Niet Alleen - Robert van der Wolk
2

Niet Alleen

Een paar maanden geleden schreef ik in een blog dat ik als kleine jongen mijn wereld zelf wilde ontdekken. Nu ben ik een groot voorstander van het ontdekken van je eigen wereld, zeker als kind. Maar als volwassene heb ik er toch de nodige vraagtekens bij gezet. Want wat is het, dat we vaak ten koste van alles, en onszelf, het wiel opnieuw willen uitvinden. Terwijl dat helemaal niet hoeft!

Tijdens de voorbereidingen van mijn blogmarathon kropen op een avond de kriebels over mijn rug; brrrrr! 60 blogs in 30 dagen! Dat ga ik nooit halen! Een stemmetje in me zei dat ik desondanks toch mijn maximale best zou moeten doen. Dat was mijn doorzettingsvermogen-stemmetje. Maar mijn ratiostemmetje begon zich er ook mee te bemoeien. En maar goed ook, want het bracht me op een briljant idee!

Of het nu in het persoonlijke leven is of in het zakelijke, we vinden vaak, en eisen dat ook, dat we het zelf moeten kunnen oplossen. Problemen, uitdagingen, projecten, klussen; you name it.

Sinds een aantal jaar heb ik dan ook de keuze gemaakt om niet alles meer op eigen houtje te willen doen, maar om hulp of advies te vragen van anderen, wanneer ik dat nodig vind. En dat heeft me in de afgelopen tijd meer opgeleverd dan ik had kunnen dromen.

Zo draaien meerdere websites tegelijkertijd, kan ik een seminar of training ontwikkelen terwijl ik met een blogmarathon bezig ben, kan ik werken aan mijn nieuwe boek en heb ik ook nog tijd over om met vrienden af te spreken om een gezellig middag of avond door te brengen.

Input van anderen heeft soms een verkwikkende blik op de manier waarop je dingen doet. Omdat je vaak toch in een bepaald patroon werkt, weet je min of meer wat je van jezelf kunt verwachten. En daarmee wordt het soms lastig(er) om tot nieuwe dingen te komen.

Toen ik luisterde naar wat mijn rationele stemmetje te zeggen had, kwam ik tot een ingenieuze ingeving. Waarom niet anderen bij mijn marathon betrekken, die met hun expertise een bijdrage kunnen leveren aan dit project.

Ik ben geen alwetende goeroe, die overal een antwoord op heeft. Maar dat wat ik weet deel ik graag met anderen. En wanneer ik iets niet weet, maar me wel interesseert, dan zoek ik mensen op die mij kunnen bijbrengen wat ik wil leren.

En daarom heb ik voor deze blogmarathon het volgende weten te bewerkstelligen. Ik heb een aantal experts, allemaal grote jongens, weten te strikken om hun visie en kennis met ons te delen.

Nisandeh Neta, eigenaar van Open Circles Academy en trainer op het gebied van Business en Career;

Wim Belt, die in 14 maanden financieel vrij is geworden;

Jorgen Welsink, die alles weet over voeding en gezondheid (en onlangs de marathon van Athene heeft gelopen);

Bo Tan, die met haar projecten een bijdrage levert aan wereldverbetering;

Fred Traugott, die trainingen en workshops geeft op het gebied van liefde en relatie;

Ron de Joode, die in mijn optiek dé nummer 1 Schrijfcoach is van Nederland en alles weet over creativiteit;

En de dame die ik nog het meest dankbaar ben: Marguerite van der Wolk. Zij is niet alleen expert op het gebied van zijdeschilderen, maar weet dit ook nog eens feilloos te combineren met haart expertise als NLP-consultant.

Zeven experts die hebben toegezegd om iets te schrijven over het vakgebied waar zij zich in de afgelopen jaren hebben geprofileerd als professional. Want waarom zou ik alles zelf alleen moeten doen, als ik iemand in mijn netwerk heb die het veel beter kan, en waarvan ik mag leren?

Ik ben ontzettend blij met deze toezeggingen, want het stelt me in staat om de kwaliteit van deze blogmarathon verder te vergroten, experts aan het woord te laten, en zelf ook nog het één en ander op te steken 🙂

In de komende weken kom je dus met regelmaat artikels tegen van deze experts en krijg je top-of-the-knotch informatie en inzichten. En…. morgen begin ik al met een ‘gastoptreden’ van niemand minder dan…… 🙂 Kijk morgen maar (ik kan je wel verklappen dat deze persoon een groot vorbeeld voor me is!)

Ik zei het al eerder: we kunnen het! En we gaan het doen ook!

Samen staan we sterk!

Op ons succes!

Robert

Je mening telt
Deel dit artikel
Robert
 

Robert van der Wolk is psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Met 18 boeken en eBooks, en meer dan 600 artikels helpt hij mensen met een fysieke uitdaging om een onbegrensd leven te creëren. Met een lange geschiedenis aan fysieke beperkingen, waaronder Diabetes, nierfalen en extreme slechtziendheid weet Robert als geen ander hoe het is om met een fysieke uitdaging te leven, waar grenzen verlegd kunnen worden en welke tools er nodig zijn om toch in een ultieme vrijheid te leven.

 • Bo schreef:

  Hai Robert,

  Wat ontzettend sterk om de dialoog met jezelf bloot te geven! De ontdekkingen die je tegemoet gaat en vind along the way, zijn ook de ontdekkingen die anderen in jou vinden.
  We hebben meer hits als we breder spelen, zo ook voor jezelf, expandeer en je kunt meer ontvangen. Een gesloten houding met je armen over elkaar is niet knuffelbaar..iedereen wil toch knuffelen 🙂

  Thanks voor je blog, ik verheug me op de volgende good rush!

  ..wie dan, wie dan morgen?

  Bo

   
 • Robert schreef:

  Dank je Bo. Ik ben blij om te lezen dat je dit waardevol vindt. Het is ook een continue groeiproces, en hoewel we dat uiteindelijk alleen doen, is het nog lang niet zo’n gek idee om bepaalde kunsten van anderen af te kijken en je eigen te maken.

  Maak er een fijne dag van!

   
 • >