7 Disciplines Voor Persoonlijke Groei

 

Ik denk dat het best een veilige aanname is om te zeggen dat je tijd kostbaar is. Tussen werk, school, kleine klusjes, het verkeer, waardevolle tijd doorbrengen met je vrienden en familie, tijd vinden om te eten, slapen, ben je een druk bezet persoon, en kan het knap lastig zijn om aan jezelf te werken.

En toch, ik zeg je, dat er een life hack is dat je in staat stelt om aan je eigen groei en ontwikkeling te werken, terwijl je tegelijkertijd alles behaalt wat gedaan moet worden.

De tijd vinden om aan jezelf te werken is een leerbare vaardigheid; een gewoonte; een discipline. En ik heb 7 simpele disciplines voor je, om te oefenen en dagelijks te herhalen, om persoonlijke groei een focus te maken in je leven. Doe je dit juist, dan resulteren deze 7 disciplines uiteindelijk in dagelijkse gewoontes en upgrade je jezelf naar nieuwe hoogtes.

Dit zijn de 7 disciplines:

Discipline #1: Doelen Stellen

Neem elke ochtend 3 tot 5 minuten om je belangrijkste doelen in de tegenwoordige tijd op te schrijven. Zorg voor een notebook, notitieblok of maak een aantekening op je mobiele apparaat, enkel voor dit doel. Door je 10 doelen aan het begin van de dag op te schrijven, programmeer je ze diep in je onderbewuste mind. Het zal je mind stimuleren en meer bewust maken voor de kansen en mogelijkheden die je sneller naar je doelen kunnen helpen.

Discipline #2: Planning en Organisatie

Neem een aantal minuten, bij voorkeur voordat je gaat slapen, om je activiteiten voor de volgende dag te plannen. Werk altijd vanuit een lijst, en denk op papier. Dit is één van de krachtigste en belangrijkste disciplines voor persoonlijke groei en optimale prestatie.

Discipline #3: Concentratie op Hoogste Waarde Activiteiten

In staat zijn en enkel gericht op je belangrijkste taak, draagt net zo veel bij aan je succes als elke andere te ontwikkelen discipline. Hanteer de 80/20 regel op alles – 20% van je activiteiten zorgen voor 80% van je resultaten. Train jezelf om je te weerhouden iets te doen dat tot de onderste 80% behoort terwijl je nog taken voor je hebt liggen dat tot de top 20% behoort.

Discipline #4: Beweging en Goede Voeding

Je gezondheid is belangrijker dan wat dan ook. Door jezelf te trainen regelmatig te bewegen en met zorg en aandacht te eten, werk je toe naar het hoogst haalbare gezondheids niveau. Je kunt per slot van rekening niet de energie hebben om te groeien zonder de juiste brandstof.

Discipline #5: Leren en Groei

Je mind is net als een spier. Use it, or lose it. Blijven leren is het minimale vereiste om succesvol te zijn op elk gebied. Lees boeken, luister naar podcasts, ga naar workshops. Als het tot je mogelijkheden behoort, is leren snellezen een aanrader; je leest dan in een paar uur net zo veel als waar anderen er een hele week over doen.

Discipline #6: Tijd voor Belangrijke Mensen in Je Leven

Alles draait om relaties. Wees er zeker van dat wanneer je de ladder van succes beklimt, hij niet tegen het verkeerde gebouw leunt. Sterke relaties met anderen is een vitaal component in je persoonlijke ontwikkeling. Maak elke dag tijd vrij voor ze, ongeacht hoe druk je het ook hebt.

Discipline #7: Commitment aan de 7 Disciplines

Bestudeer tot slot deze 7 disciplines en maak vervolgens een plan hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse leven.

Op zichzelf zijn elk van deze 7 disciplines niet een big deal, maar zet je ze allen bij elkaar, dan tellen ze voor een grote verandering. Mijn voorstel is om één of twee van deze disciplines voor een week te proberen om te zien hoe het gaat. Gaat het makkelijk, dan kun je er nog eentje aan toevoegen. Vind je het moeilijk, houd het dan bij die discipline(s), totdat het makkelijk is. Het gaat erom dat je weer de controle terugneemt over jouw leven.

Samen kunnen we het realiseren, stapje voor stapje.

Hier is mijn vraag voor vandaag aan jou: welke van deze 7 disciplines ga jij als eerste oppakken om meer succes te creëren?

Laat hieronder je reactie achter, en ik kom er zeker bij je optierug.

Op jouw succes,

Robert

 

Deel dit artikel door op de Facebook, Twitter en WhatsApp knoppen te klikken zodat vrienden uit jouw netwerk ook van deze informatie kunnen profiteren.

 

Je mening telt

About the Author Robert

Robert van der Wolk is internationaal spreker, trainer en life-coach. Met diverse boeken, eBooks en honderden artikels helpt hij mensen met een fysieke uitdaging om een onbegrensd leven te creëren. Met een lange geschiedenis aan fysieke beperkingen, waaronder Diabetes, nierfalen en extreme slechtziendheid weet Robert als geen ander hoe het is om met een fysieke uitdfaging te leven, waar grenzen verlegd kunnen worden en welke tools er nodig zijn om toch in een ultieme vrijheid te leven.

follow me on:

Leave a Comment: