Construeer Je Mindset Voor Succes - Robert van der Wolk

Construeer Je Mindset Voor Succes

 

Vroeger dachten we dat de aarde plat was. Tegenwoordig weten we beter. Dankzij moderne technieken kunnen we niet alleen tot op de centimeter nauwkeurig b bepalen wat de omtrek van de Aarde is, maar kunnen we zelfs ver voorbij onze planeet kijken. Waarom geloven we dan nog steeds dat succes niet voor iedereen is?

Het was Aristostenes die enkel met een stok, een gat in de grond en de zon al in de derde eeuw A.D. kon vaststellen dat de Aarde zo’n 42.000 kilometer in omtrek was. Hoewel we lange tijd de gedachte dat de aarde rond was verwierpen, geloofden we uiteindelijk toch deze bewering – omdat er steeds meer bewijs kwam dat de Aarde niet plat was, maar rond.

Tegenwoordig poppen er steeds meer miljonairs op uit de grond dan ooit tevoren. Er zijn steeds meer mensen gelukkig, ondanks de economische aberraties en is de wereldse welvaart nog nooit zo hoog geweest als ooit tevoren; we hebben in de Westerse wereld allemaal wel een koelkast, een tv en een mobiele telefoon, ongeacht onze financiële status.

Toch geloven veel mensen nog steeds dat succes, wat dat ook voor hen betekent, niet haalbaar of weggelegd is voor hen. Ze hebben hun overtuigingen aanvaard dat de mate van welvaart (of het gebrek ervan) op basis van hun ervaringen “nu eenmaal zo is” en niet veranderd kan worden.

En daarmee trek ik de vergelijking met de overtuiging uit vroeger tijden dat de Aarde plat was. Op basis van wat je weet bouw je een kaart van de wereld om je heen. Hoe sterker je gelooft in die overtuiging(en), des te meer bewijs zie je om je heen n de fysieke wereld om die overtuiging te onderbouwen.

Maar toch zijn er steeds meer mensen die durven te geloven dat er meer mogelijk is; dat ze meer kunnen bereiken. Meer plezier, meer voldoening, meer succes. Wat is het verschil tussen de mensen die hun persoonlijke, relationele en zakelijke succes steeds verder weten te vergroten en de mensen die blijven worstelen met in hun leven?

Het antwoord is simpel: mindset en overtuiging.

Het was Napoleon Hill, één van de eerste auteurs en producers van persoonlijk succes, die in de jaren ’20 al de fameuze woorden zei – en die tot in lengte van dagen herhaald worden – dat ‘what the mind can believe and perceive, the body can achieve’. Hoewel het lijkt op een mooie rijm voor een Facebook post, zit er meer achter deze quote dan je zou denken.

Je overtuigingen vormen de basis van je realiteit. Geloof je dat iets kan, tot in de kern van je cellen, dan zal je mind er alles aan doen om ook het bewijs te vinden om die overtuiging te onderbouwen. Dat betekent eveneens dat je mind er alles aan zal doen om jou te ondersteunen in je fysieke leven om die overtuiging te versterken met resultaten.

Werk dus allereerst aan je mindset en je overtuigingen ten aanzien van dat wat je wilt bereiken.

En ook al merk je dat het niet gemakkelijk is om je mind zover te krijgen om oude overtuigingen los te laten, dan nog is het een goede stap om alvast de doelen te stellen om de resultaten te krijgen die je wilt hebben.

In mijn successeminar ga ik niet alleen dieper in op waarom je doet wat je doet – je huidige situatie – maar help ik je ook om je mindset open te stellen voor de mogelijkheid om verder te kijken dan de resultaten die je tot dusver hebt behaald. Hiermee bouwen we samen aan je nieuwe overtuigingen, de fundamentele bouwstenen om een succesvol en gelukkiger leven te creëren waarmee je telkens weer nieuwe mogelijkheden voor jezelf creëert om een nog betere invulling te geven aan jouw leven.

Tot slot neem je mijn succesformule mee, waarmee je al jouw doelen gegarandeerd zult bereiken.

Ik hoor maar al te vaak mensen om me heen zeggen ‘Ik geloof het als ik het zie’, en ik denk dat dit een prachtige uitspraak is, zolang de woorden in een iets andere volgorde staan: Ik zie het, wanneer ik het geloof.

En daarmee komen we terug op het aspect van mindset en overtuigingen. Zoals Gandhi ooit zei

“Keep your thoughts positive because your thoughts become your words. Keep your words positive because your words become your behaviors. Keep your behaviors positive because your behaviors become your habits. Keep your habits positive because your habits become your values. Keep your values positive because your values become your destiny.”

Voor meer informatie over het succesmijnseminar en aanmelden, klik hier.

Bouw bruggen om je positieve mindset te versterken. Versterk ze door ondersteunende overtuigingen toe te voegen of te verruilen voor degenen die je belemmeren en start met het uitvoeren van de acties om jouw dromen en doelen te bereiken.

 

Op jouw succes,

Robert

 

 

Je mening telt
Deel dit artikel
Robert
 

Robert van der Wolk is internationaal spreker, trainer en life-coach. Met diverse boeken, eBooks en honderden artikels helpt hij mensen met een fysieke uitdaging om een onbegrensd leven te creëren. Met een lange geschiedenis aan fysieke beperkingen, waaronder Diabetes, nierfalen en extreme slechtziendheid weet Robert als geen ander hoe het is om met een fysieke uitdfaging te leven, waar grenzen verlegd kunnen worden en welke tools er nodig zijn om toch in een ultieme vrijheid te leven.

>