Food for Thought

Zelfhulp boeken zijn één van de best verkopende boeken aller tijden. Het is dan ook niet raar dat er een enorm aanbod is in boeken die zich op deze markt focust. In de afgelopen jaren heb ik zelf ook veel boeken, audioboeken en eBooks gelezen om mijn persoonlijke ontwikkeling sneller, leuker en uitgebreider te laten verlopen. Maar wat maakt een zelfhulp boek nou tot een goed boek, en hoe weet je welk boek je het beste kunt kiezen?

Een zelfhulp boek kiezen is persoonlijk. Jouw smaak, de manier waarop jij aangesproken wilt worden en de ‘toon’ die een boek zet kan erg bepalend zijn voor je besluit om door te lezen of zelfs meer boeken van diezelfde schrijver te willen hebben in je boekenkast. Komt een schrijver namelijk erg controlerend of autoritair over, waarbij hij/zij zegt wat jij moet doen, dan wordt de eerste horde al gevoeld. Een auteur moet bij je passen; hij moet de juiste snaar in je raken om zijn boodschap aan je over te brengen.

Overigens is het in mijn optiek soms wel verstandig om alsnog mee te gaan in het autoritaire van de schrijver, zeker als hij weet waar hij het over heeft (een miljonair die praat over hoe je financieel vrij kunt worden en je een oefening laat doen, vertrouw ik sneller dan een beleggingsadviseur die zelf niet belegt).

Wat ikzelf het belangrijkste vind is de ‘toon’ die iemand heeft in zijn of haar schrijfstijl. Met name bij audioboeken is dit ook een belangrijk aspect.

Je weet vaak al vrij snel of een boek je ligt of niet. De eerste pagina’s die je leest – ook al zijn dat pagina’s midden in een boek als je het op een willekeurige plek openslaat – geven je een goede algemene indruk of het boek je aan spreekt of niet.

Maar goed, het belangrijkste wat je waarschijnlijk wilt horen in deze blog is welke boeken je nu het beste kunt gaan lezen om je persoonlijke ontwikkeling een goeie stimulans te geven.

Wel, ik had het briljante idee om zelf een video te maken met daarin een aantal van de beste titels die mijn persoonlijke ontwikkeling en succes een flinke boost hebben gegeven.

Totdat ik ‘per toeval’ een video tegenkwam van mijn Amerikaanse vriend Floyd Jones, die me net even een paar stappen voor was en onderstaande video uploadde.

Ik hoop dat je er je voordeel mee kunt doen en een aantal van deze boeken zult lezen.

Op ons succes,

Robert

 

Je mening telt

About the Author Robert

Robert van der Wolk is internationaal spreker, trainer en life-coach. Met diverse boeken, eBooks en honderden artikels helpt hij mensen met een fysieke uitdaging om een onbegrensd leven te creëren. Met een lange geschiedenis aan fysieke beperkingen, waaronder Diabetes, nierfalen en extreme slechtziendheid weet Robert als geen ander hoe het is om met een fysieke uitdfaging te leven, waar grenzen verlegd kunnen worden en welke tools er nodig zijn om toch in een ultieme vrijheid te leven.

follow me on:

Leave a Comment:

1 comment
Add Your Reply