Doorgaan! - Robert van der Wolk
1

Doorgaan!

door Jorgen Welsink

Wat is het geheim van mensen die hun doel wel bereiken? Zit het in hun DNA? Of heeft het te maken met de dingen die zij doen. DOEN, ook zo’n woord, Daadkracht Overtreft Elke Negativiteit.  Wanneer moet je dan DOEN?, Dag, Ochtend en Eindeloos tot de Nacht. En wat als het dan eens tegenzit, wat doe je dan, geef je op of ga je juist door? Hoe graag wil je het eigenlijk?

In deze context vind ik de quote van Clement Stone erg toepasselijk:

“Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve.”

Nu inmiddels 2 jaar geleden scheurde ik tijdens het sporten mijn achilles. Een operatie was de beste oplossing. 6 weken gips en daarna een pijnlijke en lange revalidatie.

Een van de eerste dingen die na de operatie werd verteld was dat de kans dat ik weer zou kunnen hardlopen op een redelijk niveau zo ongeveer tot nihil was reduceerd.

En bedankt L. Op dat moment had ik natuurlijk bij de pakken kunnen gaan neerzitten tegelijkertijd was het lopen van een marathon altijd al een droom geweest.

Ik stond voor een keuze of mijn  droom opgeven of doorzetten?

“Where focus goes, energy flows and results show”
Ik besloot dat er eigenlijk 1 optie was, “pijn is voor even, opgeven is voor altijd.”  Ik ben dus als een bezetene gaan revalideren onder de beziedende leiding van mijn fysiotherapeut (Sander Schouwstra, dank je wel). 5 dagen per week zwoegen, zin of geen zin, dag in dag uit, pijn of geen pijn, DOORGAAN. De belangrijkste drijfveer was steeds mijn droom, de marathon lopen. En daar moest ik mijzelf iedere dag aan herinneren en op focussen en al mijn energie steken in de revalidatie. Ik stelde mijzelf elke dag  de vraag, hoe graag wil ik het eigenlijk? De motivatie voor mij was eigenlijk 2-ledig aan de ene kant voor mijzelf en mijn droom  en aan de andere kant om de mensen die zeiden dat het niet kon teleur te stellen.

Het resultaat:

Na enkele maanden revalideren was mijn herstel ver boven verwachting! Mijn droom kon ik inmiddels bijna aanraken.

Ik dacht aan de quote van een van mijn mentors Anthony Robbins


There always is a way!”
Nu inmiddels 2 jaar na mijn blessure is de dag aangebroken. Na 5 maanden trainen heb ik afgelopen zondag 31-10-2010 de Originele Marathon gelopen. 42 kilometer en 195 meter over het originele parcours, zo werd gezegd. 490 voor Christus heeft Pheidippides, een Griekse boodschapper, dit parcours gerend. Na de gewonnen slag om Marathon heeft Pheidippides non stop naar Athene gerend en volgens de legende storte hij na het zeggen van de woorden: “we hebben gewonnen!”, dood neer.

2500 jaar na deze legendarische daad, loop ik hetzelfde parcours van Marathon naar Athene. De eerste 10 kilometer redelijk vlak, 22 kilometer met flinke heuvels en dan 10 kilometer en 195 meter dalend. De maandenlange trainingssessies werpen nu zijn vruchten af.

3 uur en 35 minuten en 03 seconden na de start sprint ik over de finish, YES, dreams do come true.

Om deze loop niet alleen voor mijzelf te doen heb ik hieraan tevens een goed doel  gekoppeld 4 jaar geleden heb ik mijn vader verloren aan de gevolgen van Kanker. Hij is ook tot het laatste moment doorgegaan en heeft niet opgegeven.

Daarom heb ik het Wereld Kanker Onderzoeks Fonds als goede doel uitgekozen. Wereld Kanker Onderzoeks Fonds voor iedereen die dit doel ook een warm hart toedraagt donaties zijn welkom 🙂 via de link kom je op mijn sponsorpagina.

Zullen we samen jou sportieve droom in vervulling laten gaan? En samen voor een marathon trainen en een goed doel steunen, niets is onmogelijk, durf te dromen, durf te lopen.

Tot snel,

Jorgen

PS Frank Heldoorn bedankt voor de coaching.

Jorgen Welsink is health professional en sportcoach, en biedt mensen begeleiding naar een sportiever en gezonder leven door middel van voedingsadviezen en ondersteuning naar een sportief evenement. Er is een website in de maak, maar je kan hem nu ook al benaderen op www.jorgenwelsink.nl of www.jorgenwelsink.com.

Je mening telt
Deel dit artikel
Robert
 

Robert van der Wolk is psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Met 18 boeken en eBooks, en meer dan 600 artikels helpt hij mensen met een fysieke uitdaging om een onbegrensd leven te creëren. Met een lange geschiedenis aan fysieke beperkingen, waaronder Diabetes, nierfalen en extreme slechtziendheid weet Robert als geen ander hoe het is om met een fysieke uitdaging te leven, waar grenzen verlegd kunnen worden en welke tools er nodig zijn om toch in een ultieme vrijheid te leven.

 • Bo schreef:

  Jorgen vriendje!
  Wat heerlijk om je blog te lezen en energie te krijgen van wat je verteld.
  Chapeau voor het waar maken van je eigen droom 🙂

  Bo’tje

   
 • >