17 Dingen Die Je Beter Kunt Stoppen Jezelf Aan Te Doen

Ontwikkel Meesterschap In Je Eigen Psychologie

0  comments

Succes, op welk vlak dan ook – gezondheid, relaties, werk, financiën of persoonlijk vlak – heeft te maken met doorzettingsvermogen. Soms echter staan we onszelf in de weg naar dat succes. We saboteren onszelf, wat ons weerhoud om het doel of zelfs uiteindelijk het leven te bereiken dat we zo graag willen.

In dit artikel geef ik je 17 punten waar je beter zo snel mogelijk mee kunt stoppen om jezelf aan te doen, wil je succes bereiken. Soms is opgeven de beste keus; het opgeven van gewoontes of gebruiken die je ervan weerhouden succesvol te zijn.

1.    Stop met  wegrennen van je problemen

Problemen zullen er altijd zijn, hoe hard je ook rent. In plaats daarvan, ga de uitdaging aan; het vergemakkelijkt je leven, vergroot je comfortzone en geeft je meer zelfvertrouwen om nieuwe kansen en uitdagingen aan te gaan. .

2.    Stop met je eigen verlangens of behoeftes naar de achtergrond te schuiven

Geven voelt goed, en jij bent minstens net zo belangrijk. Erken je eigen gevoelens en verlangens, en maak ze ook kenbaar naar anderen, zodat je – hoe moeilijk het misschien ook is – ook mag ontvangen. Je kunt alleen groeien als je eerlijk naar jezelf kunt zijn en de verantwoordelijkheid neemt voor je gedachten en acties.

3.    Stop met het verleden vast te houden

Je kunt niet naar het volgende hoofdstuk van je leven toegaan, zolang je het vorige hoofdstuk blijft herlezen. Wat het ook is dat in het verleden gebeurd is, zoek naar een manier om dat een plek te geven en begin met de creatie van jouw nieuwe hoofdstuk.

4.    Stop met je angst om te falen

Een persoonlijke favoriet. Angst (om te falen) verlamt. In plaats van het risico om een fout te maken doen we niets. OP die manier maak je ook geen fouten, maar kom je ook niet verder; je blijft in je comfortzone.

5.    Stop met zelfkastijding voor oude fouten

Hoewel je je mentale verleden kunt veranderen, kun je je fysieke verleden niet veranderen. Keuzes die je ooit gemaakt hebt, waren de beste die je op dat  moment had; betere wist je niet te vinden. Hoe de situatie ook is ontvouwd, laat het niet in de weg staan om vanaf vandaag werkelijk gelukkig te zijn.

6.    Stop geluk te proberen te kopen

Gelukkig zijn is een momentopname. Geluk daarentegen is een proces. En hoewel je geluk tijdelijk kunt aanschaffen voor geld, zal het niet lang stand houden. Het ware geluk zit in jezelf, in de keuze om gelukkig te zijn. Kies ervoor om gelukkig te zijn (een state of being), dan komt geluk (het proces) ook gemakkelijker.

7.    Stop met het verwachten dat anderen jou gelukkig maken

De enige die jou gelukkig kan maken, dat ben jezelf. Anderen kunnen enkel bijdragen aan jouw geluk, maar zullen nooit de hoofdverantwoordelijke zijn. Als een ander iets doet wat je blij maakt dan is dat fijn. Als jij jezelf gelukkig maakt, dan ben je werkelijk meester over je happiness.

8.    Stop met denken dat je ‘er’ nog niet klaar voor bent

Eén van mijn leermeesters zei ooit “You don’t have to  e perfect to start, you have to start to be perfect” Er is geen beter moment dan het ‘nu’ om dat te doen wat je zo graag wilt. No matter te end result. Je kunt altijd de volgende stap nemen.

9.    Stop met wedijveren met iedereen

Niet alles is een wedstrijd. Je hoeft niet altijd de eerste, de beste of de slimste te zijn. Er zijn vaker situaties waarbij je aanwezigheid, je aandacht, je waardering of je bijdrage voldoende is om erkend te worden voor wie je bent. Bedenk: je identiteit hangt niet af van de plaats waar je eindigt. Je bent toch al een winnaar!

10.    Stop met het spenderen van tijd aan de verkeerde mensen

Het is geen makkie, maar het levert je zo veel meer op dan te blijven investeren in mensen die je enkel energie kosten. Vriendschap is het etiket van synergie, waarbij de som der delen groter is dan het totaal.

11.    Stop met jaloers te zijn naar anderen

Jaloezie betekent denken in schaarste. “Ik wil wat hij/zij heeft ook, en gun het hem/haar niet, omdat ik het niet heb.” De ironie is, dat wanneer je anderen hun geluk gunt, het de weg in jouw geluk helpt te versnellen.

12.    Stop met klagen en zelfmedelijden

Tuurlijk, het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. En af en toe krijgen je best een flink pittige uitdaging voor je kiezen – maar niet zonder reden. Kijk eens terug op die moeilijke situaties in je verleden. Vaak hebben ze er uiteindelijk wel voor gezorgd dat je situatie verbeterde.

13.    Stop met kleine momenten onbelangrijk te maken

Natuurlijk is het belangrijk om gefocust te zijn om ‘the big picture’. Maar dat wil niet zeggen dat kleien momenten onbelangrijk zijn. Soms zijn het juist de kleine momenten die voor meer impact zorgen dan het grote doel.

14.    Stop met alles perfect te willen maken of hebben

Perfectionisme wil zeggen dat je nooit tevreden bent met het resultaat zoals het er nu voor staat. De onderliggende emotie van perfectie is dan ook vaak ontevredenheid of ongenoegen uit onmacht, en n zelden voldoening. Ga in plaats van ‘perfectie’ voor ‘uitmuntend’.

15.    Stop met het volgen van het pad van de minste weerstand

De makkelijkste weg wil niet altijd zeggen dat het de beste is. In ‘The Last Lecture zegt Randy Pausch “ Brick walls are there for a reason: they let us prove how badly we want things.”Wanneer je iets wilt doen dat de moeite waard is, dan is dat nooit gemakkelijk.

16.    Stop anderen kwalijk te nemen voor jouw problemen

De mate waarin je je dromen zult realiseren hangt samen met de mate van verantwoordelijkheid dat je neemt voor jouw leven. Je geeft je verantwoordelijkheid, en daarmee ook je kracht uit handen aan anderen, wanneer je het anderen kwalijk neemt voor jouw problemen.

17.    Stop met focussen op wat je niet wilt

Where attention goes, energy flows, and results show. Ook dat wat je niet wilt in je leven. Het is makkelijk om jezelf te verliezen in irritatie, frustratie of onmacht. Wanneer dat gebeurt, attendeer jezelf er dan op, en verschuif je gedachten door STOP! Te roepen. Dit biedt vaak een nieuwe gelegenheid om je gedachten opnieuw te oriënteren.

Het is makkelijk om in de routine van je gewoontes bepaalde persoonlijke hindernisjes over het hoofd te zien; je herkent ze wel wanneer ze er zijn, maar vergeet ze al snel, omdat ze vaak niet langdurig of omvangrijk zijn.

Juist door één of meerdere van deze gewoontes te lokaliseren en aan te pakken, verander je op bewuste wijze jouw rituelen en gebruiken, waarmee je ook op langere termijn je leven meer vormgeeft zoals dat het beste voor je werkt.

Deel dit artikel met anderen die ook een reminder kunnen gebruiken. Klik ook op de Like-button als blijk van waardering.

Dank je wel.


Tags

eigenwaarde, faalangst, fouten, geluk, gewoonte, happiness, happy, klagen, probleem, slechte gewoonte, stop, succes, verlangen, verlangens, verleden, verwachtigng, zelfkastijding


Lees dit ook 

Kom Los van het Vastzitten

Kom Los van het Vastzitten

Hoe Overkom Je Een Trauma?

Hoe Overkom Je Een Trauma?

Robert

Over de auteur

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meld je aan voor de nieuwwbrief

>
Success message!
Warning message!
Error message!