Elke Dag Valentijnsdag! In Verbinding Met Jezelf

Bouw Liefdevolle en Gepassioneerde Relaties

1  comments

Liefde is…

Echte Verbinding voelen.

Wie jij werkelijk bent laten zien aan anderen.

Het klinkt zo makkelijk, maar is het dat ook? Hoe doe je dat eigenlijk, verbinden?

Verbinding met anderen: je betrokken voelen, erbij horen, onderdeel uit maken van, begrepen worden, gezien worden, geliefd zijn, een zijn met elkaar. Als een mens langer dan drie dagen alleen is, begint ‘ie te snakken naar contact.

Het is maar weinigen gegeven om echt te genieten van heel lang alleen zijn. Verbinding houdt je in leven. Het brengt je de broodnodige benzine die je herinnert aan wie jij werkelijk bent: liefde.

Verbinding komt niet altijd makkelijk tot stand. Je hele leven heb je allerlei boodschappen mee gekregen over hoe je je kan verbinden, en ook vooral hoe je geen verbinding krijgt met mensen.

Verbinding confronteert. Het houdt je een spiegel voor waarin je niet alleen je mooie zijde, maar ook je schaduwzijde ziet. Het deel in jou dat ontwikkeld mag worden. Dat deel in jezelf dat om liefde van binnenuit vraagt.

Verbinding met anderen begint bij jezelf. Als je op vier niveaus verbinding hebt gekregen, lukt het je makkelijker verbinding met je omgeving te maken:

1. Spiritueel

Stel jij jezelf wel eens vragen over zingeving? Volg jij je hart? Wat is jouw levensdoel? Dit helpt je om je leven veel makkelijker en soepeler vorm te geven. Als je dit als uitgangspunt gebruikt, zullen deuren opengaan die jaren gesloten bleven. Het levert je enorm veel energie op.

2. Rationeel

Wat wil jij bereiken in je leven? Heb je doelen voor jezelf geformuleerd? Dit geeft richting aan je leven, aan wat je wilt doen nu je hier toch bent. Het zorgt ervoor dat keuzes maken appeltje eitje wordt.

3. Emotioneel

Hoe ga jij om met je emoties? ben je voldoende in balans? Ben je blij, kwaad, verdrietig, en wat doe je daarmee? Blijft je authentieke ik je de baas, of laat je je door je emoties leiden? Door boosheid, of angst. Dit voorkomt een goede verbinding. Laat de emotie komen en laat het gaan.

4. Fysiek

Hoe zit je in je vel? Voel je wat de reactie is van je lichaam op wat er om je heen gebeurt? Merk je op dat je vermoeid bent, of gestresst, of euforisch?  95% van alle lichamelijke klachten zijn psychisch. Het brengt je veel als je de oorzaak van je klachten weet (en hier iets mee doet).

Zelfreflectie helpt je om hierachter te komen. Wie ben ik? Wat wil ik? Waar wil ik naartoe? Met wie? Met wie verbind ik me? Hoe wil ik mijn hart volgen?

Een makkelijk controlemechanisme of je wel of niet in verbinding bent met jezelf, als je met anderen bent, is het volgende. Zeg je nee als je iets niet wilt? Luister je naar je lichaam als iets je teveel wordt? Durf je open te zijn over hoe je je voelt? Vraag je hulp bij dat wat je wilt?

Als alle vier de niveaus met elkaar in verbinding zijn, kun je echt goed luisteren naar de ander. Als dat nog niet lukt, ontstaat er een schijnverbinding, een betovering van de realiteit.

Een ander controlemechanisme of je de verbinding met anderen goed aan kunt gaan is hoe je reageert op kritiek en complimenten. Als kritiek hard aankomt, vraagt een deel in jou zelf om heling. De ander is de spiegel voor jouw allergie.

Met het besef dat jij helemaal goed bent zoals je bent, dat kritiek en complimenten alleen gaan over een vaardigheid, zul je makkelijker hiermee om kunnen gaan. Het belemmert dan in veel mindere mate de verbinding.

Een liefdesrelatie of vriendschap kan een geweldige leerschool zijn. Het is alleen niet altijd leuk om tegen hobbels aan te lopen.

Bij een hobbel ga je verwijten maken, je onderdrukt je gevoelens, je past je aan of je deinst terug. Het gevolg is dat er afstand en oppervlakkigheid ontstaat in de relatie tussen jullie.

Als je wilt groeien, en met nabijheid en verbinding om wilt leren gaan, is een relatie ideaal. Doet iets pijn? Geef je partner of vriend daar niet (volledig) de schuld van. Welke kwetsbaarheid ligt achter je reactie? Dat wijst vaak op wat je nou eigenlijk zoekt in een intieme relatie of vriendschap.

Iedereen heeft zijn eigen proces te doorlopen. Niet alleen jij, ook je partner of je vriendin heeft een ontdekkingstocht te gaan. Je zoekt elkaar vaak niet voor niets uit.

Om van hartsverbondenheid, naar zielsverbondenheid te komen, bied je elkaar in jullie relatie de mogelijkheid om jezelf te zijn. Met alles erop en eraan. Zo herken je steeds beter wie je bent en wat je hier komt doen.

Wees gelijkwaardig: sta allebei op eigen benen , zorg voor elkaar (niet alleen 1 die voor de ander zorgt). Neem verantwoordelijkheid voor je eigen gevoelsleven.

Onthoud dat er van jou gehouden wordt in de mate dat jij jezelf laat zien, wie je echt bent. Destemeer je in verbinding bent met jezelf, lukt het om jezelf te laten zien zoals je bent.

Met je mooie en minder mooie kanten. Je spreekt je uit, je komt voor jezelf op, voor jouw doelen, voor je levensdoel, je volgt je hart, zodat jij je fijn voelt.

Nu je met jezelf in verbinding bent en je hart volgt, maak je veel makkelijker contact met anderen. Je licht straalt meer, je wordt gezien!

Door je vrienden, je collega’s, je familie en je geliefde. De communicatie gaat makkelijker. Je wordt nu veel meer ervaren als benaderbaar en je kunt meer openstaan voor feedback en waardering. Je durft te ontvangen.

Om verbinding te ervaren, is het essentieel dat je je hart laat spreken. De wereld om ons heen raakt zich daar steeds meer van bewust. Het gaat niet om wie je kent, maar om wie je bent.

Dit is een nieuwe tijd die ons helpt een transformatie door te gaan van verbindingsloos doen, naar in verbinding zijn, dingen uitspreken, eerlijk zijn naar jezelf en elkaar. Je hart volgen en jezelf zijn.

Ik wens je een jaar toe waarin het elke dag valentijnsdag is, waarin je elke dag meer verbinding krijgt met jezelf en daarmee met anderen!

Warme groet,

Margaretha
(die eindelijk haar hart aan het volgen is. Dat levert haar enorm veel voldoening en plezier op!)

P.S. Wij helpen je graag om meer verbinding met jezelf te krijgen en je hart te volgen. Daarom hebben wij het Volg Je Hart – Event op zaterdag 22 maart voor je in petto! Een hele dag met aandacht voor jou en wie jij echt bent. Met allerlei oefeningen om dichter bij jezelf te komen en de stem van je hart te leren horen.  Doelen te stellen om te bereiken wat jij echt wilt. Check VanuitJeHartNaarWatJeWilt.nlvoor meer informatie, en om je in te schrijven. Tot de 22ste?

Margaretha Schokker is Volg-je-hart-specialist. Na haar burnout en een reorganisatie volgt ze nu een opleiding tot Holistisch Life Coach. Ze helpt je je hart te volgen, dichter bij jezelf te komen en om balans en ontspanning te vinden in de drukte van elke dag. Vanuit haar bedrijf Reinvent Yourself! biedt ze speciale coaching en training om je leven makkelijker te maken. Kom eens langs op: www.reinventyourself.nl


Tags

leerschool, liefde, relatie, spiegel, valentijnsdag, verbinding, volg je hart, vriendschap


Lees dit ook 

Hoe Overkom Je Een Trauma?

Hoe Overkom Je Een Trauma?

De 4 Communicatiestijlen Die Je Moet Beheersen Om Met Iedereen Een Goed Contact Op Te Bouwen

De 4 Communicatiestijlen Die Je Moet Beheersen Om Met Iedereen Een Goed Contact Op Te Bouwen

Margaretha

Over de auteur

Margaretha Schokker is gefascineerd door drijfveren. Na haar burnout en een reorganisatie volgt ze nu een opleiding tot Holistisch Life Coach. Ze helpt om balans en ontspanning te vinden in de drukte van elke dag en geeft meer tips om je leven makkelijker te maken.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meld je aan voor de nieuwwbrief

  >
  Success message!
  Warning message!
  Error message!