Design Your Life

Inspiratie en Motivatie

2  comments

Heb je onlangs nog nagedacht waar je over 30 jaar wilt staan en in wat voor hoedanigheid? Ben je een dromer, die hoopt op een mooiere toekomst, of kijk je in de achteruitkijkspiegel van je leven terwijl je vooruit gaat? Of leef je van dag tot dag, en zie je wel ‘waar het schip strandt’?

Het is niet ongebruikelijk om op de automatische piloot te leven, en elke dag je routines te doen, en het weekend ontspannen ingaan met het aanhouden van je sociale contacten, een klusje aan je huis, of er lekker op uit met of zonder de kids.

Hoe je je dagen ook invult, de kans is groot dat je niet stilstaat bij wat voor een toekomst je wilt creëren voor jezelf. Wanneer het gaat om het maken van toekomstplannen, gaan we vaak niet verder dan de volgende vakantie – en zelfs die krijgt meer aandacht en tijd dan de rest van je leven.

De algemene geachte is dat het veel tijd en moeite kost om zo ver vooruit te plannen, en velen vinden soelaas bij het spreekwoord “Wie nu leeft, die dan zorgt” – al was het onbewust.

Toch kun je met een aantal directe en korte stappen een begin maken met het creëren van je toekomst, en dat kun je vandaag al doen.

Een mooie toekomst hoeft niet zo ver weg te liggen, dat je denkt dat het te onrealistisch of onhaalbaar is, en je er dus op voorhand niet aan wilt beginnen. Je hoeft geen miljoenen op je bankrekening te hebben, je hoeft niet de directeur te zijn van het bedrijf of de organisatie waar je momenteel werkt, en het hoeft ook geen fotomodel superstrak lichaam te zijn, met een permanent maatje 36.

Waar het wel om draait? Wat maakt je werkelijk gelukkig?

Deze ene vraag stuwt jouw idealen, jouw mogelijkheden en stimuleert je om meer kansen en mogelijkheden te zien die je gedurende de rest van je leven helpen om langer gelukkig te blijven, meer vrijheid te ervaren en meer te betekenen voor anderen.

Ik geloof zo sterk in de kracht van mindset, focus en het nemen van kleine stappen, dat ik meer dan 10 jaar geleden de beslissing heb genomen om van mijn kennis en ervaringen een platform te maken die niet alleen mijzelf, maar juist ook anderen helpt om hun mogelijkheden te ontwaken en een leven te creëren waar ze werkelijk gelukkig mee zijn.

Mensen van over de hele wereld heb ik ontmoet die stukje bij beetje hun leven vormgeven zoals zij dat willen, en je zult verbaast zijn wat mensen werkelijk gelukkig maakt.

Zo heb ik ooit in een training een deelnemer gehad die het als zijn missie zag om zijn stad schoon te houden, omdat hij trots was op waar hij geboren en getogen was. Zijn ideaal hielp hem om een beroep te vinden dat hem elke dag opnieuw onder de mensen bracht, hem buiten ‘liet spelen’, zoals hij zelf noemde, en om tegelijkertijd een inkomen te genereren om zijn lifestyle te onderhouden.

Ook al is het misschien niet jouw wens om vuilnisman of –vrouw te worden, maar heb je wel iets waar je werkelijk gelukkig van wordt. Of het nu een beroep is, of een manier van relateren, of een calling waarvan je gewoon voelt dat je het moet doen.

Wat het ook is, het concept van Living by Design indiceert dat jij de ontwikkelaar bent van jouw leven, dat jij het kunt vormgeven zoals jij dat werkelijk wilt. En dan heb ik het niet over wishful thinking, maar over het concretiseren van de kleine stappen die je kunt nemen om te leven volgens jouw design.

Hoewel het mooi is om te dagdromen over leven als een koning of koningin, en jezelf in je mind te omringen met rijkdom, luxe spullen en andere zaken waarvan je denkt dat ze je gelukkig maken, is het principe van living by design veel minder complex dan je brein je doet geloven.

En dat begint met het stellen van die ene vraag. Wat maakt je werkelijk gelukkig?

Het antwoord, hoe afgezaagd het ook mag klinken, komt vanuit je hart, en niet vanuit je hoofd.

Living by design hoeft geen concept te zijn; laat het eerder hier en nu het startpunt zijn om je te stimuleren na te denken over hoe je jouw toekomst ingevuld wilt hebben.

En om je op weg te helpen heb ik een cadeautje voor je.

Het nieuwe boek “Living by Design – The 28 Day Journey to Create the Life of Your Dreams komt binnenkort uit, en jij kunt het gratis krijgen.

Door antwoord te geven op de volgende vraag, kom je in aanmerking voor dit boek, en kun je binnenkort beginnen met het zetten van de eerste stappen naar jouw ideale leven. Dit is mijn vraag aan jou:

Hoe wil jij dat jouw leven er uitziet in het jaar 2040?

Maak je antwoord zo uitgebreid en concreet mogelijk – immers, een droom of visie met helderheid is al voor de helft een gerealiseerd doel.

Denk er ook aan om je voor- en achternaam in het commentaarveld hieronder te zetten, anders kunnen we je antwoord niet goedkeuren.

Ik ben benieuwd naar jouw idealen.

Op jouw succes,

Robert

 

PS: Deel dit artikel ook door op de social media knoppen hieronder te klikken, zodat vrienden uit jouw netwerk ook van deze informatie profiteren. 


Tags

hoe plan ik mijn leven?, living by design


Lees dit ook 

Kom Los van het Vastzitten

Kom Los van het Vastzitten

Hoe Overkom Je Een Trauma?

Hoe Overkom Je Een Trauma?

Robert

Over de auteur

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

 • Esther schreef:

  In het jaar 2040 wil ik werken als zelfstandige.
  Eindelijk weet ik waar ik gelukkig in kan worden, het was een lange zoektocht,, maar ik ben er!

  Zelf heb ik diabetes sinds mijn 3e en wat ik wil is anderen hierin helpen en begeleiden.
  Een opleiding tot diabetesverpleegkundige zou heel realistisch zijn, echter ben ik gebonden (kinderen) en kan niet overal werken. In mijn omgeving is geen plek dus moet ik of wachten of de afstanden gaan maken en dat laatste weiger is.

  Dus wat dan? Ik heb net de knoop door gehakt om diabetescoach te worden! Nu moet ik alles gaan uitzoeken hoe ik het moet gaan aanpakken, wat er mogelijk is en weet ik het?

  Vanaf nu ga ik dit naast mijn huidige baan uitzoeken omdat dit is wat ik wil. Vandaag ga ik bellen met een diabetescoach en wil met haar een afspraak maken om haar verhaal te horen. Hoe is zij gestart? Wat moet je er voor doen? Welke opleiding heb ik nodig?

  Dit is mijn doel en ik ga mijn doel achterna. Eindelijk…….
  Iedere keer schuif ik het van de baan. Waarom?
  Angst, zekerheid, inkomen, onzekerheid.
  Het geluk in deze is, is dat ik het kan gaan opstarten naast mijn huidige baan (werk nu 2 dagen) dus loop ik minder risico.

  Ik ben een alleenstaande moeder met 2 kinderen en een eigen huis waarin ik echt wil blijven wonen.

  Dus in 2040 werk ik als diabetescoach.

  Hartelijke groet,

  Esther

 • Hedda Schueler schreef:

  In 2040 heb ik nog steeds een even liefdevolle en gelukkige relatie met mijn vriendin als nu en heb ik een kleine groep heel dierbare vrienden om mij heen. Ook heb ik een goede band met mijn familie. Ik heb mijn eigen wekelijkse radioprogramma op radio 4 en werk daarnaast voor diverse internetradiostations. Verder zing ik nog steeds in een geweldig koor en inmiddels ook in een kwartet en/of octet. Af en toe geef ik ook solouitvoeringen, zowel zang als piano. Inmiddels heb ik een boek geschreven dat vooral gaat over muziek, troost en het belang van geweldloze communicatie. Hoewel soms makkelijker gezegd dan gedaan omarm ik het leven zoals het komt met alle twijfel, angsten en onzekerheden die daar ook bij horen!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meld je aan voor de nieuwwbrief

  >
  Success message!
  Warning message!
  Error message!