januari 4

2 comments

Goede Voornemens

By Robert


Over het algemeen is de start van het nieuwe jaar voor velen een goed moment om de goede voornemens uit de kast te halen. Een paar kilootjes eraf, stoppen met roken, twee keer per week sporten, meer leuke dingen doen, vrienden vaker bezoeken en uiteraard meer geld verdienen. Het klinkt als een perfect plan, een frisse start van je leven, zo’n Nieuwjaars resolutie.

Er zijn talloze onderzoeken gedaan in de afgelopen jaren naar de kracht van Nieuwjaars resoluties, en belangrijker nog, naar de duur ervan. En wat blijkt? Op 1 januari voelen we ons heel sterk en gemotiveerd om de strijd aan te gaan met die overtollige kilootjes, die eeuwige sigaret en die sportschoenen die inmiddels al ruim een jaar in de kast staan. We hebben er zin in, we geloven erin, en dus gaan we ervoor. Tjakka!!

Met veel overtuiging beloof je jezelf dat het dit jaar anders is, dat je nu wel het doorzettingsvermogen hebt, en dat je je niet laat inpalmen door afleidingen en twijfels. En het lijkt te lukken… voor de eerste drie weken.

Uit die onderzoeken is gebleken dat de derde week van januari voor bijna alle mensen met goede voornemens de periode is waarop mensen afhaken. Het lijkt te zwaar, te inspannend, te moeilijk, om nog maar over de oude gewoontes die de kop opsteken te zwijgen.

Voor sommigen zijn de voornemens voor het nieuwe jaar zo’n must dat het een te serieuze aangelegenheid wordt. Koste wat kost moet het doel bereikt wordt, en alles moet ervoor wijken. Op zich een effectieve manier om je doelen te bereiken, maar ik vraag me dan toch altijd af of je het nog een leuke bezigheid vindt. Ik denk dan dat je puur op wilskracht doorgaat, wat naarmate de tijd verstrijkt zwaarder wordt om door te blijven zetten.

Nu ben ik een groot voorstander van doelen. Zoals Brian Tracy ooit zei: “People with clear, written goals, accomplish far 
more in a shorter period of time than people 
without them could ever imagine.” Maar om nou als een bezetene koste wat kost je doelen te proberen te bereiken door te gaan… is vraag me af of dat werkt.

Wanneer je weet wat je wilt is het al een stuk makkelijker om daadwerkelijk datgene ook te krijgen. In dat opzicht is het goed om na te gaan welk doel of welke doelen je wilt bereiken. Maar het belangrijkste is nog, dat je het met plezier en enthousiasme doet. Zonder dat is de weg naar succes ver lang en zwaar.

Nu is het IN ZICHT Evenement een bij uitstek geschikte tool om met je serieuze doelen aan de slag te gaan. Om er achter te komen wat het nu precies is wat je werkelijk wilt, of – als je al weet wat je wilt – hoe je datgene ook daadwerkelijk bereikt.

Kilo’s gaan er misschien vanaf, en die sigaret blijft wellicht voor een week of twee liggen, maar na enige tijd, als de motivatie en de drang eraf is, komen diezelfde kilo’s er weer aan en ligt die sigaret weer te roken in de asbak. Wil je weten hoe je deze, en je grotere wensen en doelen wilt bereiken en hoe je kunt doorzetten op lastige momenten, wees er dan bij op 16 Januari 2011! Voor meer informatie, klik op deze link.

Maar om je niet empty-handed achter te laten laat ik je hier een lijstje van minder serieuze voornemens zien. Bedenk, het leven is bedoeld om te leven, en dus om er ook met plezier aan deel te nemen.

 1. Ik eet vanaf nu geen chocola meer – behalve witte chocola; want dat is feitelijk geen chocola… of hagelsag, chocolate chip cookies, brownies en chocoladepudding

 2. Ik doe mijn mobiele telefoon de deur uit – als ik ook de deur uit ga

 3. Ik ga drie keer per week hardlopen – … als het niet regent, sneeuwt, koud is, het mist, er koopavond is of er iets leuks op tv is

 4. Ik eet meer groen – groene M&M’s, kikkertjes, groene winegums…)

 5. Ik ga er vaker op uit – om meer groen te kopen

Uiteraard zijn deze voornemens niet al te serieus. Wil je weten hoe je jouw serieuze voornemens kunt realiseren, schrijf je dan nu in voor het IN ZICHT Evenement.

Op ons succes!

Robert

Je mening telt
About the author

Robert van der Wolk is psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Met 18 boeken en eBooks, en meer dan 600 artikels helpt hij mensen met een fysieke uitdaging om een onbegrensd leven te creëren. Met een lange geschiedenis aan fysieke beperkingen, waaronder Diabetes, nierfalen en extreme slechtziendheid weet Robert als geen ander hoe het is om met een fysieke uitdaging te leven, waar grenzen verlegd kunnen worden en welke tools er nodig zijn om toch in een ultieme vrijheid te leven.

You might also like

 • marilyn schreef:

  Hahaha, eet meer groen! Zag ineens Kermit de Kikker langskomen heel gek…Maar ik ben er sowieso bij de 16e!

   
 • “Goede voornemens” hebben soms een frisse wind nodig..mochten de meeste voornemens vaak dezelfde zijn als de voorgaande jaren 😉
  Een nieuw jaar..vernieuwing..nieuwe kijk!
  We moeten even inkomen, maar op een gegeven moment schrijf of tik je niet meer per ongeluk 2010 in en is 2012 alweer in het zicht..
  Leef een onvergetelijk jaar..iedere dagr!

  Ben er bij de 16e en ben heel benieuwd hoe de groep zich zal vormen 🙂

  Always looking forward to read your next blog!

   
 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >