Ontdek Of Jouw Passie Tot Jouw Purpose Kan Leiden

Haal Meer Uit Je Carrière en Groei Je Business

0  comments

 

De grote vraag waar we als mensheid nog steeds mee bezig zijn: waarom zijn we hier? Hoewel dit voor ons allen wellicht nog een onbeantwoorde vraag is, kun je mogelijk wel antwoord vinden voor jezelf. Wat is jouw purpose?

Scenarioschets: ik sta in de vertrekhal op Schiphol. Een alleraardigste jongeman die Leslie heet begeleidt mij naar de gate die ik moet hebben om straks in de juiste kist te stappen naar Zagreb. In de twintig minuten dat we met elkaar doorbrengen komt al snel een business casual gesprek tot stand, waarbij Leslie vraagt naar wat ik doe en hoe het komt dat ik maar drie procent zicht heb.

Ik vertel hem hoe de vork in de steel zit en waarom ik doe wat ik doe; hoewel ik niet mag autorijden of mag werken met grote machines, heb ik mijn talenten als spreker kunnen ontwikkelen tot een niveau waar ik mijn leven mee kan bekostigen.

Er zijn een aantal vaardigheden die ik me in de jaren van mijn slechtziendheid als gevolg van Diabetes meester heb gemaakt. Die vaardigheden hebben me niet alleen gebracht tot waar ik nu ben, maar hebben me ook laten zien dat ongeacht de beperking het mogelijk is om zingeving te vinden in het leven.

Ik spreek over de hele wereld, train mensen die direct of indirect met Diabetes te maken hebben en wordt op frequente basis uitgenodigd om bij bedrijven en organisaties lezingen en trainingen te geven over motivatie, passie, het verleggen van grenzen en het vinden van nieuwe mogelijkheden.

Ik kan het niet met zekerheid zeggen, maar ik heb sterk het gevoel dat ik mijn purpose gevonden heb. Een definitief antwoord op de vraag waarom ik hier ben zal ik wellicht nooit krijgen, maar ik heb wel een reden gevonden om elke dag weer opnieuw energie en enthousiasme te beleven om dat te doen waar ik gepassioneerd over ben.

Het is voor velen niet makkelijk om te zeggen wat hun purpose is; het is al moeilijk genoeg om de vinger te leggen op hun passie.

In veel gevallen weten we wel wat onze passie is, maar komen er tal van overtuigingen en gedachten bij om de hoek kijken die de helderheid van die passie vertroebelen. Je weet wat je leuk vind om te doen, waar je met liefde uren per dag aan besteedt. Maar het is vaak de overtuiging dat je er niet of moeilijk geld mee kunt verdienen die je ervan weerhoudt om die passie werkelijk vorm te gaan geven. Overtuigingen zoals :Ik moet er van kunnen leven” of Er zijn al zo veel mensen die doen wat ik doe; waarom zou ik dit moeten doen?” zorgen er in zulke gevallen voor dat je jezelf stopt in het ontwikkelen van je passie.

Maar kun je het ook van de andere kant bekijken; door de ogen van een optimist en een opportunist?

Omdat er al zoveel mensen zijn die doen wat jij ook zo leuk vindt, heb je het bewijs gevonden dat er geld mee te verdienen valt, dat je er van kunt leven. Een extra motivatie om juist door te zetten zou ik zeggen.

“Ja, maar… zo simpel is het niet, Robert” hoor ik vaak van de scepticus die graag zijn gelijk wil krijgen.

Ik heb twee antwoorden voor zo’n persoon:

`. Prima. Dan blijf je toch lekker bij dat wat je nu doet; een ongelukkiger en geforceerd(er) leven waarbij passie ver te zoeken is en een burnout om de hoek ligt.

Of 2. Het is maar wat je wilt geloven. Je kunt lang debatteren over of het glas half leeg of half vol is, of je kunt het glas leegdrinken en ervan genieten. Actie nemen; stappen zetten en kijken wat werkt.

Wanneer je overtuiging je niet verder helpt om het leven te leiden dat je voor ogen hebt, verander dan de overtuiging die eraan ten grondslag ligt. Vanuit nieuwe overtuigingen kun je veel gemakkelijker de nieuwe acties, stappen en handelingen nemen die nodig zijn om wel het gewenste resultaat te krijgen.

Ik denk dat veel mensen heel goed weten wat hun passie his, maar dat ze te bang zijn om te constateren dat hun passie buitengewoon lijkt en dat er een overtuiging aan ten grondslag ligt die ze niet helpt om die passie om te zetten in een vervuld en gelukkig leven.

Mocht je echt niet weten wat je passie is, laat me je dan deze vraag stellen om verheldering te krijgen: wat doe je het liefste de hele dag? Welke activiteit of handeling(en) kun je urenlang doen, waarbij je vergeet op de klok te kijken en volledig opgaat in dat wat je doet? Wat geeft je werkelijk het plezier van een kind?

Of je nu een die hard bent over breien of kleien, of je bent lyrisch over gamen of zingen; ik durf te wedden dat er mensen zijn die je zijn voorgegaan in het verwezenlijken van hun droom en er hun carrière van hebben weten te maken. Dat betekent dat het dus mogelijk is. De grote vraag hierachter is: heb jij het om jouw droom door te zetten en door te gaan waar anderen opgeven?

The sky is not the limit, schreef ik ooit. Zeker niet als je naam Andree Kuijpers is. Maar ook als je geen astronaut bent, dan hoeft de sky niet the limit te zijn. Durf jij groots te dromen? Jezelf toe te staan om een leven vol glorie, geluk en fulfillment te hebben?

Als je antwoord ja is, maar je loopt nog steeds met de vraag hoe?, dan nodig ik je van harte uit om mijn Choicepoints cursus te volgen. Hierin leer je je passie sneller te vinden, te missie en visie te definiëren, jouw leven volgens jouw wensen in te richten en nog veel meer.

Klik hier voor meer informatie

Op jouw succes,

Robert


Tags

burnout, carrière, hoe vind ik mijn passie, wat is purpose


Lees dit ook 

Kom Los van het Vastzitten

Kom Los van het Vastzitten

Hoe Overkom Je Een Trauma?

Hoe Overkom Je Een Trauma?

Robert

Over de auteur

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meld je aan voor de nieuwwbrief

>
Success message!
Warning message!
Error message!