Succesvol Zijn Begint met Liefdevol Zijn voor Jezelf

Optimaliseer Je Gezondheid en Vitaliteit

0  comments

Wil jij heel succesvol zijn in je werk?

Je lekker gezond voelen?

Genoeg aandacht en rust hebben voor de mensen om je heen?

Alles begint met liefdevol zijn naar jezelf.

Succes volgt uit goed naar jezelf luisteren. Je gezond voelen heeft veel te maken met je eigen grenzen aanvoelen en daarnaar leven. Echte aandacht geven volgt uit de rust die je in je zelf vindt.

Wat nou rust, we willen door, door, door!

Ons leven is bijzonder hectisch. We vliegen van de ene gebeurtenis naar de andere. Er lijkt nooit een moment te zijn om even stil te staan. Alles moet gebeuren, we moeten door, door, door.

Tegenwoordig zijn er zoveel externe signalen: Tv, facebook, what’s app, enz. Wat je vandaag in een week meemaakt staat gelijk aan de hoeveelheid informatie die je in een compleet leven in de middeleeuwen kon ervaren. Je wordt telkens heel snel afgeleid (of je laat je afleiden) van de rust in jezelf.

Niet doorgaan betekent stilstand, achteruitgang, het niet halen van onze doelen. En als dat gebeurt kun je je waardeloos voelen. Je lijkt dingen te moeten doen om je geluk en je rust te kunnen vinden. Als je die ene deadline niet haalt, zwaait er wat. Namelijk: teleurstelling in je zelf. Dat willen we niet. We moeten altijd goed en knap en grappig zijn.

Het effect van de eeuwige druk
Er is continue druk van buitenaf lijkt het wel. Je wordt geleefd. Het effect van geleefd worden is dat je nauwelijks meer leeft. Je bent moe, rusteloos, je vindt niet waar je eigenlijk naar op zoek bent. Hierdoor blijf je achter de feiten aan rennen. En wordt het juist nog veel lastiger om die deadline te halen, over je verkoudheid heen te komen, of die vriend te bellen.

Voorkom spijt, leer van je voorgangers
Veel mensen die dit doen, hebben hier aan het einde van hun leven vaak toch spijt van. Hier de top 3 van mensen als ze op het randje staan van hun overlijden:
1. Ik wou dat ik de moed had gehad om een leven te leiden waarbij ik trouw was gebleven aan mezelf, in plaats van te leven volgens de verwachting van anderen.
2. Ik wou dat ik niet zo hard gewerkt had.
3. Ik wou dat ik de moed had gehad om mijn gevoelens te uiten.

Hoe doorbreek je deze vicieuze cirkel? Hoe stap je eruit, zonder dat je jezelf of je omgeving op de tenen trapt? Eigenlijk is het simpelweg het herkennen van jouw overtuigingen, waarmee je een gewoonte doorbreekt.

Wat gebeurt er als je maar door blijft gaan?

Je negeert dan eigenlijk jezelf. Dat wat belangrijk is voor jou. Dit kun je gaan doen vanuit overtuigingen die al ontstaan als je wordt geboren, die je meekrijgt van je ouders.

In welke overtuigingen herken jij je:

Wees sterk! Wees perfect! Doe anderen genoegen! Doe je best!

Vaak leef je onbewust je leven volgens dit soort overtuigingen. Als je het niet perfect doet, wordt misschien wel ontdekt dat je niet zo perfect bent, dat je niet voldoet. Dit is zo’n vervelend gevoel dat je het ten allen tijde wilt vermijden.

Terwijl je zo’n fantastisch mooi persoon bent, met alles erop en eraan! Je intuïtie zet je telkens weer op het goede spoor. Jij mag er altijd zijn, precies zoals je nu bent!

Je lichaam heeft je zoveel te vertellen
Je lichaam is een ware storyteller. Heb je hoofdpijn? De kans is groot dat je de laatste tijd veel aan het denken was. Boodschap: je zit teveel in je hoofd, kom weer wat meer terug in de rest van je lichaam. Beweeg vaker tussendoor, zit niet alleen stil achter je computer, ga naar buiten waar je (als je Echt Luistert) de vogeltjes kunt horen fluiten.

Luisteren naar dat wat je lichaam je te vertellen heeft is best lastig als je het niet gewend bent. Het is alsof je het niet eens hoort. Terwijl het een hele duidelijke taal is, met allerlei subtiele (en minder subtiele) signalen als moe zijn, je duizelig voelen, hoofdpijn, verkouden zijn, enz.

Ze wijzen je erop dat je aan jezelf bent voorbij gegaan, je hebt teveel aan je overtuigingen vast gehouden. De vraag is of dit jou ook daadwerkelijk helpt.

Door je overtuigingen hoor je nauwelijks meer wat je lichaam je vertelt
Want wat betekent het voor je lichaam als je altijd maar sterk bent? Op een gegeven moment ben je niet meer zo sterk. Je wordt ziek of moe. Als je altijd anderen genoegen doet, en je eigen behoeftes negeert, wordt het tijd om eerst jezelf een genoegen te doen.

Als je jezelf negeert, krijg je dat als een boemerang terug. Inspanning vereist altijd ontspanning. Net als yin en yang, net als dat jij een mooie kant en een schaduwzijde hebt. Net als alles in het leven balans nodig heeft om te bestaan.

Alles begint met liefdevol zijn naar jezelf. Wees mild voor jouw eigen wensen, voor jouw eigen lichaam. Daarmee kun je veel succesvoller zijn, gezonder en aandachtiger. Gun jezelf rust. Uiteindelijk bereik je daar veel meer mee dan met onrust.

Verlangzamen is versnellen, en versnellen is verlangzamen. Leer om de knop te vinden om de overvloed aan informatie aan en uit te kunnen zetten. Dit vraagt om oefening, je hebt je rijbewijs ook niet in 1 dag gehaald :).

Wees mild en liefdevol voor jezelf, wat er ook gebeurt
Je ego zal er overigens alles aan doen om je terug te krijgen bij je overtuiging (zelfs bij het lezen van dit artikel): wees sterk. Wat een onzin dat je rustig aan moet doen! Hup, door jij! Wees sterk, hou vol!

Wees dan opnieuw mild, nu naar de overtuiging: dank je wel, ik kies ervoor op dit moment juist sterk te zijn, door voor mezelf te kiezen. Op mijzelf te vertrouwen (in plaats van op de buitenwereld). Dat is pas sterk.

Op het moment dat je duidelijk voor jezelf kiest, zien mensen om je heen beter wie jij bent. Ze zullen misschien even moeten wennen, maar krijgen ook nieuw respect voor de ware jij, in plaats van het beeld dat je in stand hield vanuit je overtuigingen.

Hoe doe je dat in de praktijk?

Het enige dat je kunt ervaren is dit moment. Alle keuzes die je hebt gemaakt in het verleden, gebeurden in het moment zelf. Dat betekent dat je altijd een keuze hebt. Nu. En Nu.

Probeer mild en liefdevol te zijn voor jezelf in het moment. Lukt het niet om mild te zijn? Wees dan opnieuw mild. Je bent nog steeds een prachtig mens, of je iets voor elkaar krijgt of niet. Hierdoor verandert de energie die je uitstraalt.

Juist sensitieve mensen zijn nauwelijks egoïstisch. Ze doen gigantisch veel voor anderen. Op een schaal van 1 tot 100 zit je misschien nog maar op 20, terwijl je best bij 50 of 70 mag zitten.

Je bent dan nog steeds niet egoïstisch, alhoewel je dit in eerste instantie wel zo zal voelen. Dit vraagt wat oefening en soms geef je wat teveel gas. Geen probleem! Volgende keer dan wat minder.

Als je hier goed mee oefent zal je vanzelf een beter gevoel over jezelf krijgen. Ook wordt de mening van anderen minder belangrijk, omdat je sterker achter je eigen echte overtuigingen staat, bewust bent!

Door voor jezelf te kiezen, lief te zijn voor jezelf (in plaats van alleen voor anderen), transformeer je jezelf en daarmee de wereld.

Nu sta je in je kracht en de wereld ligt aan je voeten. Je trekt veel makkelijker succes aan, je voelt je gezonder en je kunt veel rustiger en aandachtiger zijn naar je geliefden.

Ik wens je veel mildheid en liefde toe!

Warme groet,

Margaretha

(die nu bewust voor zichzelf kiest door haar verkouden hoofd wat rust te gunnen en na gedane arbeid even rustig gaat lezen in een mooi boek).

P.S.: Wat heb je zaterdag 22 maart te doen? Heb je nog een gaatje in je agenda, en zou je meer willen horen en ervaren hoe je je hart kunt volgen? Houd dan deze website in de gaten!

Margaretha Schokker is gefascineerd door drijfveren. Na haar burnout en een reorganisatie volgt ze nu een opleiding tot Holistisch Life Coach. Ze helpt om balans en ontspanning te vinden in de drukte van elke dag en geeft meer tips om je leven makkelijker te maken.


Tags

je hart volgen, liefdevol zijn, luisteren naar je lichaam, mildheid, sensitief, succesvol zijn


Lees dit ook 

Kom Los van het Vastzitten

Kom Los van het Vastzitten

Hoe Overkom Je Een Trauma?

Hoe Overkom Je Een Trauma?

Margaretha

Over de auteur

Margaretha Schokker is gefascineerd door drijfveren. Na haar burnout en een reorganisatie volgt ze nu een opleiding tot Holistisch Life Coach. Ze helpt om balans en ontspanning te vinden in de drukte van elke dag en geeft meer tips om je leven makkelijker te maken.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meld je aan voor de nieuwwbrief

>
Success message!
Warning message!
Error message!