5 Sleutels Tot Een Fantastisch Leven - Robert van der Wolk

5 Sleutels Tot Een Fantastisch Leven

 

Volbrenging en Vervulling – misschien wel de belangrijkste twee elementen om een geweldig leven te creërne. Maar hoe doe je dat precies? Doelen stellen is uiteraard belangrijk, evenals een zingeving vinden in dat wat je doet.

In dit artikel geef ik je 5 extra tips om een fantastisch leven te creëren dat eruit ziet zoals jij dat wilt.

1. Voed en versterk je Mind

Ja Robert, je hebt het wel vaker gehad over het voeden en versterken van je mind. Maar wat betekent dat nu concreet? Wel, het houdt in dat je er goed aan doet om op te letten wat je toelaat in je mind. Dagelijks word je blootgesteld aan verschillende soorten nieuws – via Google, de sociale media, het nieuws op TV en in de kranten.

Durf kritisch te kijken naar wat voor soort informatie al deze bronnen geven; geeft dit nieuws je kracht of neemt het juist iets van je, zoals je goede humeur, je enthousiasme of je geluk? Naarmate we langer blootgesteld worden aan negatief nieuws, worden ook onze overtuigingen beïnvloed en zien we de wereld door de gekleurde bril van overtuigingen met een negatieve betekenis.

Hoe voorkom je dit? – Bewaak goed wat je toelaat in je mind. Een goed voorbeeld beschrijf ik in het verhaal van de drie zeven. Het voeden van je mind helpt je uit de onzekerheid te komen en meer kracht uit jezelf te halen.

 

2. Voed en versterk je lichaam

Hoe simpel dit ook klinkt, is het één van de snelste en makkelijkste manieren om veranderingen aan te gaan. Ondanks dat je in een fractie van een seconde je gedachten kunt wijzigen, is het soms de uitdaging om juist die terugkerende gedachten stop te zetten of die overtuigingen die je belemmeren aan te pakken.

Een manier om supersnel in een andere energie te komen, om in je kracht te gaan staan en meer zelfvertrouwen, meer zekerheid en meer power in je lichaam te voelen is door je fysiologie te veranderen. Fysiologie  wil zeggen: de lichaamstaal waarmee je naar jezelf en anderen communiceert.

Iets waar we allemaal wel eens mee te maken hebben gehad, en waar we ongetwijfeld nog wel eens mee te maken zullen krijgen, is angst. Met name in tijden van onzekerheid, waarin we niet weten wat de uitkomst van een bepaalde situatie zal zijn; op zulk soort momenten sluipt de angst er bij velen in.Hoe ga je dat tegen?

Natuurlijk, je voedt je mind, maar je voedt ook je lichaam. Word fysiek – ga een stuk hardlopen, joggen, wandelen, doe krachttraining, push-ups, sit-ups; wat dan ook. Met name die laatste minuten waarin je jezelf echt tot het gaatje duwt – dat zijn de momenten waarin je jezelf over die angst heen zet.

 

3. Vind een rolmodel die je weet te inspireren

Het voeden van je mind en je lichaam is natuurlijk belangrijk om uit de onzekerheid of zelfs de angst te komen. Tegelijkertijd moet je ook beginnen te geloven dat er mogelijkheden zijn om te komen waar je wilt zijn. Of je nu je lichaam, je geest, je relatie(s) of je financiële status wilt veranderen – met een rolmodel kom je er het snelst. Een rolmodel inspireert je niet alleen, maar laat je ook zien a) dat het mogelijk is, en b) hoe je kunt bereiken wat het is dat je wilt bereiken.

Elke keer dat je jezelf een doel stelt, zoek dan naar degenen in je omgeving of in je netwerk die een dergelijk doel al
behaald hebben en vraag ze hoe ze het behaald hebben. Wat hebben ze precies gedaan? Op die manier heb je niet alleen het levende bewijs dat het mogelijk is, maar ook hoe je jouw doelen kunt realiseren. Wil je overigens meer weten over hoe je elk doel kunt bereiken, kom dan naar de In Zicht Masterclass van 25 mei aanstaande.

Een rolmodel is iemand of iets dat je helpt om je beperkende overtuiging om te zetten in een ondersteunende overtuiging. Uiteindelijk is het maar waar je op focust dat je realiteit wordt. Zoals Henry Ford ooit zei: “Whether You Think You Can or You Think You Can’t, You’re Right.”

4. Zorg Voor een Plan en Neem Actie

Doe iets! Veel mensen beginnen niet aan de reis omdat ze bang zijn dat ze niet op de juiste manier beginnen, of omdat ze bang zijn dat ze zullen falen. Maar realiteit is, dat verandering niet komt zolang je blijft wachten tot de verandering naar jouw komt.

Externe verandering komt door interne verandering. Wil je een gezonder, strakker, gespierder lichaam – start met sporten. Blijf niet wachten totdat je de perfecte sportschool, sportschoenen of sportleraar hebt gevonden. Neem nu actie en bouw momentum op, zodat je daarmee ook je overtuigingen, eigenwaarde en zelfvertrouwen versterkt.

Onthoud: Vooruitgang staat gelijk aan Geluk. Wanneer je uit een moeilijke situatie wilt komen, neem dan actie, en vooral grootse actie. Ook al is het niet de perfecte actie, het is juist de beslissing én de actie om in beweging te komen die er voor zorgt dat je de situatie, en daarmee ook de uitkomst verandert.

5. Voed je Geest,je Spirit

Dit is in mijn optiek de  belangrijkste van alle punten. Vind waar je dankbaar voor bent en wat het is dat je zo gelukkig maakt in je leven. Wanneer we ophouden met dingen maar voor gewoon of normaal aan te nemen en stilstaan bij wat het is waar we werkelijk dankbaar voor kunnen zijn – dat is het moment waarop je je geest, je spirit verfrist, verjongt en versterkt.

Eén van de meest krachtige manieren om je geest te sterken is om te geven. Wat het ook is dat je kunt geven; je tijd, je aandacht, je liefde, geld, energie of materie. Zoek naar een manier waarin je iets kunt betekenen voor iemand die het minder goed heeft dan jijzelf en wees bereid om iets te geven. Ik garandeer je dat het je een waanzinnig gevoel geeft.

Uiteindelijk gaat het om kracht, perspectief, actie, emotie en om het hart. Er zijn zoveel mensen die zich afvragen wat het is dat hun leven voor meerwaarde biedt in deze wereld. Mensen die maar met de vraag blijven rondlopen ‘wat kan ik nu doen?’ of ‘waar ben ik nu goed in?’

Ik geloof dat we op één of andere manier allemaal in het teken van service staan. Wat het ook is dat we doen; in ons werk, in ons privéleven, onze vriendschappen. We bieden iets aan anderen. En het is dat wat je te bieden hebt, dat wat je kunt geven, dat een verschil maakt in zowel het leven van die ander, alsook je eigen leven.

Met deze vijf sleutels hoop ik dat ik je niet alleen een extra motivatie heb gegeven om meer uit je eigen leven te halen, maar ook om van grotere betekenis te zijn in de wereld waarin we leven.

Het leven is te kort om af te wachten, aan de zijlijn te staan en te hopen op betere tijden. Maak de keuze om nu meer uit je leven te halen.

Op jouw succes,

Robert

Je mening telt
Deel dit artikel
Robert
 

Robert van der Wolk is psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Met 18 boeken en eBooks, en meer dan 600 artikels helpt hij mensen met een fysieke uitdaging om een onbegrensd leven te creëren. Met een lange geschiedenis aan fysieke beperkingen, waaronder Diabetes, nierfalen en extreme slechtziendheid weet Robert als geen ander hoe het is om met een fysieke uitdaging te leven, waar grenzen verlegd kunnen worden en welke tools er nodig zijn om toch in een ultieme vrijheid te leven.

>