Vergeet Goede Voornemens, Kom In Actie

Alles Over Doelen Stellen en Behalen, Inspiratie en Motivatie

0  comments

Je kunt nog zoveel prachtige voornemens hebben om een nieuw leven in te stappen, een beter jaar te creëren waarin je verder komt dan je stoutste dromen, en betere resultaten bereikt dan ooit tevoren – feit is, dat voor dit alles je één hoofdaspect centraal moet stellen.

Waarschijnlijk heb je het verhaal van Icarus weleens ergens gehoord. Icarus, het jongetje die vloog met vleugels gemaakt van was, en die van zijn vader te horen kreeg dat hij niet te hoog moest vliegen, omdat hij anders de was van zijn vleugels zou laten smelten. Maar Icarus was te arrogant, vloog te hoog, en crashte neer op de Aarde. Dood.

Maar er is meer dat het verhaal vertelt.

Wat je waarschijnlijk niet wist, is dat zijn vader hem ook vertelde, dat hij niet te laag moest vliegen, omdat hij anders in de zee zou vallen, vanwege de zwaarte van zijn gewicht.

De moraal van dit verhaal, is dat we niet alleen moeten onthouden niet te arrogant te zijn, om te geloven dat we voorbij onze stoutste dromen kunnen vliegen als het even voor de wind gaat, maar ook dat we niet mogen vergeten dat we meer in onze mars hebben dan dat de meesten van ons vandaag de dag laten zien.

Het is makkelijk om jezelf van comfortfood te voorzien als het niet goed gaat. Het is eenvoudig om jezelf klein te houden als je ergens kritiek over krijgt, en het is zelfs te makkelijk om jezelf te vergelijken met anderen die jaren tijd, moeite en energie hebben gestoken om ergens geweldig in te zijn.

Het gaat daarom niet alleen over hoe fantastisch het nieuwe jaar wel niet zal worden, en wat er dit jaar “allemaal bereikt gaat worden”; nee. Grootspraak over wat je allemaal gaat doen is zelden een toekomstvoorspeller en vaker een tijdelijke egostreler.

Wat werkelijk belangrijk is, is actie. Simpele kleine stappen voorwaarts, allen gericht om verder te komen dan waar je je nu bevindt.

Goede voornemens werken alleen, als je er ook de tijd, moeite en energie in stopt om ze vanuit je hart, niet je hoofd, te realiseren. Ze werken niet wanneer je ze op het laatste moment maakt, “omdat iedereen het doet”, en het werkt zelfs in je nadeel als je zegt dat je iets gaat doen dit jaar, en er vervolgens weer achter komt dat je het toch niet gaat doen, omdat je er dertig verschillende redenen en excuses voor gevonden hebt waarom het niet mogelijk is.

Klein is Niet Fijn
Het is makkelijk om jezelf klein te houden. Als je jezelf klein houdt namelijk, dan val je niet op, verdwijn je in de grijze massa, hoort niemand wat je werkelijk te zeggen hebt, en hoop je dat je je eigen dromen niet eens hoeft te horen, omdat je weet dat het doodeng is als je er gehoor aan zou geven.

Een Grote Mond Is Ook Niet Goed
Te hoog van de toren blazen heeft daarentegen ook geen nut, omdat je jezelf “opblaast”. Je pompt je op met motivatie om groots, wijs en sterk over te komen, terwijl je diep vanbinnen weet dat je, als het puntje bij paaltje komt, met lood in je schoenen staat en je jezelf misschien wel vervloekt dat je zo luidkeels riep wat je allemaal ‘wel even’ zou gaan doen dit jaar.

We weten allemaal dat motivatie een korte incubatietijd heeft. Je weet ook dat motivatie niet blijft. Jezelf weten te motiveren, dat wil zeggen, in beweging krijgen om tot actie te komen voor de juiste redenen, op de juiste momenten, dat is één van de vele clous die het leven aan de succesvollen achterlaat.

Voornemen vs. daadkracht
Een goed voornemen maken hoef je niet te doen op 31 december, zelfs niet op 1 december. Je kunt een voornemen op elk gewenst moment van het jaar maken. Voornemens zijn wensen die nog in vervulling moeten gaan. Het zijn dromen die nog niet volledig bedacht zijn. Een voornemen is in dat opzicht een concept. Actie is de maatstaf van de echtheid van je droom; hoe meer actie je neemt, des te groter je resultaten zullen zijn die je laten zien hoeveel je van je droom hebt gerealiseerd.

Grijp Jouw Kans
Ik weet niet wat voor droom je in je gedachten hebt. Maar ik weet wel dat er op dit moment iemand in het ziekenhuis ligt die niets liever zou willen dan de kans te hebben die jij nu voor je hebt.

Kijk niet alleen naar anderen om te zien wat zij hebben dat jij niet hebt. Kijk niet alleen naar jezelf om te zien wat je mist in je leven. Kijk ook niet naar hoe goed je het hebt vergeleken bij anderen. Kijk naar jezelf en bedenk hoeveel jij van je ware potentieel vandaag leeft, ongeacht de omstandigheden, de problemen, de struggels en zelfs de successen.

Het besef dat je leeft om gelukkig te zijn moet normaliter mettertijd komen, maar velen zijn vergeten dat, afgeleid door technologie en instant gratification, het ware geluk komt van het nemen van actie; de weg ergens naartoe – en niet zozeer het eindresultaat.

Het “Mooie Weer” Is Weer Voorbij
Met ruim een week alweer in het nieuwe jaar wordt het voor veel mensen gemakkelijk om langzaam maar zeker weer te ontspannen, achterover te hangen en te relaxen voor wat betreft het ophouden van het masker van verandering, en de daarbij behorende acties. Iedereen is weer terug in zijn of haar oude routine, en wat er een aantal weken geleden tot de orde van de dag behoorde is wederom de order van de dag aan het worden.

Geen tijd voor persoonlijke doelstellingen of idealen; dat doe je maar in je eigen tijd. En geen  zin meer in al dat positieve gedoe. De wereld is er de afgelopen jaren niet beter op geworden, en waarom zou dat dan anno 2018 nog gaan veranderen?

Het Gevaar van de Comfort Zone
Feit is, dat er genoeg mensen leven in een kleine wereld dat comfortzone heet. Een wereld die, mits er geen onderhoud aan plaatsvindt, steeds kleiner wordt en meer voor een gebrek aan zelfvertrouwen, geluk en (zelf)liefde zorgt.

Het risico, zo zei Michelangelo ooit, is niet dat mensen te hoog richten en missen; het gevaar ligt erin, dat mensen te laag richten en raken.

Geluk Ligt Buiten Je comfort Zone
Het is de bedoeling je klein noch groots te presenteren voor wie je werkelijk bent. Het leven werkt het beste wanneer je voor jezelf de juiste dromen weet te dromen, en de acties durft te nemen om een leven van voldoening en geluk te creëren. Wat dat ook voor jou betekent.

Eén ding is daarin zeker: stap buiten je comfortzone. Dat impliceert actie, en dat betekent dat wat het ook is waar je een aantal dagen geleden van droomde tijdens de jaarwisseling, je nu kunt gaan omzetten in resultaten.

Het enige dat je hoeft te doen is het nemen van gerichte actie.

Op jouw succes,

Robert

 

Deel dit bericht met vrienden en familie door op de LinkedIn, WhatsApp en Email knoppen te klikken – zo profiteren meer mensen van deze informatie.

 


Tags


Lees dit ook 

Kom Los van het Vastzitten

Kom Los van het Vastzitten

Hoe Overkom Je Een Trauma?

Hoe Overkom Je Een Trauma?

Robert

Over de auteur

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meld je aan voor de nieuwwbrief

>
Success message!
Warning message!
Error message!