De 10 Karakteristieken van Een Geniale Mindset - Robert van der Wolk

De 10 Karakteristieken van Een Geniale Mindset

 

 

We Cannot Solve Our Problems
With The Same Thinking We Used
When We Created Them

–  Albert Einstein –

 

Een genie is iemand die buitengewoon intelligent en/of creatief is – in het algemeen of in een specifiek gebied. Een genie is dus iemand die meesterschap heeft over bepaalde principes, en zichzelf op bepaalde ‘manieren’ weet te leiden, zodat ze elk verlangen kunnen realiseren.

De reden dat dit mogelijk is voor hen, is omdat er bepaalde wetten actief zijn, waar we doorgaans geen besef van hebben, maar die een genie ontdekt heeft door trial and error.

Hieronder vindt je de meest belangrijke karakteristieken van een genie, welke je nodig hebt om je dromen te realiseren, hoe groot ze ook mogen zijn.

1. Het is niet wat je doet, maar hoe je het doet dat het verschil maakt
Hat gaat niet zozeer om hard werken, noch om slim werken. Wat nog belangrijker is, is dat je werkt in lijn met je eigen echte ‘natuur’, dat ervoor zorgt dat je elk doel bereikt. Je natuur is dat je onbewuste mind een enorme invloed heeft op wat er gebeurt in je leven. Werk vanuit je onderbewuste, doe taken die in lijn liggen met je purpose of Ikigai en vermijdt zo veel mogelijk “rommel” dat je afleidt van wat je werkelijk wilt.

2. Wees werkelijk geïnteresseerd in je doel, en de aspecten die ertoe leiden
Als je doel is om de kracht van je brein te vergroten, dan is het belangrijk dat je interesse toont in alles dat daartoe leidt. Daartoe behoren ook aspecten als discipline, gedrag en attitudeveranderingen.

Toon je geen interesse, dan zal het (wat het ook is) ook geen interesse tonen in jou. Dit is omdat het tonen van mentale interesse je doel in staat stelt, om gecreëerd te worden door jou.

 

3. Investeer alleen in je doel
Wanneer je je volledig kunt toeleggen op je doel, en afleidingen links laat liggen, richt je al je energie en focus op dat ene doel. Doe je meerdere dingen tegelijkertijd – een beetje hier en een beetje daar – dan verstrooi je deze energie en leidt dat uiteindelijk tot een lang traject dat niet vergezeld is van motivatie. Dit is waarom sommige mensen jarenlang hard werken, zonder grootse resultaten te bereiken.

 

4. Zet de hoogste waarde van je innerlijke visie boven alles
Zolang je het beeld of plaatje van je doel kunt zien in je gedachten, en dat kunt blijven aanhouden totdat je je doel bereikt hebt, ben je op de juiste weg. Deze visie helpt je om door te gaan wanneer het pad naar je doel zwaarder wordt, of wanneer je onzeker wordt over je situatie.

 

5. Wat je zegt of doet is per definitie waarin je investeert
Als ik zeg dat ik iets niet kan, dan investeer ik mijn energie in het niet kunnen van dat iets. Wanneer ik zeg dat iets niet zou moeten zijn zoals het is, dan investeer ik in het verslechteren van die situatie. Om die reden is het belangrijk om alleen dingen te zeggen en te doen waarover je wilt praten en handelen, en waarvan je wilt dat het zich manifesteert. Om deze reden vermijd ik tv, radio en kranten, omdat ik anders mijn energie investeer in wat anderen zeggen – en daarmee zaai ik hoogstwaarschijnlijk iets waarvan ik, wanneer het oogstseizoen is aangebroken, niet blij zal zijn met de resultaten. As you sow, so shall you reap gaat het gezegde immers – en dit is een universele wet van energie.

 

6. Een mentale stille mind is cruciaal voor succes
De beargumenterende, bekritiserende, egoïstische en sceptische mind is de mindset voor mislukking. Het is beter om, door een stille mind te houden, van elke situatie te leren. Heb je de neiging om bekritiserend te zijn, dan bekritiseer je ook de goede dingen die uit je onderbewuste naar boven komen. En daarmee leef je een leven dat los staat van de kracht van je onderbewuste mind. In dit geval zullen je acties, gedragingen, overtuigingen en gedachten zwakker zijn en zullen je leiden naar zwakte.

 

7. Doe maar één ding per keer
Wanneer je twee dingen tegelijkertijd doet, dan is je voortgang paradoxaal langzaam. Je fysieke en mentale aandacht is opgesplitst, en daarmee is je algehele kracht om een taak te doen, niet meer dan een vierde. Voor de twee doelen investeer je dus de helft van je energie; de rest van je energie wordt verspild en leidt uiteindelijk tot negatieve resultaten. Dit is een universele wet.

8. Erken de waarde van het planten van zaadjes, in plaats van alles zelf te doen
Je hoeft niet al het werk te doen. Het gaat er eerder om dat je het in de juiste volgorde doet. Zolang je met de juiste fundamenten begint, hebt je een goede basis om voortgang te maken in de richting van je doelen. De resultaten zullen een eigen leven beginnen te leiden, en zullen je de juiste weg laten zien hoe je verder komt.

 

9. Je eigen overtuigingen kunnen je aan de ketting houden, of bevrijden
Overtuigingen zijn filters waardoor je realiteit in fysieke zin wordt gecreëerd. Je overtuigingen veranderen zal daarom een fysiek gevolg hebben op de wereld om je heen. Het is daarom belangrijk dat je de juiste (basis)overtuigingen hebt, zodat je de juiste gedragingen en acties richting je doelen creëert. Beoordeel een situatie niet zozeer op de resultaten, maar voorafgaand daaraan op je eigen overtuigingen, en hoe geperfectioneerd deze zijn, om je toe te staan je doel uit te laten komen.

 

10. Leef in het moment
Dit betekent dat je niet met je gedachten in de toekomst of het verleden moet blijven zitten. Wees in het hier en nu, en blijf er ook. Hiermee geef je je mind toestemming om te focussen op waar je nu bent, zodat je alle creatieve energie kunt inzetten voor de materiële manifestatie van je doel.

Onthoud dat je een geniale mindset kunt cultiveren. Je mind is niet rigide, maar juist flexibel. Creëer meer connecties per zenuwcel (neuron) in je brein, en je zult merken dat je capaciteit om problemen makkelijker op te lossen en sneller je doelen te bereiken, zal toenemen.

Dit is mijn vraag voor vandaag aan jou:

Welk doel zou jij gemakkelijker en sneller bereiken met een geniale mindset? Ik ben benieuwd naar je antwoord – laat daarom een reactie in het commentveld hieronder achter.

Op jouw succes,

Robert

 

Deel dit artikel met je vrienden en familie uit jouw netwerk door op de Facebook en LinkedInknoppen hieronder te klikken.

Je mening telt
Deel dit artikel
Robert
 

Robert van der Wolk is psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Met 18 boeken en eBooks, en meer dan 600 artikels helpt hij mensen met een fysieke uitdaging om een onbegrensd leven te creëren. Met een lange geschiedenis aan fysieke beperkingen, waaronder Diabetes, nierfalen en extreme slechtziendheid weet Robert als geen ander hoe het is om met een fysieke uitdaging te leven, waar grenzen verlegd kunnen worden en welke tools er nodig zijn om toch in een ultieme vrijheid te leven.

>