Zorg Goed Voor Je Nieren

 

Nieren zijn van levensbelang. Ergens weet je dat wel, maar zolang je niet direct met een nierziekte te nierziekte te maken hebt, maak je je er niet druk om, toch?

Toch regelen je nieren meer dan je denkt, en zijn er meer dan genoeg factoren die de werking van je nieren beïnvloeden.

Gedurende bijna 2,5 jaar werd ik meerdere keren per week gedialyseerd om te zorgen dat gifstoffen, die niet meer door mijn nieren zelf konden worden afgevoerd, werden onttrokken uit mijn bloed. Een slopend proces, waarbij ik alle zeilen moest bijzetten om ervoor te zorgen dat ik, gezien deze omstandigheden, in de beste conditie kon blijven.

Wandelingen naar en van het dialysecentrum, meerdere keren per week hardlopen, niervriendelijke voeding eten, en vooral blijven onderzoeken wat nieren precies doen, en hoe ik zelf de regie kon houden om de achteruitgang te stoppen, en verbetering te stimuleren.

Hoewel ik me 7,5 jaar na de start van mijn dialyse en 5 jaar na mijn transplantatie nog steeds geen expert wil noemen, besef ik dat er veel te leren is over de werking van de nieren, en het belang ervan.

Ik ben dan ook erg blij dat ik als ambassadeur van de Nierstichting mijn bijdrage mag leveren aan mensen om bewuster te worden over de rol die nieren hebben in ons dagelijks leven, en wat we eraan kunnen doen om meer bewustzijn te creëren over hoe we nierziekten kunnen behandelen en voorkomen.

Er zijn tal van initiatieven die de Nierstichting neemt om meer te betekenen voor mensen die met nierproblemen leven. Onderzoek speelt daarbij een grote rol natuurlijk, maar ook bewustwording onder de aandacht brengen is hier van belang.

Ik raad je sterk aan om eens een kijkje te nemen op de site van de Nierstichting, of zelfs om mee te oden aan verschillende acties, zoals de Zevenheuvelenloop. Niet alleen verbeter je zelf je conditie, maar help je tegelijkertijd ook om meer mogelijkheden te creëren voor het aanpakken van nierziekten.

Natuurlijk kun je zelf ook je eigen nieren beter verzorgen door middel van goede voeding. In het volgende artikel geef ik je meer informatie over verschilden soorten voeding welke goed zijn voor je nieren, zelfs als je een nierpatiënt bent.

Wil je meer weten over de werking van je nieren, of denk je dat je goed op de hoogte bent van de rol van nieren in ons leven – doe dan deze quiz, en test je kennis. Zeker de moeite waard om een paar minuten aan te besteden.

Bedenk, dat nieren van levensbelang zijn. Zonder nieren kun je niet leven, en beschadiging ervan kost je meer dan je lief is – trust me on this one.

Hier is mijn vraag voor jou: op welke manier zorg jij voor je nieren? Sta je stil bij wat je eet, beweeg je dagelijks, of heb je er eigenlijk nog nooit eerder over nagedacht?

Ik ben benieuwd naar je antwoord. Laat daarom jouw reactie hieronder achter.

Op jouw succes,

Robert

 

Deel dit artikel met vrienden uit jouw netwerk door op de Facebook, WhatsApp en Twitterknoppen te klikken, zodat zij ook van deze informatie kunne profiteren.

 

Je mening telt

About the Author Robert

Robert van der Wolk is internationaal spreker, trainer en life-coach. Met diverse boeken, eBooks en honderden artikels helpt hij mensen met een fysieke uitdaging om een onbegrensd leven te creëren. Met een lange geschiedenis aan fysieke beperkingen, waaronder Diabetes, nierfalen en extreme slechtziendheid weet Robert als geen ander hoe het is om met een fysieke uitdfaging te leven, waar grenzen verlegd kunnen worden en welke tools er nodig zijn om toch in een ultieme vrijheid te leven.

follow me on:

Leave a Comment: