oktober 29

0 comments

10 Top Tips Van Les Brown Over Succes

By Robert


Afgelopen maand had ik het genoegen een weekend door te brengen met Les Brown, een motivational speaker op het gebied van personal development en succes die internationale bekendheid heeft en in de top 5 van ’s werelds beste sprekers staat. Hij leerde me dat zij die hun dromen achtervolgen, degenen zijn die succesvol worden. 

Les BrownIn dit artikel deel ik 10 top tips met je die je kunt inzetten om jouw dromen te achtervolgen en de successen te behalen om jouw leven naar een volgend niveau te krijgen.

1. You gotta be HUNGRY
Een van Browns uitspraken is ‘You gotta be hungry!’, wat aangeeft dat je werkelijk de wil, de drang en de noodzaak moet voelen om succesvol te zijn. Veel mensen willen wel succes, maar vinden gemak belangrijker dan succes. Eric Thomas zegt “If you want to succeed as bad as you want to breathe, you’ll succeed”. Be hungry!

Succes is namelijk niet enkel een resultaat, zo vertelt hij me. Succes is een proces.

2. Succes een Proces
We hebben allemaal geleerd dat succes een eindstadium is. Een momentopname in tijd wanneer je kunt zeggen dat een doel behaald is. Maar de ironie is, dat wanneer je een resultaat behaald hebt, vrijwel alles binnen in je vraagt om meer; het resultaat wordt onderdeel van een groter geheel – jouw succes

Elk resultaat brengt je naar een bepaald niveau, als treden van een trap of een ladder. Hoewel een pas behaald resultaat erg goed aanvoelt, zal het na verloop van tijd een comfortzone worden, en ligt de volgende uitdaging om naar het nieuwe niveau te streven voor de deur. De hunkering om jezelf naar een volgend niveau toe te werken, dat is de drive, de motivatie die ervoor zorgt dat je je blijft ontwikkelen. Want, elk niveau heeft zijn eigen spelregels.

3. Droom GROOTS
Begin met dromen. Welke dromen heb je vandaag? De meeste mensen behalen geen succes in hun leven; niet omdat ze te hoog richten en missen, maar omdat ze te laag richten en raken. Welke dromen maken je bang, geven je het gevoel van onzekerheid én spanning tegelijk? Richt je op doelen waarvan je nog niet weet hoe je ze gaat halen, maar waarvan je voelt en weet dat je ze moet halen.

4. Start NU
Een mooie uitspraak die ik van Brown hoorde was ‘The most wealthiest place in the world is the cemetary. It’s full of dreams, ideals and ideas that have never been accomplished.” Neem je dromen niet mee tot in de eeuwigheid, maar begin er vandaag nog mee ze te concretiseren. Wat is het wat je werkelijk wilt? Dat is al de eerste stap. En maak het nu niet een ‘zou kunnen’, maar een ‘moeten’.

5. Positieve Zelfpraat
Eén van de methodieken die je goed kunt inzetten om jezelf in beweging te krijgen je doelen na te streven, is het houden van positieve zelfpraat. In mijn eBook Master Mindset, dat je gratis kunt downloaden vertel ik hier meer iver. Het frappante is, dat 87% van alle gesprekken die we met onszelf voeren negatief is? 87 procent! Wees lief voor jezelf, praat met positieve power.

6. Zoek Naar Oplossingen
Eén van de reden waarom sommigen negatieve zelfpraat hanteren wanneer het aankomt op het stellen en nastreven van hun doelen, is dat ze lijden aan ‘possibility-blindness’ – wanneer een obstakel verschijnt, is het doorgaans makkelijker om op te geven dan om naar een oplossing te zoeken om door te zetten. Vertel je bewuste dat er een mogelijkheid moét zijn, en vraag je onderbewuste om je te helpen zoeken naar oplossingen. Dit artikel kan je daarbij helpen. Vaak liggen oplossingen buiten je comfortzone, maar bedenk: “To create wealth or success, you have to get uncomfortable.

7. Schrijf je dromen op
Een van de noodzakelijke stappen die je moet nemen om je doelen te kunnen bereiken, is het opschrijven van je doelen. Ik zeg vaak, mensen die niet in staat zijn hun doelen op papier te zetten, zijn niet in staat hun doelen te formuleren. En zolang je niet weet wat je wilt, zul je het ook niet behalen. Schrijf je doelen op, en hang ze op een plek waar je ze elke dag kunt zien. Herinner jezelf aan de dromen die je gerealiseerd wilt zien. Train jezelf om je doelen elke dag in je geheugen te laten passeren; hoe vaker je ziet wat je wilt, hoe groter de kans dat je het ook krijgt.

8. Train Je Skills In Het Overkomen Van Obstakels
En hiermee komen we aan op het ware kruispunt van succes en falen. Ben je bereid om energie, tijd en misschien ook wel geld in het realiseren van je doelen te steken? Is het nu leven en dan zorgen, of nu zorgen en dan leven?

Obstakels zijn de noodzakelijke hordes die je laten zien hoe graag je jouw dromen wilt realiseren. Als die obstakels er niet waren, dan zou iedereen alles bereikt hebben en zou er niks meer te wensen zijn; alles zou immers zonder slag of stoot gerealiseerd worden. Nee, we hebben uitdagingen nodig. Onzekerheid is één van de zes fundamentele basic human needs die we nodig hebben om verder te komen.

9. Onzekerheid is Oké – Blijf Wel Doorgaan
Het is die onzekerheid die zorgt dat adrenaline en endorfine gaat stromen wanneer dat nodig is, en die je alert houdt op cruciale momenten. De meeste mensen zullen zeven keer ‘Nee’ zeggen, voordat ze uiteindelijk een ‘Ja’ zullen geven.

Of je nu iemand iets vraagt dat je dichter bij je doel zal brengen of je loopt zelf tegen een hindernis aan die je er (tijdelijk) van weerhoudt om door te gaan, durf je focus op je doel te houden en door te zetten. In mijn boek Geef Nooit Op vertel ik aan het begin van mijn voettocht over de Pyreneeën, dat ik de ene berg na de andere opklim, en dat er maar geen einde aan lijkt te komen. Toch, door telkens de ene voet voor de andere te blijven zetten, lukt het me om  die zware etappe te overwinnen.

10. Play Full Out
Leer het jezelf aan om full out te spelen. Zeg JA tegen je grootste dromen en zet all-in op het verwezenlijken van die dromen. Les Brown sluit zijn speeches altijd op prachtige wijze af, en met zijn woorden sluit ik ook deze blog af.

Hoe hongerig ben jij naar succes?

Op jouw succes,

Robert

 

If you want a thing bad enough to go out and fight for it
To work day and night for it
To give up your time, your sleep and your peace for it
If all that your dream and scheme is about it
And life seems useless and worthless without it
And if you gladly sweat for it, and fret for it and plan for it
And lose all your terror of the opposition for it
And if you go simply after that thing that you want with all your capacity,
strength and sagacity,
faith, hope and confidence and stern pertinacity
if neither cold, poverty, famine, nor gout, sickness or pain
of body and brain, can keep you away from the thing that you want
If dogged and grim you beseech and beset it,
with the help of God,
YOU WILL GET IT!

– Les Brown

PS: Like en Deel dit artikel met vrienden waarvan je denkt dat ze deze tips goed kunnen gebruiken.

Je mening telt
About the author

Robert van der Wolk is psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Met 18 boeken en eBooks, en meer dan 600 artikels helpt hij mensen met een fysieke uitdaging om een onbegrensd leven te creëren. Met een lange geschiedenis aan fysieke beperkingen, waaronder Diabetes, nierfalen en extreme slechtziendheid weet Robert als geen ander hoe het is om met een fysieke uitdaging te leven, waar grenzen verlegd kunnen worden en welke tools er nodig zijn om toch in een ultieme vrijheid te leven.

You might also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>