodschap over te brengen. Wacht totdat de ander in een positie is zodat hij of zij met volledige aandacht kan luisteren en begrijpen wat je zegt, in plaats van aan het einde van de dag de ander met je boodschap te overvallen of te overladen.

Als je om wat voor reden dan ook ontevreden of ongelukkig bent, zeg dan bijvoorbeeld ‘Wanneer je … doet, dan voel ik me …’, in plaats van je zorgen te uiten als een aanval (bijvoorbeeld ‘Wanneer je laat thuiskomt zonder te bellen, dan voel ik dat je niet echt geeft om de ongemakken die het me geeft’). Wanneer je je zorg als een persoonlijke observatie benoemt, en uitleg geeft hoe je je er onder voelt, zul je merken hoe snel de ander op positieve wijze reageert om zijn of haar gedrag aan te passen, zodat je gelukkig bent.

Wees dus altijd open en eerlijk in een constructieve manier. Deal met issues wanneer ze opkomen, zodat je ze kunt aanpakken en verder kunt.

 

3. Vraag om wat je wilt

Misschien wel het belangrijkste woord om voor altijd verliefd te blijven: vragen. Maak er een gewoonte van om te vragen wat je wilt.

Er zijn tal van redenen waarom mensen niet vragen voor wat ze wilen. Soms geloven mensen dat ze het niet verdienen om te vagen wat ze willen. Vragen is in hun optiek hetzelfde als eisen, en dat hoort niet. Maar, wanneer je in de juiste relatie bent, dan wil de ander juist dat jij gelukkig bent, meer nog dan wat dan ook. En de manier om je gelukkig te maken, is wanneer de ander weet wat het is dat jou gelukkig maakt, en het vervolgens aan je te geven op de beste manier binnen zijn of haar mogelijkheden.

Niemand behalve jijzelf weet precies wat jouw zorgen en behoeften zijn en soms weet je het zelf niet eens, totdat je je gedachten, gevoelens en verlangens met een ander deelt. Vraag dus of de ander je wilt helpen wanneer je voelt dat je te veel te doen en te weinig tijd hebt.

Het is niet eerlijk om te veronderstellen dat de ander moet weten wat je nodig hebt. Soms zijn mensen zich totaal niet bewust van je situatie.

Vraag om wat je wilt op emotioneel vlak. We hebben allemaal de emotionele behoeftes voor zorg, aanzien, aandacht, hoffelijkheid en gevoeligheid. Als je het gevoel hebt dat de ander deze emotionele behoeftes niet vervult, vraag hem of haar dan om attenter en aandachtiger te zijn op deze vlakken.

Elke persoon is doorgaans meer dan bereid om de behoeften van de ander te vervullen in een relatie en zal bijna altijd directe reageren op elk verzoek dat je maakt. Maar, jij bent verantwoordelijk om het verzoek te maken in de eerste plaats.

Moedig de ander ook aan om aan te geven wat hij of zij wil. Soms zijn mensen erg verlegen of voorzichtig als het aankomt om te vragen wat ze willen – totdat ze er positieve ervaringen mee krijgen. Jouw taak is om het vragen en het ontvangen makkelijk te maken voor jullie beiden.

Wanneer je vraagt, vraag dan op een positieve en aangename manier. Vraag beleefd en verwachtingsvol. Vraag met een glimlach. Maar wees vooral niet bang om te vragen. De gewoonte om regelmatig te vragen voor wat je wilt op een heldere en direct manier kan een fantastisch effect op je relatie hebben, en kan een ontzettend belangrijk aspect zijn om voor altijd verliefd te blijven.

Wat zijn jouw tips om altijd verliefd te blijven? Laat ze hieronder achter.

Op jouw succes,

Robert

 

Als je dit artikel waardevol vond, klik dan bovenaan op de Vind ik leuk knop, en deel dit artikel met vrienden uit jouw netwerk door op de Facebook, Mail en WhatsAppknoppen hieronder te klikken, zodat zij ook van deze informatie kunnen profiteren.

Enter your text here...


Tags

aandacht, committent, Communicatie, liefde, luisteren, relatie, relaties, verliefd, verliefd blijven, voor altijd verliefd, vragen, zorg


Lees dit ook 

Kom Los van het Vastzitten

Kom Los van het Vastzitten

Hoe Overkom Je Een Trauma?

Hoe Overkom Je Een Trauma?

Robert

Over de auteur

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

 • Géén verwachtingen hebben. Steeds opnieuw zien. Elk moment. Alsof je elkaar net tegen bent gekomen.

 • Elaska schreef:

  Liefde, voor mij, betekent dat je iemand echt goed wil kennen. Hoe je verliefd blijft? Door de relatie actief te houden – langs beide zijden. En daar is communicatie echt wel belangrijk in. Kattenbelletjes, favoriete lekkernijen, briefjes in een portefeuille, tickets naar favoriete bands, picknicken, lieve woordjes toefluisteren, knuffelen, massages, opduiken waar je niet wordt verwacht … Kleine kadootjes zorgen voor grote verrassingen. Ze hoeven daarom niet materieel te zijn. Zo lang ze maar blijk geven van aandacht voor elkaar…

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meld je aan voor de nieuwwbrief

  >
  Success message!
  Warning message!
  Error message!