10 Karakteristieken van een Bewuste Relatie

Bouw Liefdevolle en Gepassioneerde Relaties

3  comments

  Een bewuste relatie is een relatie dat maximale psychologische en spirituele groei aanmoedigt. Het is een relatie die tot stand komt door bewust te worden en samen te werken met de fundamentele manieren van je onbewuste mind: om je veilig te voelen, om te helen en om heel te zijn. Maar wat zijn de verschillen wanneer je bewust wordt in je relatie? In de onderstaande lijst heb ik een aantal fundamentele verschillen neergezet voor wat betreft gedrag, mindset en attitude. Lees hier de 10 karakteristieken van een bewuste relatie.

1. Je Beseft Dat Je Relatie Een Verborgen Purpose Heeft

Deze verborgen purpose is het genezen van onzichtbare wonden uit je kindertijd. In plaats van je volledig te focussen op oppervlakkige behoeften en verlangens, leer je om de onuitgewerkte issues uit je jeugd te herkennen die daaraan ten grondslag liggen. Wanneer je naar je relatie met deze röntgenogen kijkt, krijgen je dagelijkse handelingen meer betekenis. Je snapt moeilijke of verwarrende aspecten van je relatie sneller en makkelijker, en je hebt het gevoel dat je meer grip hierop krijgt.

2. Je Creëert Een Beter Beeld Van Je Partner

Vanaf het eerste moment waarin je je aangetrokken voelde tot je partner, ontstond er een onbewuste fusie van je partner en de voornaamste ouder die voor je zorgde. Later projecteerde je negatieve eigenschappen op je partner, waardoor diens essentiële realiteit verder in de obscuriteit kwam te liggen. Naarmate je je meer naar een bewuste relatie beweegt laat je langzaam maar zeker deze illusies los en zie je steeds meer van je partners werkelijkheid. Je ziet je partner niet langer als degene die jou komt redden, maar als een ander menselijk wezen met bagage, die ook worstelt om zichzelf te helen.

3. Je Neemt Je Verantwoordelijkheid Om Je Behoeften en Verlangens Naar Je Partner te Communiceren

In een onbewuste relatie hou je vast aan de kinderlijke overtuiging dat je partner automatisch weet wat je behoeften zijn en je daarin voorziet. In een bewuste relatie accepteer je het feit dat, om elkaar beter te kunnen begrijpen, je duidelijke en heldere manieren van communicatie moet ontwikkelen.

4. Je Acties Krijgen Sterkere Intenties

In een onbewuste relatie heb je de neiging om te reageren zonder er echt over na te denken. Je staat toe dat je primitieve deel van je brein, de hersenstam en gedeeltelijk je limbische systeem, je gedrag bepaalt. In een bewuste relatie train je jezelf om je meer op een constructieve manier te gedragen.

5. Je Leer Je Partners Behoeften en Wensen Net Zo Te Waarderen Als Die Van Jezelf

In een onbewuste relatie ga je ervan uit dat het hun taak is om jouw behoeften op magische wijze te voorzien. In een bewuste relatie laat je deze narcistische kijk los en ontwikkel je meer de energie om in de behoeften van je partner te voorzien.

6. Je Omarmt De Duistere Kant Van Je Persoonlijkheid

In een bewuste relatie erken je openlijk dat jij, net als iedereen, negatieve eigenschappen hebt. Naarmate je de verantwoordelijkheid voor deze duistere kant van jezelf accepteert neemt je neiging om deze negatieve eigenschappen op je partner te projecteren, ook af. Dit zorgt voor een veel minder gevaarlijke en dreigende omgeving waarin je elkaar ontmoet.

7. Je Leert Nieuwe Technieken Om In Je Basisbehoeften Te Voorzien

Nagenoeg alle relaties gaan door de fase van de powerstruggle. In deze fase probeer je de ander op vleiende, belerende, agressieve of verwijtende wijze te overtuigen dat zij jouw behoeften moeten vervullen. Wanneer je voorbij deze fase gaat, ontdek je dat je partner een hulpbron voor je kan zijn, zodra je je eigen saboterende tactieken loslaat.

8. Je Zoekt Naar De Ontbrekende Kracht en Vaardigheden In Jezelf

Eén van de redenen waarom je je aangetrokken voelt (of voelde) tot je partner is omdat je partner eigenschappen en vaardigheden bezit die jij niet hebt. Je partner gaf jou daarom de onzichtbare overtuiging van compleetheid, een gevoel wat we van kinds af aan zoeken. In een bewuste relatie leer je dat je dit gevoel van heelheid enkel te pakken kunt verkrijgen door de verborgen eigenschappen in jezelf te ontwikkelen.

9. Je Bent Bewuster Van Je Drive Naar Heelheid, Om Liefhebbend Te Zijn En Om Verenigd Te Zijn Met Het Universum

Het maakt deel uit van je menselijkheid om onvoorwaardelijk liefhebbend te zijn en om eenheid met de wereld om je heen te voelen. Sociale conditioneringen en imperfect ouderschap zorgden ervoor dat je deze kwaliteiten uit het oog verloor. In een bewuste relatie begin je je originele zelf te herontdekken.

10. Je Accepteert De Moeilijkheid Van Het Creëren Van Een Liefdevolle En Lange Relatie

In een onbewuste relatie geloof je dat je de juiste partner moet kiezen om een goede relatie te hebben. In een bewuste relatie realiseer je dat je de juiste partner moet zijn. Naarmate je een realistischer beeld verkrijgt, realiseer je dat een goede relatie commitment, discipline en de moed om te groeien en te veranderen betreft. Een liefdevolle relatie creëren is hard werk. Deze laatste eigenschap is zo belangrijk dat alle 9 voorgaande eigenschappen niet kunnen ontstaan tenzij je eerst je bereidheid om te groeien en te veranderen, cultiveert. Een bewuste relatie vergt weliswaar meer inzet, maar het biedt tegelijkertijd ook veel meer voldoening, groei en beloning voor zowel jezelf en je partner, alsook voor jullie relatie. Hier is mijn vraag voor jou vandaag: Welke actie(s) ben jij bereid te nemen om jouw relatie te verdiepen, verbreden en te verbeteren? Ik ben benieuwd naar jouw reactie – laat daarom hieronder jouw comment achter en ik kom er zeker bij je op terug. Op jouw succes, Robert   Als je dit artikel over de karakteristieken van een bewust relatie waardevol vond, deel het dan met je vrienden en volgers door op de LinkedIn, Facebook en WhatsAppknoppen hieronder te klikken. Op die manier profiteert iedereen van deze informatie.

Tags

bewuste relatie


Lees dit ook 

Hoe Overkom Je Een Trauma?

Wanneer je ooit een traumatische ervaring hebt meegemaakt, dan blijven de herinneringen en de daaraan gekoppelde emoties op onderbewust niveau actief. Zonder erbij stil te staan neem je je reactie op dat trauma met je mee en loop je als het ware door een onzichtbaar mijnenveld van je mind, wachtend tot je een keer een

Read More

De 6 Basisbehoeftes Die Elk Gedrag Sturen

Als je kijkt naar het ‘Waarom’ in wat je vandaag de dag doet, dan kun je elk antwoord onderbrengen in één van de zes menselijke basisbehoeftes. Deze basisbehoeftes hebben we allemaal, en zijn ingedeeld op een manier die het beste bij elk van ons passen. We doen alleen wat we doen, omdat we op bewust

Read More

Robert

Over de auteur

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

Robert van der Wolk werkt al meer dan 20 jaar als psychotherapeut, internationaal spreker, trainer en life-coach. Zijn werk heeft duizenden over de hele wereld geïnspireerd om het beste in zich naar boven te halen. Wil jij ook meer in je persoonlijke of professionele leven - boek dan nu een gratis strategiegesprek en start met de creatie van jouw onbegrensde leven.

Meld je aan voor de nieuwwbrief