mei 27

0 comments

Change Your Thoughts, Change Your LIfe

By Robert


Ben Jij Bewust Bezig?

Niets is zo veranderlijk als het weer, zeggen ze wel eens. En zeker wij Nederlanders kunnen genoeg aanknopingspunten vinden om iets over het weer te zeggen. Maar niet alleen het weer is veranderlijk. Want heb je wel eens stilgestaan bij je eigen gedrag?

Voor velen van ons lijkt het wel alsof we in ons volwassen leven vastzitten aan de gedachten, gewoontes en zelfs toekomstperspectieven als waarmee we dat volwassen leven instapten. Na een studie begin je te zoeken naar een baan die in de lijn past van je opleiding, en ergens in het verloop van de jaren die volgen transfer je van een huurwoning naar een koopwoning, vind je een partner (of neem je die mee), sticht je een gezin en koop je er zelfs nog een hond, een kat of een goudvis bij.

Oké, wellicht dat je nog eens van baan verandert, en de kans is ook zeker aanwezig dat je relatie overgaat en dat je een tijd single bent. Misschien blijf je zelfs langer dan gepland in een huurwoning zitten. Maar de (maatschappelijke) norm is ook in jou aanwezig, en velen van ons – bijna iedereen zelfs – leeft daarnaar.

‘Natuurlijk’, zeg je misschien. En ik moet ook bekennen dat dit prima is. Waarom zou je anders doen, risico’s lopen en niet op die vlakken gelukkig zijn waar je gelukkig in wilt zijn?

Nee, hetgeen waar ik op doel is dat we vaak genoegen nemen met dat waarin we lijken te belanden. De regelmaat zonder grote uitdagingen blijkt een favoriet onder het gros van de bevolking, lokaal, nationaal en zelfs internationaal.

We kijken op tegen die mensen die hun kop boven het maaiveld uitsteken, anders doen dan anderen, en zeker als ze succesvol worden in hun vrije leven, dan is dat iets waar we stiekem van denken ‘had ik maar…’ of ‘was ik maar…’.

Of het nu gaat om het maken van een lange reis, het schrijven van een boek of zelfs het overwinnen van een angst, het is haast of we vastzitten in de beperkende groef die ons ervan weerhoudt om die dingen te ondernemen of te veranderen. Alsof er een stemmetje van binnenin tegen ons zegt dat het niet voor jou is weggelegd, dat het te moeilijk is, of dat het een te groot risico vormt voor de stabiele zekerheid die je zo grootschalig waardeert.

Maar het geheim is, dat wanneer je geen risico’s neemt, je vast blijft zitten in de middelmatigheid. En wij Nederlanders zijn erg goed in die middelmatigheid. Het zou me niets verbazen als we zelfs de titel wereldkampioen middelmatigheid op onze naam hebben.

‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ en ‘schoenmaker, blijf bij je leest’ en de bovengenoemde ‘kop over het maaiveld uitsteken’ zijn allemaal uitdrukkingen die duiden p de risico’s die je neemt door van het geijkte pad af te wijken. De focus ligt op het risico, het gevaar van de verandering in plaats van de winst die te behalen is.

Door je eigen gedrag onder ogen te zien, en met name de overtuigingen die daaraan ten grondslag liggen, creëer je de mogelijkheid om meer van je potentieel te vervullen, gelukkiger te worden, meer successen te boeken en dichterbij je ideale leven te komen.

In mijn volgende artikel geef ik je een geweldige tool mee waar je werkelijk ALLES dichter naar je toe haalt en je fantasie kunt omzetten in werkelijkheid.

De eerste stap heb je nu gezet – bewustwording.

Kijk eens naar die gebieden in jouw leven waar je graag nog dat extra zetje in de rug kunt gebruiken. Waar je eigenlijk nog een stap verder in wilt komen, maar waar het tot nu toe aan schortte om dat werkelijk te realiseren.

Verander je je gedachten, dan verander je je leven.

Op ons succes,

Robert

 

About the author

Robert van der Wolk is psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Met 18 boeken en eBooks, en meer dan 600 artikels helpt hij mensen om op persoonlijk en professioneel vlak een onbegrensd leven te creëren. Met een lange geschiedenis aan fysieke beperkingen, waaronder Diabetes, nierfalen en extreme slechtziendheid weet Robert als geen ander hoe het is om een uitdagend leven te leiden en een mindset te hebben waarmee grenzen verlegd kunnen worden. Gecombineerd met ruim 20 jaar aan kennis leert hij anderen welke tools er nodig zijn om in ultieme vrijheid te leven.

You might also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>