3 Tips Om Obstakels Te Overwinnen - Robert van der Wolk
1

3 Tips Om Obstakels Te Overwinnen

Bob Proctor zegt “Refuse to let your present results influence your thinking. Keep reminding yourself that you have a power within you that is superior to any condition or circumstance you may encounter enroute to your goal.” Nu is dat een mooie uitspraak, maar hoe doe je dat?

Afgelopen week merkte ik dat mijn wereld wel erg dichtbij die van een Sci-Fi film kwam. Niet alleen het bloederige tafereel van na de operatie, maar ook (en misschien nog wel meer) het aansluiten aan de machines die mijn ‘olie verversen’. De doorzichtige slangen die uit mijn borst steken en naar de machine lopen nemen bij aanvang direct de dieprode warme kleur aan van de kracht die door mijn lijf stroomt. Ook de temperatuur is voelbaar, wanneer ik zo’n slang vasthoudt: zevenendertig en een halve graad.

Deze handelingen dragen er aan bij dat ik mezelf makkelijk kan ‘vastzetten’ in het nu. Als een konijn dat verstard blijft staan, of een rendier dat in de koplampen kijkt en niet meer in staat is ook maar één poot te verzetten. Mijn doorgaans optimistische hoofd liet het deze afgelopen week op die momenten vaak afweten en kwam enkel nog met boodschappen van het nu.

Focus
Toch is het scherpe randje er wel afgegaan. Zo worden mijn angstaanvallen (door al dat gefrummel aan de leiding die uit mijn borstkas steekt) minder. Met een aantal ademhalingstechnieken, waarbij ik mijn ogen sluit en me visualiseer hoe mijn adem tot diep in mijn onderbuik stroomt en langzaam aan weer terugkomt, ontspan ik sneller en kan ik dat wat er op dat moment gebeurt gemakkelijker over me heen laten komen.

Vision board
Daarnaast is er nog een geheim wapen dat ik gebruik om ervoor te zorgen dat ik hierdoor heen kom. Zo ben ik begonnen met het maken van een vision board. Dat is een groot vel papier waarop ik zo gedetailleerd neerzet waar ik naartoe wil met mijn leven. Het is een soort visuele doelen-schiderij. Wat dit doet voor mij, is dat ik een reden heb om naar toe te werken en mijn aandacht hierop kan concentreren. Een vision board is de gedetailleerde verbeelding van waaruit hoop, kracht en optimisme zich langzaam maar zeker manifesteren.

Affirmative
Inmiddels ben ik het rad van de vele onderzoeken ingegaan, die me zullen voorbereiden op transplantatie. Hoewel dat op dit moment nog niet op korte termijn zal plaatsvinden, ben ik toch al begonnen met het kijken naar de mogelijkheden van een revisie van mijn lichaam. Een nier en een pancreas (alvleesklier). Dat zal erbij komen. Een ingreep die niet zonder risico gaat, maar die wel een hoop goeds met zich mee kan brengen. Met een nieuwe nier en pancreas zou de diabetes, waarmee ik ruim 20 jaar mijn leven heb gedeeld behoren tot het verleden.

Om ervoor te zorgen dat mijn lijf zo goed mogelijk hierop is voorbereid geef ik mijn onderbewuste positieve signalen die eraan moeten bijdragen dat op het moment suprême (en daarna) alles goed verloopt. Dat doe ik door middel van positieve affirmaties., of anders gezegd ik praat op optimistische wijze tegen mezelf. Onderzoek heeft bewezen dat praten tegen jezelf op een positieve manier effect heeft en dat je daarmee verder komt dan wanneer je negatief georiënteerd bent of het zelfs zou nalaten tegen jezelf te praten.

Met een gecontroleerde gedachtestroom dirigeer ik mijn aandacht naar mijn organen en vertel ze dat we binnenkort een paar nieuwe vrienden erbij krijgen. “Laten we ze van harte verwelkomen, want zij blijven hier voor een lange tijd, en willen zich graag gaan bewijzen door hard te werken. We ontvangen ze met open armen en accepteren ze als familie. Want eerlijk gezegd, dat zijn ze ook.”

Deze drie technieken hebben mij in het verleden goed geholpen om door moeilijke periodes heen te komen, obstakels te overwinnen en doelen te bereiken. En met diezelfde overtuiging prent ik mezelf in dat ik ook door deze situatie heen kom, en zelfs beter dan toen ik erin ging. Met ‘the power’ waar Bob Proctor het in het begin over had, zit het wel goed. Die power is namelijk geloof (faith).

Op ons succes!

Robert

Je mening telt
Deel dit artikel
Robert
 

Robert van der Wolk is psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Met 18 boeken en eBooks, en meer dan 600 artikels helpt hij mensen met een fysieke uitdaging om een onbegrensd leven te creëren. Met een lange geschiedenis aan fysieke beperkingen, waaronder Diabetes, nierfalen en extreme slechtziendheid weet Robert als geen ander hoe het is om met een fysieke uitdaging te leven, waar grenzen verlegd kunnen worden en welke tools er nodig zijn om toch in een ultieme vrijheid te leven.

 • Mandy schreef:

  Wow.. mooi blog Robert! En wat goed dat je zo positief kan blijven..
  Ik geloof zeker dat een positieve instelling bijdraagt aan herstel. Ik werk in de reïncarnatietherapie ook met ladingen die je op celniveua (lichamelijk dus) met je mee kan dragen. Mocht je nou weer es in gesprek zijn met je lijf.. misschien merk je wel iets op van gedachte’s of weerstand dat eventueel in je cel zou kunnen zitten? Deze werken als kleine magneetjes waar je ladingen (ziekte’s bv) mee aantrekt. Als je waarneemt welke weerstand er in je cel zit (bv. ervaringen uit jeugd of vorig leven) en je zou dit kunnen neutraliseren dan zou eventuele weerstand voor een transplantatie kunnen verminderen of verdwijnen..! Mocht je geïnteresseerd zijn, ik wil je er graag meer over vertellen..!

  Veel kracht toegewenst..!
  Liefs Mandy.

   
 • >