De 3 Beslissingen die Je Toekomst Bepalen

Contribution, Geld en Financiën, Gezondheid en Vitaliteit, Liefde en Relaties, Persoonlijke Groei

0  comments

 

 

Als je er even bij stilstaat, dan kun je al snel concluderen dat de beslissing die je maakt op welk moment dan ook, het startpunt is van het resultaat dat je spoedig erna zult ervaren. Dit is een fundamenteel principe, en het heeft vergaande implicaties. Want hoe weet je nu welke beslissing je moet nemen als je niet helemaal zeker bent of dat de juiste is, en wat voor gevolgen dit heeft?

Eén van mijn mentoren liet me al op jonge leeftijd weten dat iedere beslissing de juiste is; een betere heb je op dat moment niet, en een slechtere wil je natuurlijk niet kiezen. Dat geldt voor elke beslissing op elk moment. Wanneer je niet tevreden bent met de gevolgen van je beslissing, dan ben je vrij om een nieuwe keuze te maken in het ‘nu’ om zo van koers te veranderen.

Hoewel dit een krachtig handvat is om in je achterhoofd mee te nemen wanneer je voor een beslissing staat, lijkt het voor veel mensen niet een waterdichte waarheid; ze zijn op zoek naar een manier om vanuit het moment een zo groot mogelijk anticipatie te creëren om op die manier, de beste beslissing te maken, die hen ondersteunt om verder te komen, hun doel te behalen en succesvoller te zijn.

Als jij tot één van die mensen behoort, dan heb ik in dit artikel drie belangrijke vragen voor je. Het zijn de beslissingen die je toekomst bepalen.

1. Waar Focus Je Op?
Deze vraag is meer dan een filosofie: er zit een berg van wetenschap achter, die de enigszins verborgen stelling achter deze vraag onderbouwt. Het is daar waar je je focus op legt, dat je bewuste mind triggert, om naar op zoek te gaan.

We herkennen allemaal het fenomeen: je zoekt een nieuwe jas, auto of telefoon. Je hebt je ideale product gevonden, en voor je er erg in hebt, zie je het overal om je heen. Dit principe heet synchronicity en het komt bij iedereen voor.

In het kader van ons onderwerp, heeft bovenstaande vraag te maken met de richting van je focus. Wanneer je namelijk voor een belangrijke beslissing staat, focus je dan op het gewenste resultaat, of laat je je leiden door je angsten en zie je in je mind’s eye overal tijgers en beren op de weg?

Blijf, hoe moeilijk het soms ook lijkt, zo veel mogelijk gefocust op je doel. Het eindresultaat. Op dat wat je wilt. Dat helpt je namelijk om naar mogelijkheden te zoeken die je ondersteunen om de volgende stap te nemen.

2. Wat Is De Betekenis Hiervan?
Je mind is als een hittezoekende raket: het zoekt telkens naar dat wat (ogenschijnlijk) belangrijk, urgent, potentieel gevaarlijk of voldoening gevend is. Deze opdrachten komen vanuit je controlecentrum in je brein, je amygdala. Dit deel van je brein is hoofdzakelijk in staat om gevaar te signaleren: zie ik prooi of ben ik het?

Het is je neocortex, het deel van je brein dat achter je voorhoofd zit, en dat het ‘nieuwste’ deel is van onze hersens, dat de betekenis geeft aan dat wat we zien. De neocortex beredeneert, in veel gevallen met logica, wat we zien, en geeft invulling en betekenis hieraan.

Focus je dus op een gedachte, een gevoel, of een gebeurtenis, dan is het belangrijk om voor jezelf te achterhalen welke betekenis je hieraan geeft. Hoe bizar het ook klinkt, niets in de wereld heeft een betekenis, behalve de betekenis die je eraan geeft.

Focus je dus op wat je wilt, welke betekenis je eraan koppelt, en…

3. Wat Ga Ik Doen?
…Welke actie ga je nu nemen. Het is namelijk de actie die je moet koppelen aan de gedachte, focus en interpretatie van de wereld in en om je heen. Zonder de stap van actie, zijn we allemaal filosofen die nadenken over ons eigen leven, zonder er enige actieve rol in te spelen – en dat is niet waarom je hier bent.

Op basis van alle informatie die je nu hebt, kun je nu de beste beslissing nemen in wat je gaat doen.

Dit geld voor alle gebieden in je leven. Neem bijvoorbeeld je gezondheid: als je gezondheid en vitaliteit niet ideaal is, waar focus je normaliter dan op? Waarschijnlijk op wat er allemaal niet goed is aan je lichaam en wat er schort aan je vitaliteit.

Als dat is waar je op focust, dan kun je hier ook betekenis aan geven. En het is de betekenis die je helpt om de richting te bepalen welke actie je zult nemen om verder te gaan met je leven.

Uiteindelijk gaan deze drie vragen om één aspect: keuzes. Er zijn wat dat betreft geen goede of juiste beslissingen, enkel dat wat je in het moment beslist.

Waar je ook op focust, dat is wat je zult voelen en ervaren. Wil je je beter voelen, sterker, daadkrachtiger, gelukkiger? Maak dan nieuwe keuzes.

Op het moment dat je die focus hebt, kijk dan naar wat het betekent. De betekenis die je geeft aan de boodschap hangt volledig af van jou.

En tot slot: op basis van je betekenis, reageer je op de situatie. Gooi je de handdoek in de ring? Zet je door? Zoek je naar nieuwe mogelijkheden? Welke actie je ook zult nemen – de keuze ligt bij jou.

Dit is mijn vraag aan jou: wat is jouw uitdaging vandaag de dag waar je deze informatie op kunt toepassen? Laat je reactie hieronder achter, en ontvang een gratis Rapid Change Coaching sessie met mij persoonlijk.

Het zijn de keuzes die je maakt, die je toekomst bepalen. Welke toekomst wil jij leven? Laat hieronder jouw reactie achter, help anderen met jouw kennis, en ontvang zelf een gratis Rapid Change Coaching sessie.

Op jouw succes,

Robert

 

Klik op de sociale mediaknoppen hieronder en deel dit artikel zodat jouw vrienden ook van deze kennis kunnen profiteren.

 


Tags


Lees dit ook 

De Verleiding van Pessimisme

De Verleiding van Pessimisme

Waarom Doe Je Wat Je Doet

Waarom Doe Je Wat Je Doet
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meld je aan voor de nieuwwbrief

>
Success message!
Warning message!
Error message!